Υπάρχει ένα μυστηριώδες και παραμυθένιο δάσος στο Βέλγιο: είναι όλο ένα χαλί με λουλούδια

February 1, 2023

Υπάρχει ένα μυστηριώδες και παραμυθένιο δάσος στο Βέλγιο: είναι όλο ένα χαλί με λουλούδια


Διαφ.

Το πιστεύετε ή όχι, το μυστηριώδες και παραμυθένιο δάσος που απεικονίζεται σε αυτές τις όμορφες φωτογραφίες πράγματι υπάρχει – ονομάζεται Hallerbos (ή Halle Forest στα ολλανδικά) και βρίσκεται στο Βέλγιο.



Ο λόγος που αυτό το δάσος μοιάζει με το ότι έχει ανασηκωθεί από ένα παραμύθι είναι το πυκνό χαλί του με μπλε λουλούδια, που ονομάζεται Bluebell. Αυτά τα λουλούδια ευδοκιμούν και ανθίζουν την άνοιξη και τις αρχές του καλοκαιριού, και είναι η χαρακτηριστική έκρηξη του μπλε και του ιώδους που δίνει τα δέντρα όπως το όνομα αυτό.

Η όμορφη φύση γεμάτη με ανθοφορία της άνοιξης προσελκύει επισκέπτες (και φωτογράφους) στην Χάλερμπος και σε άλλα δάση όπως και στα παλιά. Οι συνθήκες ομίχλης είναι ιδιαίτερα καλές για τους φωτογράφους, δίνοντας στο δάσος μια μυστηριώδη και φανταστική ατμόσφαιρα.

Η πυκνή σούπερ άνθιση των μπλε λουλουδιών στα δασικά δάπεδα είναι συνήθως ένας δείκτης ότι το εν λόγω δάσος είναι πολύ παλιό. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι τα δέντρα στην περιοχή είναι παλιά, μόνο ότι η περιοχή έχει παραμείνει συνεχώς δασική για τουλάχιστον 300-400 χρόνια. Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να δείτε την ομορφιά της φύσης της μητέρας μας!

mymodernmet

Kilian Schönberger

Walter Spoor

Guy Lambrechts

Jimmy De Taeye

Kilian Schönberger

Matthias Locker

josnas

griend

Mathijs Frenken

Πηγή:boredpanda

 

Διαβάστε επίσης: