Λευκό φέρετρο για το “αηδόνι” του Ωραιοκάστρου: Σπαραγμός στην κηδεία της 26χρονης Ελισάβετ, ήταν όλοι εκεί
Βαρύ το κλίμα και βουβός ο πόνος στην κηδεία της 26χρονης Ελισάβετ Χατζηβασιλείου στο Ωραιόκαστρο, που επέβαινε στη μοιραία αμαξοστοιχία.
Η κηδεία για το «αηδόνι του Ωραιοκάστρου», όπως την αποκαλούσαν οι κάτοικοι της περιοχής, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού, στη Γαλήνη. Φίλοι και συγγενείς βρέθηκαν στο πλευρό της οικογένειας για το «τελευταίο αντίο».
Ταξίδευε στη Θεσσαλονίκη μαζί με την τυφλή γάτα της
Οι γονείς και οι φίλοι της Ελισάβετ έζησαν ώρες αγωνίας, καθώς για ημέρες μετά το δυστύχημα με τα τρένα στα Τέμπη δεν είχε καταστεί εφικτό να ταυτοποιηθεί η σορός της.
Φίλοι και συγγενείς αναζητούσαν ένα σημάδι για την Ελισάβετ. Την Παρασκευή βρέθηκε νεκρή η γάτα της κάποια μέτρα απόσταση από τον τόπο του δυστυχήματος, μέσα στη γατοφόρο. Η τυφλή γάτα που είχε διασώσει η Ελισάβετ ταξίδευε πάντα και παντού μαζί της. Τη στιγμή της σύγκρουσης φαίνεται ότι εκτοξεύτηκε εκτός του τρένου.
Το Σάββατο, δυστυχώς, ήρθαν τα θλιβερά νέα, καθώς ταυτοποιήθηκε η σορός της Ελισάβετ.
Η νεαρή σοπράνο έμενε στη Θεσσαλονίκη, ωστόσο ταξίδευε συνεχώς στην Αθήνα λόγω υποχρεώσεων.
«Η Ελισάβετ είναι ένα κορίτσι πάρα πολύ καλόψυχο και γλυκό πραγματικά, πάντα με ένα χαμόγελο, με τον καλό τον λόγο. Είναι σοπράνο, απολαμβάνει τη ζωή, της αρέσει η τέχνη, πηγαίνει συχνά σε εκθέσεις», έλεγε φιλικό της πρόσωπο όταν ακόμη θεωρούνταν αγνοούμενη.
Στη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη έχασαν συνολικά τη ζωή τους 57 άτομα. Στην πλειονότητά τους νέοι άνθρωποι που επέστρεφαν στη Θεσσαλονίκη για να συνεχίσουν τις σπουδές τους μετά το διάλειμμα του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας. Όσοι έχασαν τη ζωή τους βρίσκονταν την ώρα της σύγκρουσης των δύο τρένων στα Τέμπη στο πρώτο βαγόνι, στην πρώτη θέση, και στο δεύτερο όπου βρισκόταν το κυλικείο, το οποίο μετά τη συντριβή τυλίχθηκε στις φλόγες.
Πηγή