Τους βγήκε “ξινή” η εκδρομή: Έγραψαν αρνητικό σχόλιο για ξενοδοχείο στο Πήλιο & τους ζητούν 14.000€ αποζημίωση
Αγωγή για κακή κριτική: Ένα ζευγάρι από μια μεγάλη πόλη της Ελλάδας, μαζί με τους φίλους τους, αποφάσισαν να περάσουν τέσσερις ημέρες στο Πήλιο για να ξεκουραστούν και να απολαύσουν τις ομορφίες της περιοχής. Όταν προσπάθησαν να κάνουν κράτηση σε ένα ξενοδοχείο, βρέθηκαν σε μια δύσκολη κατάσταση. Λόγω μιας αρνητικής κριτικής που έγραψαν για την εξυπηρέτηση και την συννενόηση με το κατάλυμα, τους μήνυσαν και ζήτησαν αποζημίωση ύψους 14.000 ευρώ!
Αγωγή για κακή κριτική: Το χρονικό της υπόθεσης
Όλα άρχισαν, όταν το ζευγάρι με τους δύο φίλους τους αποφάσισαν να επισκεφθούν το Πήλιο τον Φεβρουάριο. Κατά την αναζήτηση καταλυμάτων, οι φίλοι τους έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για ένα συγκεκριμένο κατάλυμα. Έτσι, η σύζυγος του ζευγαριού ανέλαβε να επικοινωνήσει με το ξενοδοχείο για να πληροφορηθεί για τις τιμές και τη διαθεσιμότητα.
Κατά την τηλεφωνική επικοινωνία, η κυρία εξέφρασε την επιθυμία της για δύο δίκλινα δωμάτια, με τη μία κράτηση να γίνεται μέσω ενός τουριστικού προγράμματος. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του συζύγου της στο magnesianews.gr, τους ενημέρωσαν ότι υπήρχαν διαθέσιμες ημερομηνίες που επιθυμούσαν και ότι το κόστος θα ήταν 130 ευρώ για ένα δωμάτιο με μία έξτρα παροχή ή 120 ευρώ χωρίς αυτή.
Για να πραγματοποιηθεί η κράτηση, οι ενδιαφερόμενοι ήταν υποχρεωμένοι να αποστείλουν ένα email για επιβεβαίωση και για να λάβουν πληροφορίες σχετικά με την πληρωμή. Την ίδια ημέρα, το ζευγάρι που ενδιαφερόταν έστειλε το απαιτούμενο email, όμως δεν λάβανε καμία απάντηση. Τρεις ημέρες αργότερα, η κυρία επικοινώνησε ξανά με το ξενοδοχείο και ένας υπάλληλος της ενημέρωσε ότι το κόστος για το δίκλινο ήταν 110 ευρώ.
Η κυρία επισήμανε ότι είχε επικοινωνήσει ξανά τηλεφωνικά και είχε αποστείλει email, αλλά παρά ταύτα λάμβανε αντικρουόμενες πληροφορίες σχετικά με την τιμή. Επιπλέον, δεν είχε λάβει απάντηση στο email της, και ζητούσε να μάθει τι ίσχυε τελικά σχετικά με τις τιμές. Μια υπάλληλος ενημέρωσε ότι το email είχε παραληφθεί και ότι θα ενημέρωνε τον υπεύθυνο για να επικοινωνήσει μαζί της και να συνεννοηθούν. Ωστόσο, μετά από δύο ημέρες, η ενδιαφερόμενη κυρία επικοινώνησε ξανά τηλεφωνικά και μίλησε με τον υπεύθυνο, ο οποίος την ενημέρωσε ότι το δίκλινο θα κοστίζει 120 ευρώ. Ως επιπλέον παρατήρηση, οι καταγγέλλοντες στο magnesianews.gr ανέφεραν ότι η επικοινωνία είχε γίνει με έντονο ύφος. Όταν η κυρία ρώτησε γιατί τρεις διαφορετικοί άνθρωποι της έδωσαν τρεις διαφορετικές τιμές και γιατί δεν απαντούσαν στο email που εκείνη είχε στείλει, δέχτηκε την απάντηση “αν σας αρέσει”.
Αποφάσισε να κάνει μια αρνητική κριτική στο διαδίκτυο
Την ίδια βραδιά, η κυρία αποφάσισε να γράψει μια αρνητική κριτική στο διαδίκτυο, χρησιμοποιώντας το πραγματικό της όνομα, για την εξυπηρέτηση που έλαβε από το ξενοδοχείο. Στο magnesianews.gr, εξήγησε ότι η κριτική δεν αφορούσε το κόστος του δωματίου, αλλά το γεγονός ότι δεν εξυπηρετήθηκε αποτελεσματικά, δεν λάβει απάντηση στα email της και αντιμετώπισε συνεχείς αλλαγές στις τιμές.
Αμέσως μετά τη δημοσίευση του σχολίου, το ξενοδοχείο απάντησε, με τον υπεύθυνο να στέλνει SMS και email στην κυρία, ζητώντας την κατάργηση του αρνητικού σχολίου, διότι θα υποβάλλουν αγωγή. Παρόλα αυτά, η κυρία δεν το έκανε και λίγο αργότερα, με την παρέα της να μετακινείται σε ένα άλλο ξενοδοχείο στο Πήλιο και να απολαμβάνει το ταξίδι της, έλαβαν μια αγωγή από το ξενοδοχείο. Το ξενοδοχείο ζητούσε αποζημίωση ύψους 14.000 ευρώ για συκοφαντική δυσφήμιση, καθώς η κυρία δεν έμεινε στο ξενοδοχείο και δεν είχε προσωπική επαφή με τις παροχές του.
Αγωγή για κακή κριτική: Το ζευγάρι απευθύνθηκε και στον ΕΟΤ
Φυσικά, το ζευγάρι απευθύνθηκε και στον ΕΟΤ (Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού) για την υπόθεση. Όπως αναφέρει στο magnesianews.gr, θα πρέπει να υποβάλουν απάντηση στην αγωγή τον Ιούλιο, να καταβάλλουν ένα παράβολο ύψους 300 ευρώ, να προσλάβουν έναν δικηγόρο και να παρευρεθούν στη δίκη στον Βόλο, ενώ πρέπει να καλύψουν και τα έξοδα.
Από την πλευρά του ξενοδοχείου, στην αγωγή του, το ξενοδοχείο υπογραμμίζει ότι η μη απάντηση στο email οφειλόταν σε φόρτο εργασίας, ενώ υποστηρίζει ότι ένας υπάλληλος ενημέρωσε το ζευγάρι ότι ο υπεύθυνος θα επικοινωνήσει μαζί τους. Η τρίτη τηλεφωνική επαφή έγινε από τον υπεύθυνο, ο οποίος επικοινώνησε με την κυρία που είχε αφήσει τα στοιχεία της και την ενημέρωσε για την τιμή. Σύμφωνα με την αγωγή, η κυρία σημειώνει ότι η τιμή δεν ήταν η ίδια με αυτή που της δόθηκε αρχικά, ενώ το ξενοδοχείο υποστηρίζει ότι ο ισχυρισμός της κυρίας είναι ψευδής. Επίσης, ως προς την κακή κριτική που έγινε, το ξενοδοχείο προσπάθησε αρχικά να επιλύσει το θέμα και ζήτησε από την κυρία να αφαιρέσει το σχόλιό της, αλλά αφού αυτό δεν έγινε, προχώρησε στην αγωγή, καθώς το αρνητικό σχόλιο έχει επιζήμιες επιπτώσεις για την επιχείρηση.
*εξώφυλλο: φωτογραφία αρχείου
Πηγή