Άναυδοι οι γιατροί: Πήγε στο νοσοκομείο με ενοχλήσεις στο λαιμό & αυτό που αντίκρισαν θα το θυμούνται καιρό

July 9, 2023

Άναυδοι οι γιατροί: Πήγε στο νοσοκομείο με ενοχλήσεις στο λαιμό & αυτό που αντίκρισαν θα το θυμούνται καιρό


Διαφ.

Οι γιατροί έμειναν άναυδοι όταν ανακάλυψαν ότι οι ενοχλήσεις στο λαιμό ενός άνδρα από τη Σιγκαπούρη οφείλονταν σε ένα οκταπόδαρο μαλάκιο που είχε κολλήσει στο φάρυγγά του.

Πήγε στο νοσοκομείο με ενοχλήσεις στο λαιμό & αυτό που αντίκρισαν θα το θυμούνται καιρό

Ο ανώνυμος ασθενής φέρεται να είχε καταλάβει για πρώτη φορά ότι κάτι δεν πήγαινε καλά αφού άρχισε να κάνει εμετό μετά από ένα γεύμα που περιείχε το κεφαλόποδο.

Ο γευσιγνώστης είχε επίσης πρόβλημα κατάποσης, γεγονός που τον ώθησε να επισκεφθεί το νοσοκομείο Tan Tock Seng. Οι γιατροί πραγματοποίησαν αξονική τομογραφία, η οποία αποκάλυψε μια υπερπυκνή μάζα στον οισοφάγο του άνδρα.

Οι γιατροί έμειναν άναυδοι με αυτό που αντίκρυσαν

Μια επακόλουθη οισοφαγογαστροδωδεκαδακτυλοσκόπηση -μια γαστρεντερική εξέταση που περιλαμβάνει έναν μικρό, εύκαμπτο σωλήνα- έδειξε ένα χταπόδι με πλοκάμια να έχει σφηνωθεί δύο εκατοστά από τα όρια οισοφάγου-στομάχου, σαν κάτι που βγήκε από την ταινία “Alien” του Ρίντλεϊ Σκοτ.

Αφού οι αρχικές προσπάθειες να σπρώξουν ή να βγάλουν τον μαλάκιο ήταν ανεπιτυχείς, οι γιατροί οδήγησαν το ενδοσκόπιο πέρα από το χταπόδι στο στομάχι και το έκαναν οπισθοστροφή.

Στη συνέχεια χρησιμοποίησαν λαβίδα για να πιάσουν το κεφάλι του πλάσματος και να το αφαιρέσουν από τον ασθενή.

Ευτυχώς, ο ασθενής ανάρρωσε καλά μετά την επέμβαση και πήρε εξιτήριο μετά από δύο ημέρες.

Προφανώς, οι τροφικές αποφράξεις είναι από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που αντιμετωπίζονται στο νοσοκομείο, σύμφωνα με τους γιατρούς της μονάδας, οι οποίοι λένε ότι τα αντικείμενα περνούν αυθόρμητα στο 80% έως 90% των περιπτώσεων.

Εν τω μεταξύ, ενδοσκοπική παρέμβαση είναι απαραίτητη στο 10% έως 20% των περιπτώσεων, ενώ το 1% αυτών απαιτεί χειρουργική επέμβαση.

“Η “τεχνική ώθησης” είναι η κύρια μέθοδος που συνιστάται με υψηλά ποσοστά επιτυχίας, ωστόσο η εφαρμογή υπερβολικής δύναμης μπορεί να προκαλέσει διάτρηση του οισοφάγου”, δήλωσε η ιατρική ομάδα.

Δυστυχώς, αυτή δεν είναι καθόλου η πρώτη φορά που ένα κεφαλόποδο μπαίνει σε λάθος σωλήνα. Το 2016, ένα 2χρονο αγόρι στη Γουιτσίτα του Κάνσας χρειάστηκε να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο αφού ένα χταπόδι σφηνώθηκε στο λαιμό του κατά τη διάρκεια μιας προφανώς αποτυχημένης συνεδρίας σούσι.

Εν τω μεταξύ, περίπου έξι άνθρωποι πεθαίνουν ετησίως από την κατανάλωση sannakji, το πιάτο με ζωντανό χταπόδι που αποτελεί λιχουδιά στη Νότια Κορέα. Οι θάνατοι γενικά προκαλούνται όταν τα βεντούζια προσκολλώνται στις πλευρές του λαιμού του γευσιγνώστη, με αποτέλεσμα το θύμα να ασφυκτιά. Ο κίνδυνος αυτός αυξάνεται όταν τα πλοκάμια κόβονται μακρύτερα ή το ζώο τρώγεται ολόκληρο, συνήθως ως μέρος ενός κόλπου εμπνευσμένου από το soju.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: