Δεν εμβολιαστήκαμε λόγω των πιστεύω μας: Η σύζυγος του Χρήστου Αυγερινού που πέθανε από κορωνοιό σπάει τη σιωπή της
Ο Χρήστος Αυγερινός, ο αγαπημένος τραγουδιστής, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 70 χρονών, νοσηλευόταν στο ΑΧΕΠΑ και έδινε μάχη με τον κορονοϊό.
Ο Χρήστος Αυγερινός, σημείωσε μεγάλη επιτυχία στις αρχές της δεκαετίας του ’90 με το κομμάτι “Για τα μάτια του κόσμου”.
Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση είναι η σύζυγός του, Σοφία Μάκρη, η οποία μίλησε στην εφημερίδα Espresso και αποκάλυψε ότι ούτε η ίδια ούτε ο σύζυγός της είχαν εμβολιαστεί κατά της covid-19.
“Στις 30 Μαΐου βρισκόμασταν για προσκύνημα στον Αρχάγγελο και ήταν μια χαρά. Μετά κόλλησε Covid και εισήχθη επειγόντως στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ.
Ο Χρήστος και εγώ δεν ήμασταν εμβολιασμένοι κατά του Covid. Από προσωπική πεποίθηση… Στεγνώσαμε εδώ και 15 μέρες (από τη στεναχώρια). Λένε ότι ο Covid κόπασε, όμως υπάρχει. Είναι ζωντανός! Μας πήρε τον άνθρωπό μας”, είπε.
Και πρόσθεσε: “Υπήρξαμε μαζί 40 αγαπημένα χρόνια και αποκτήσαμε δύο παιδιά… Αυτό τα λέει όλα. Είχε την ιστορία του ο Χρήστος. Δεν θέλω να πω τίποτα άλλο. Ας υπάρξει σεβασμός στη μνήμη του…”.
Η εξόδιος ακολουθία εψάλη σήμερα Τρίτη, 11 Ιουλίου, στις 11 το πρωί, από τον Ναό της Παναγίας Λαοδηγήτριας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Ποιος ήταν ο Χρήστος Αυγερινός
Ο Χρήστος Ντάπος (όπως ήταν το πραγματικό του όνομα) γεννήθηκε στις 27 Νοεμβρίου 1953 στη Λάρισα. Με το όνομα “Αυγερινός” έκανε εμφανίσεις σε κοσμικά κέντρα της πόλης μας και όχι μόνο, τραγουδώντας τα σουξέ της εποχής παίζοντας συγχρόνως σαξόφωνο.
Μετά το στρατιωτικό του, όπου υπηρέτησε στην στρατιωτική μουσική της Κοζάνης, επέστρεψε στη Λάρισα όπου συνέχισε τις σπουδές του στο Δ.Ω.Λ παίρνοντας τα πτυχία της αρμονίας, ωδικής, ενοργάνωσης φιλαρμονικής και διεύθυνσης. Το όνειρο του ήταν να δημιουργήσει μπάντα στην ιδιαίτερη του πατρίδα.
Το πρώτο του τραγούδι ήταν “Είναι σε δίλλημα”, αλλά το μεγάλο του σουξέ το έκανε στις αρχές του ΄90 με το τραγούδι “Για τα μάτια του κόσμου”.
Άλλες επιτυχίες του είναι “Πάρε το μηδέν ξανά”, “Κάτι τέτοιες ιστορίες”, ” Στο αντίθετο ρεύμα”, “Οι μεγάλοι έρωτες” και άλλα. Τραγούδησε σε μεγάλες αθηναϊκές πίστες με μεγάλους καλλιτέχνες, αλλά και στο εξωτερικό, στην ομογένεια της Αμερικής, στην Κύπρο, Γερμανία και σε πολλές πόλεις της Ελλάδας.
Πηγή