Αγία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου: Η προστάτιδα της εγκυμοσύνης, τα μήλα της ατεκνίας και το μοναστήρι στη Λυκόβρυση

July 29, 2023

Αγία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου: Η προστάτιδα της εγκυμοσύνης, τα μήλα της ατεκνίας και το μοναστήρι στη Λυκόβρυση


Διαφ.

Την Αγία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου μπορούν να επισκεφθούν οι πιστοί στο μοναστήρι αφιερωμένο που βρίσκεται στη Λυκόβρυση, εβώ όσοι επιθυμούν, μπορούν να μείνουν μέσα στη Μονή.

Γιορτάζει σήμερα η Αγία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου

Ειδικότερα, η Μονή έχει πολλά δωμάτια για τους φιλοξενούμενους πιστούς (ξεχωριστή πτέρυγα για τους άνδρες, ξεχωριστή για τις γυναίκες ) και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα σχετικά με την διαμονή – όλο το χρόνο – εκτός από το μήνα που εορτάζει η Οσία Ειρήνη, σήμερα, Παρασκευή, 28 Ιουλίου.

Οι καλόγριες (πάντα σε περίοδο νηστείας) προσφέρουν φρούτα και ξηρούς καρπούς, καθώς αυτή είναι η μοναδική τροφή τους, άρα, για όσους διανυκτερεύσουν, θα πρέπει να έχουν μαζί τους μερικά τρόφιμα.

Επιπροσθέτως, δεν υπάρχει τραπεζαρία για φιλοξενούμενους πιστούς, όπως σε άλλα μοναστήρια.

Η επίσκεψη στο μοναστήρι της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου

Το μοναστήρι ανοίγει για τους πιστούς:

Το χειμώνα, μεδική μας ώρα στις 08:00π.μ. – με την δική τους ώρα 07:00π.μ. και κλείνει με την δική μας ώρα 18:00 μ.μ. – με την δική τους ώρα 17:00μ.μ.

Tο καλοκαίρι, ανοίγει με την δική μας ώρα 08:00π.μ. – με την δική τους ώρα 07:00π.μ. και κλείνει με την δική μας ώρα 19:00μ.μ. – με την δική τους ώρα 18:00μ.μ.

H ενδυμασία πρέπει να είναι η ανάλογη για να μας επιτραπεί η είσοδος στη Μονή και απαγορεύονται αυστηρώς τα σορτσάκια, τα παντελονάκια, κοντές φούστες και γενικά ρούχα που αφήνουν εκτεθειμένα διάφορα σημεία του ανθρώπινου σώματος.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: