Μισθός 4000 ευρώ, φόρος 0%, σύνταξη στα 49: Αυτή είναι η χώρα που επιλέγουν όλο & περισσότεροι Έλληνες
Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, 7 τον αριθμό, είναι ένας προορισμός που επιλέγουν όλο και περισσότεροι Έλληνες, τα τελευταία χρόνια, προκειμένου να δραστηριοποιηθούν και να έχουν ένα καλύτερο βιοτικό επίπεδο.
Πρόκειται για μια από τις πιο αναπτυγμένες χώρες της Ασίας, που βρίσκεται διαρκώς μες στη δεκάδα, τα τελευταία χρόνια, στην ετήσια αύξηση του ΑΕΠ της και έχει να προσφέρει πλήθος προνομίων σε όσους ζουν εκεί, αλλά και σε όσους επιλέγουν να μετοικήσουν εκεί.
Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα δίνουν κίνητρα σε όσους επιλέγουν να μετοικίσουν εκεί
Ωστόσο, είναι ένας προορισμός που έχει πληγεί αρκετά από μετανάστες, οι οποίοι πάνε εκεί για 3-4 χρόνια και δεν την αντιμετωπίζουν ως μια πιθανή δεύτερη πατρίδα, γι΄αυτό έχουν το πρόγραμμα με τη Golden Visa, με το οποίο παρακινούν τον κόσμο να επενδύσει στην καθημερινότητα του στην πόλη που μένει και θα πάρει πίσω με άλλο τρόπο όσα θα δώσει.
Επίσης, στις αρχές του έτους, ανακοίνωσε ότι θα χορηγήσει την υπηκοότητα σε όποιον μη Εμιράτο κάνει αίτηση, η οποία θα πρέπει βέβαια να εγκριθεί από την κυβέρνηση, που στην προκειμένη είναι η βασιλική οικογένεια, ενώ θα πρέπει να πληροί και κάποια οικονομικά κριτήρια, προκειμένου να γίνει δεκτός από το υπουργικό συμβούλιο. Η εν λόγω απόφαση είναι ρηξικέλευθη, γιατί ακριβώς δεν υποχρεώνει κάποιον να μείνει για χρόνια, για να πάρει την υπηκοότητα.
Το ίδιο ισχύει και για τους ιδιοκτήτες εταιρειών, οι οποίοι έπρεπε να είναι μόνιμοι κάτοικοι στο 51% των μετοχών, αλλά τώρα μπορεί το 100% των μετοχών να ανήκει σε ανθρώπους που δε ζουν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Την ίδια στιγμή, εδώ και μερικούς μήνες, κατόπιν και της συμφωνίας με το Ισραήλ που άνοιξε ξανά τον Περσικό Κόλπο προς τη χώρα, τα ΗΑΕ έχουν αλλάξει και σε νοοτροπία ως προς ζητήματα που αντιμετωπίζονταν με συντηρητισμό, όπως η συμβίωση, η αγορά αλκοόλ από κατάστημα μόνο με την υπόδειξη της άδειας.
Ωστόσο, τα πιο σημαντικά για τα ΗΑΕ αφορούν στον εργασιακό τομέα, καθώς εκεί δεν υπάρχει ουδεμία φορολόγηση στα έσοδα, είτε δουλεύεις στο δημόσιο, είτε σε ιδιωτικό τομέα, αλλά το μόνο που χρειάζεται να κάνει ο εργαζόμενος είναι να αποδίδει κάθε μήνα το 5% του μισθού του σε ταμείο που είναι για τη σύνταξη του, την οποία λαμβάνει ένα μήνα αφού κάνει την αίτηση συνταξιοδότησης.
Κατά το διάστημα της εργασίας του, αν είναι δημόσιος υπάλληλος, το κράτος καταβάλλει το 15% του μισθού, ενώ αν είναι ιδιώτης, η εταιρεία καταβάλλει το 12.5% και το κράτος το 2.5%
Το συνταξιοδοτικό πρόγραμμα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων
Σχετικά με τη σύνταξη, στον δημόσιο τομέα είναι υποχρεωτικά στα 49 έτη ή ύστερα από 20 χρόνια εργασίας, ενώ στον ιδιωτικό τομέα είναι κατά βάση στα 49, αλλά μπορεί να φτάσει ως τα 60. Για κάθε έτος πιο πάνω απ΄αυτό, η εταιρεία οφείλει να καταβάλλει μεγαλύτερη εισφορά στο κράτος.
Δηλαδή μπορείς να δουλεύεις στα ΗΑΕ, να παίρνεις μισθό κατά μέσο όρο 12-15 χιλιάδες Ντίρχαμ το μήνα (περίπου 3.500-4.000 ευρώ) και στα 49 σου, να ξεκινήσεις να παίρνεις μια σύνταξη, χωρίς να είσαι καν αναγκασμένος να ζεις εκεί, αφού μπορείς να βρεις ένα μέρος με φθηνό κόστος ζωής και να έχεις σύνταξη Εμιράτων.
Επιπροσθέτως, δεν υπάρχει ετήσια φορολόγηση για την πρώτη κατοικία και το μόνο που πληρώνει κανείς είναι ένα παράβολο, όταν γίνεται η αγορά σπιτιού κι από κει και πέρα, δεν δίνει ούτε Ντίρχαμ στο κράτος.
Τέλος, πρόκειται για τη χώρα με την πιο εντυπωσιακή αρχιτεκτονική, που διαθέτει το 1/3 των 500 πιο πλούσιο εταιρειών στον κόσμο, τα ψηλότερα κτήρια και που επενδύει 15 εκατομμύρια δολάρια σε πρόγραμμα με drones που πετάνε στον ουρανό, παρασύρουν τα σύννεφα και τα οδηγούν σε τριβή με σκοπό την πρόκληση βροχής, εξαιτίας της ξηρασίας.
Πηγή