Λίγοι το γνωρίζουν: Σε πόσα λεπτά μαγειρέματος χάνει τελικά την αντικαρκινική του δράση το μπρόκολο
Το μπρόκολο είναι ένα λαχανικό πλούσιο σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά, που το καθιστούν ιδανικό για την προστασία από τον καρκίνο.
Για την προστασία από τον καρκίνο, δεν είναι σημαντικό μόνο το τι τρώμε, αλλά και το πώς το μαγειρεύουμε, με το Αμερικανικό Ινστιτούτο για την Έρευνα του Καρκίνου να δημοσιεύει μερικές πρακτικές συμβουλές μαγειρικής για να επωφελούμαστε στο έπακρο από τα υγιεινά μας γεύματα.
Πως να μαγειρέψουμε σωστά το μπρόκολο
Συνεπώς, το μαγείρεμα στον ατμό για πέντε λεπτά, είναι ο καλύτερος τρόπος για να διατηρούμε το ένζυμο μυροσινάση που υπάρχει στο μπρόκολο και είναι απαραίτητο για τον σχηματισμό της αντικαρκινικής ουσίας σουλφοραφάνη.
Οι λάθος τρόποι μαγειρέματος του μπρόκολου
Το μπρόκολο μαγειρεμένο στον ατμό για περισσότερα από πέντε λεπτά, το ψήσιμο στα μικροκύματα ή άλλη μέθοδος μαγειρέματος, όπως το βράσιμο ή το ψήσιμο στον φούρνο, καταστρέφει αυτό το ένζυμο και τις αντικαρκινικές ιδιότητες αυτού του λαχανικού.
Πηγή