Έμαθε τα δυσάρεστα πριν λίγο: Πολύ δύσκολες ώρες για τον Στέφανο Κασσελάκη, δυστυχώς έγινε αυτό που φοβόταν
Για πρώτη φορά μετά από το 2012, το ΠΑΣΟΚ αφήνει πίσω τον ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση ψήφου, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Opinion Poll, που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Action 24.
Συγκεκριμένα, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 16%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται στο 14,7% και το ΚΚΕ να καταγράφει μεγάλη άνοδο, φθάνοντας στο 10,6%.
Την ίδια στιγμή, η κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας παραμένει αδιαμφισβήτητη, καθώς συγκεντρώνει 38,5% στην εκτίμηση ψήφου.
Η Ελληνική Λύση βρίσκεται στην πέμπτη θέση με 5,9% και ακολουθούν η Νίκη με 3,9% και οι Σπαρτιάτες με 3%, ενώ Πλεύση Ελευθερίας (2,5%) και ΜέΡΑ25 (2,4%) μένουν εκτός Βουλής.
Μικρότερη είναι η διαφορά μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, ωστόσο, δεν αλλάζουν τα δεδομένα, αφού το κόμμα του Νίκου Ανδρουλάκη παραμένει στη δεύτερη θέση με μία μονάδα διαφορά από το κόμμα του Στέφανου Κασσελάκη.
Η ΝΔ συγκεντρώνει 31,1%, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 12,9%, ο ΣΥΡΙΖΑ 11,9% και το ΚΚΕ 8,6%.
Η Ελληνική Λύση καταγράφει 5,1%, η Νίκη 3,2% και τα υπόλοιπα κόμματα μένουν εκτός κοινοβουλίου.
Παράλληλα, αναποφάσιστοι δηλώνουν οι ερωτηθέντες σε ποσοστό της τάξης του 7%.
Μπορεί ο Κασσελάκης να βάλει σε ανοδική τροχιά τον ΣΥΡΙΖΑ;
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το ερώτημα «Πιστεύετε ότι με τον Στέφανο Κασσελάκη, μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να μπει σε ανοδική τροχία ή θα συνεχίσει να χάνει δυνάμεις;», μετά το «κύμα» αναχωρήσεων στελεχών από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ένας στους δύο πολίτες απάντησε ότι θα συνεχίσει να χάνει δυνάμεις, σε ποσοστό 50%.
Μπορεί να μπει σε αναδική τροχιά απάντησε το 39%, ενώ το 11% δεν γνωρίζει/δεν απαντά.
Θα ψήφιζαν νέο κόμμα από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ;
Στήθος με στήθος «παλεύουν» όσοι δηλώνουν πρόθυμοι να ψηφίσουν ένα νέο κόμμα με καθαρό αριστερό προσανατολισμό, που θα δημιουργούνταν από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, με εκείνους που απαντούν αρνητικά.
Συγκεκριμένα, το 27% απάντησε «ναι» και το 26% «όχι».
Εάν όμως στις ξεκάθαρες απαντήσεις της μίας ή της άλλης πλευράς, προστεθούν και όσοι δηλώνουν «μάλλον», τότε οι πρόθυμοι να ταχθούν με ένα νέο πολιτικό φορέα που θα σχηματισθεί από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πλειοψηφούν με ποσοστό 54%, ενώ οι… απρόθυμοι (όχι και μάλλον όχι) υπολείπονται κατά 13 μονάδες, καταγράφοντας 41%.
Πηγή