«"Άφησα" έγκυες περισσότερες από 180 γυναίκες, αλλά δεν μπορώ να παντρευτώ» – Η εξομολόγηση 51χρονου
«Είναι πολύ δύσκολο να βρεις κάποια που να μπορεί να ανεχθεί αυτόν τον τρόπο ζωής», είπε ο 51χρονος Joe στη Sun για την αδυναμία του να βρει την αιώνια αγάπη.
Ένας Βρετανός δωρητής σπέρματος που έχει βοηθήσει να μείνουν έγκυες σχεδόν 200 γυναίκες λέει ότι παραδόξως δεν μπορεί να βρει σύντροφο κάτι που αποδίδει στην «διασπορά του DNA του» που κάνει τις γυναίκες να «ζηλεύουν».
«Είναι πολύ δύσκολο να βρεις κάποια που να μπορεί να ανεχθεί αυτόν τον τρόπο ζωής», είπε ο 51χρονος Joe στη Sun για την αδυναμία του να βρει την αιώνια αγάπη.
«Οι άνθρωποι λένε ότι μπορούν να το χειριστούν, αλλά τελικά τους κάνει να ζηλεύουν. Μια γυναίκα θέλει έναν άνδρα για να αφοσιωθεί σε εκείνην, να αποκτήσουν ένα παιδί… Αλλά εγώ έχω τόσα πολλά από αυτά» περιέγραψε.
Ο αυτοαποκαλούμενος «άγγελος του βορρά» λόγω της αποστολής του να βοηθά τις γυναίκες να συλλάβουν παιδί, φέρεται να έχει αποκτήσει περισσότερα από 180 παιδιά σε 13 χρόνια.
Ο Βρετανός, ο οποίος δεν πληρώνεται για τις υπηρεσίες του, φέρεται να ταξιδεύει παντού από τις ΗΠΑ στην Αργεντινή έως τη Σιγκαπούρη για να δώσει σπέρμα. Αυτό συμβαίνει καθώς οι γυναίκες στρέφονται όλο και περισσότερο σε ιδιώτες δότες σπέρματος για να παρακάμψουν την ανάγκη να πάνε στις οδούς τεχνητής γονιμοποίησης και εξωσωματικής γονιμοποίησης, η τελευταία από τις οποίες μπορεί να κοστίσει πάνω από 11.000 δολάρια στις ΗΠΑ.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
«Ελπίζω ότι μια μέρα θα γνωρίσω αυτόν τον ξεχωριστό άνθρωπο που μπορεί να με αποδεχτεί όπως είμαι»
Ο Τζο λέει ότι τα ενδιαφερόμενα μέρη συνήθως επικοινωνούν μαζί του μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, στα οποία ρωτά για την περίοδό τους και άλλες πληροφορίες για το ιστορικό. Εάν η επίδοξη μητέρα αποφασίσει να προχωρήσει με την διαδικασία, ορίζουν μια ημερομηνία για τις υπηρεσίες του, για την οποία μπορούν να επιλέξουν είτε AI (τεχνητή γονιμοποίηση), PI (μερική γονιμοποίηση) ή NI (φυσική γονιμοποίηση).
«Για μερικούς ανθρώπους, η φυσική γονιμοποίηση είναι η πιο αποτελεσματική, αλλά μερικοί άνθρωποι βρίσκονται σε μια σχέση όπου πιστεύουν ότι μπορεί να προκαλέσει προβλήματα, επομένως προτιμούν να κάνουν μια τεχνητή γονιμοποίηση», εξήγησε ο δωρητής σπέρματος. Μάλιστα, όπως αναφέρει βοήθησε κάποιες γυναίκες να μείνουν έγκυες, τις οποίες δεν είχε γνωρίσει ποτέ στέλνοντάς τους σπέρμα μέσω ειδικής υπηρεσίας μεταφοράς γενετικού υλικού.
Παρά το γεγονός ότι πολλές γυναίκες θέλουν να κάνουν το παιδί του, ο ελεύθερος επαγγελματίας κατά ειρωνικό τρόπο δεν έχει βρει ακόμη σύντροφο ζωής. Αποδίδει τα ρομαντικά του προβλήματα στο γεγονός ότι συνεχώς προκύπτει μια νέα δουλειά.
«Ελπίζω ότι μια μέρα θα γνωρίσω αυτόν τον ξεχωριστό άνθρωπο που μπορεί να με αποδεχτεί όπως είμαι – κάποια που θέλει να κάνει παιδιά και μπορεί να δεχτεί τα πολλά παιδιά μου που έχω ήδη», δήλωσε.
Προς το παρόν, ο Τζο λέει ότι ο απώτερος στόχος του είναι να βοηθήσει τις γυναίκες που δεν μπορούν να συλλάβουν φυσικά, ένα διαδεδομένο ζήτημα σε όλη τη Δύση.
«Από τα 180 παιδιά μου, έχω γνωρίσει περισσότερα από 60»
Στις ΗΠΑ, μία στις πέντε γυναίκες μεταξύ 15 και 49 ετών παλεύει με την υπογονιμότητα. «Βοηθώ ανθρώπους σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο», τόνισε ο Τζο, ο οποίος ισχυρίζεται ότι η ευημερία των παιδιών είναι προς το συμφέρον του επίσης. Μπορεί να σας φαίνεται περίεργο, αλλά κρατά επαφές με τις μητέρες και τα παιδιά που απέκτησαν χάρη σε αυτόν.
«Από τα 180 παιδιά μου, έχω γνωρίσει περισσότερα από 60. Υπάρχουν κάποια παιδιά που συναντώ σε καθημερινή βάση και υπάρχουν μερικά με τα οποία μιλάω συχνά στο WhatsApp».
Γενικά, οι ειδικοί προειδοποιούν να μην πηγαίνετε σε μη αδειοδοτημένους δότες σπέρματος λόγω των σχετικών υγειονομικών, νομικών και ηθικών προειδοποιήσεων.
«Αν γίνουν ρυθμίσεις εκτός του περιβάλλοντος της κλινικής, μπορεί να υπάρξουν ιατρικοί και νομικοί κίνδυνοι. Για παράδειγμα, χωρίς τις κατάλληλες συναινέσεις, ο δότης είναι πιθανό να θεωρείται ο νόμιμος γονέας, με όλα τα δικαιώματα και τις ευθύνες που συνεπάγεται», δήλωσε εκπρόσωπος της Αρχής Ανθρώπινης Γονιμοποίησης και Εμβρυολογίας που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο . «Οι κλινικές θα εξετάσουν επίσης αυστηρά όλους τους δότες για ιατρικές και κληρονομικές ασθένειες».
«Γι’ αυτό ενθαρρύνουμε πάντα τους δότες σπέρματος και τους ασθενείς να πηγαίνουν σε μια αδειοδοτημένη κλινική, όπου αυτά τα ιατρικά και νομικά ζητήματα αντιμετωπίζονται για αυτούς και όπου η ευημερία του παιδιού είναι πάντα πρωταρχικό μέλημα».
Μάλιστα, ορισμένοι επικριτές κατηγόρησαν τον Τζο ότι θέτει σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια των γυναικών και των πιθανών παιδιών τους.
Πηγή