Θρήνος στη Θεσσαλονίκη: Δεύτερος Νεκρός από στρεπτόκοκκο σε 2 μέρες – Δυο μήνες δεν μπορούσαν να βρούνε τι έχει ο 28χρονος

February 6, 2024

Θρήνος στη Θεσσαλονίκη: Δεύτερος Νεκρός από στρεπτόκοκκο σε 2 μέρες – Δυο μήνες δεν μπορούσαν να βρούνε τι έχει ο 28χρονος


Διαφ.

Ένας 28χρονος από τον Τύρναβο Λάρισας, ο οποίος νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, άφησε την τελευταία του πνοή, από στρεπτόκοκκο, την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο 28χρονος εισήχθη αργά στο νοσοκομείο

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το tirnavospress, ο Δημήτρης Κομίνης ήταν εδώ και δύο μήνες άρρωστος, χωρίς οι γιατροί να μπορέσουν να βρουν από τι έπασχε και τελικά, όταν εισήχθη στο νοσοκομείο, ήταν ήδη πολύ αργά, γιατί είχε πάθει σηψαιμία.

28χρονος πέθανε από στρεπτόκοκκο

Ο θάνατος του 28χρονου σκόρπισε θλίψη

Ο αδικοχαμένος νέος εργαζόταν σε εταιρεία τροφοδοσίας περιπτέρων και μίνι μάρκετ στη συμπρωτεύουσα.

Η δυσάρεστη είδηση έγινε γνωστή μία ημέρα μετά τον θάνατο της 9χρονης, στο Διδυμότειχο, επίσης από στρεπτόκοκκο.

Τα SOS σημάδια

Ο στρεπτόκοκκος, λέει η παιδίατρος, «χτυπά» όταν όλες οι χειμωνιάτικες λοιμώξεις, κυρίως η γρίπη, έχουν αποδυναμώσει τους παιδικούς οργανισμούς. Η περίοδος αυτή συνήθως είναι αρχές της άνοιξης, όταν διαχρονικά παρουσιάζεται έξαρση λοιμώξεων με στρεπτόκοκκο. Έτσι, οι γονείς πρέπει να είναι σε εγρήγορση. Από τη στιγμή, μάλιστα, που αυτή την περίοδο κυκλοφορεί και αδενοϊός με συμπτώματα τον πυρετό και τον πονόλαιμο, που είναι το πλέον χαρακτηριστικό σύμπτωμα του στρεπτόκοκκου.

Ένα πολύ κακό χρώμα στο παιδί (να είναι δηλαδή ωχρό) σε συνδυασμό με άλλα σημάδια μπορούν να προειδοποιήσουν έναν γονέα ότι η λοίμωξη ενδεχομένως γίνεται πιο σοβαρή. Τα σημάδια είναι, σύμφωνα με την κυρία Παρδάλη, τα εξής: Νωθρότητα, ανορεξία, αδυναμία να αλληλεπιδράσει φυσιολογικά με το περιβάλλον, δύσπνοια. Είναι συμπτώματα sos για οποιαδήποτε άλλη μικροβιακή λοίμωξη. «Επίσης οι γονείς πρέπει να καταλάβουν ότι όταν το παιδί είναι άρρωστο δεν πρέπει να εξαντλείται. Πρέπει να μένει στο σπίτι και να ξεκουράζεται μέχρι να αναρρώσει πλήρως. Όχι να βγαίνει για δραστηριότητες όταν αισθανθεί λίγο καλύτερα», τονίζει η παιδίατρος.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: