«Μαχαιριά» στην ψυχή η προφητεία του Νεύτωνα: Έρχεται το τέλος του κόσμου, αυτή την ημερομηνία είχε προβλέψει

February 21, 2024

«Μαχαιριά» στην ψυχή η προφητεία του Νεύτωνα: Έρχεται το τέλος του κόσμου, αυτή την ημερομηνία είχε προβλέψει


Διαφ.

Υπάρχουν πολλοί που έχουν προβλέψει το τέλος του κόσμου, καθορίζοντας συγκεκριμένες ημερομηνίες, αλλά οι περισσότερες από αυτές δεν έχουν επαληθευτεί. Ένας από αυτούς ήταν και ο Ισαάκ Νεύτων, ο οποίος το 1704 προέβλεψε με τρόμο τη συντέλεια του κόσμου, με την ημερομηνία μάλιστα που έδωσε να πλησιάζει.

Ο Νεύτωνας είχε προβλέψει το τέλος του κόσμου

Ο Άγγλος επιστήμονας,φυσικός, μαθηματικός, αστρονόμος, φιλόσοφος, αλχημιστής και θεολόγος με βάση τη μελέτη θρησκευτικών κειμένων, προέβλεψε ότι η καταστροφή του κόσμου θα συμβεί το έτος 2060 και θα αντικατασταθεί από μια νέα «Βασιλεία των Ουρανών».

Μάλιστα ο  Stephen Snobelen, διευθυντής του Newton Project Canadσε ανέφερε: «Ο Νεύτων πίστευε και στον Θεό και θεωρούσε ότι η Βίβλος ήταν μια αποκάλυψη από Αυτόν. Πίστευε επίσης, ότι ο Θεός δεν είναι δεσμευμένος από τον χρόνο όπως οι άνθρωποι, επιτρέποντάς Του να δει το «τέλος από την αρχή. Έτσι, για να χρησιμοποιήσω τα ίδια τα λόγια του, ο Νεύτωνας ήταν πεπεισμένος ότι οι ιερές Προφητείες της Γραφής δεν είναι τίποτα άλλο από ιστορίες των μελλοντικών πραγμάτων. Ταυτόχρονα, η βιβλική προφητεία είναι γραμμένη σε άκρως συμβολική γλώσσα που απαιτεί επιδέξια ερμηνεία. Ο Νεύτωνας ανταποκρίθηκε σε αυτήν την πρόκληση καθώς προσπαθούσε να ανακαλύψει το μέλλον του κόσμου με τα λόγια των προφητών».

Για να προβλέψει την ημερομηνία της συντέλειας του κόσμου, ο Νεύτων έκανε μερικές απλές αριθμητικές εξισώσεις σε ένα κομμάτι χαρτί. Ο Snobelen έλεγε ότι αυτοί οι υπολογισμοί ήταν τόσο απλοί που θα μπορούσε να τους κάνει και ένα παιδί, βασιζόμενος σε διάφορες χρονικές περιόδους. Έτσι ο Νεύτων κατέληξε ότι το τέλος του κόσμου θα έρθει το 2060.

Αν και ο Νεύτωνας προειδοποίησε ότι θα υπάρξουν «πόλεμοι και κατακλυσμοί» το 2060, ο Snobelen πρόσθεσε: «Για τον Νεύτωνα, το 2060 μ.Χ. θα ήταν περισσότερο σαν μια νέα αρχή. Θα ήταν το τέλος μιας μεγάλης εποχής και η αρχή μιας νέας εποχής».

Θα μάθουμε λοιπόν αν η πρόβλεψή του είναι σωστή σε 36 χρόνια.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: