Ρίξαμε τους Ιταλούς στο “καναβάτσο”: O Ελληνικός φρέντο ξεπέρασε τον καπουτσίνο και έγινε πλέον παγκόσμια γνωστός

March 7, 2024

Ρίξαμε τους Ιταλούς στο “καναβάτσο”: O Ελληνικός φρέντο ξεπέρασε τον καπουτσίνο και έγινε πλέον παγκόσμια γνωστός


Διαφ.

Οι Ιταλοί και οι Έλληνες είναι αναμφισβήτητα 2 λαοί που νιώθουν υπερηφάνεια για την παράδοση και τα προϊόντα τους. Οι Ιταλοί σίγουρα δεν αντέχουν όταν προσβάλλονται οι γεύσεις τους, όπως όταν προσθέτεται ανανάς στην πίτσα ή πίνουμε καπουτσίνο μετά τις 12.00 το μεσημέρι. Και έρχεται σαν κερασάκι και η λίστα του Taste Atlas καθώς ο ιταλικός καφές έχει χαμηλότερη βαθμολογία από τον ελληνικό, που θεωρείται “εφευρέτης” του.

«Οι Ιταλοί θα εκνευριστούν πολύ»

Συγκεκριμένα, η δημοφιλής ιστοσελίδα που ασχολείται με αξιολογήσεις φαγητών και ποτών, δημοσίευσε μια λίστα με τους καλύτερους καφέδες σύμφωνα με την ανταπόκριση του κοινού. Οι λίστες αυτές βασίζονται στις αξιολογήσεις που κάνουν πραγματικοί χρήστες, ενώ αγνοούνται οι αξιολογήσεις από bots, εθνικιστές ή πατριώτες. Επιπλέον, δίνεται έμφαση στις αξιολογήσεις των χρηστών που αναγνωρίζονται ως γνώστες από το σύστημα.

Ο ελληνικός φρέντο ανώτερος του καπουτσίνο

Ο freddo espresso είναι ένας δημοφιλής καφές στην Ελλάδα που απολαμβάνει μεγάλη δημοτικότητα και σε άλλες χώρες. Βρίσκεται στη θέση νούμερο 3 στη λίστα των αγαπημένων καφέδων, με το freddo cappuccino να ακολουθεί λίγο πιο πίσω. Η ελληνική παρουσία στον χώρο των καφέδων δεν περιορίζεται εκεί, καθώς στη θέση νούμερο 9 βρίσκεται ο αγαπημένος φραπές.

Στο top 10 βρίσκονται δύο καφέδες από την Ιταλία, τον capuccino στη θέση 6 και τον espresso ristretto στη θέση 8. Όπως αναφέρει ένα σχόλιο στη δημοφιλή ανάρτηση, «Οι Ιταλοί θα εκνευριστούν πολύ!»

Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται ο κουβανέζικος εσπρέσο, ένας προ-ζαχαρούχος τύπος εσπρέσο που προέρχεται από την Κούβα και είναι ευρέως γνωστός με τα ονόματα café Cubano, κουβανέζικος καφές ή κουβανέζικο σφηνάκι. Παρόλο που απολαμβάνει μοναδική δημοτικότητα στην Κούβα, ο κουβανέζικος εσπρέσο είναι επίσης πολύ αγαπητός και ευρέως διαθέσιμος σε ολόκληρη τη Λατινική Αμερική και τη Φλόριντα.

Η μεγάλη έκπληξη είναι ότι στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο ινδικός καφές φίλτρου, μια μέθοδος παρασκευής καφέ που χρησιμοποιεί ένα ειδικό φίλτρο που αποτελείται από δύο θαλάμους. Ο πρώτος έχει διάτρητο πυθμένα για να κρατά τον αλεσμένο καφέ, ενώ ο δεύτερος χρησιμοποιείται για το στάζει αργά τον ζυμωμένο καφέ.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: