Θα ξεκαρδιστείτε: Γάτα αρνείται να εγκαταλείψει το νέο κρεβάτι της παρόλο που δεν χωράει

March 16, 2024

Θα ξεκαρδιστείτε: Γάτα αρνείται να εγκαταλείψει το νέο κρεβάτι της παρόλο που δεν χωράει


Διαφ.

Τα ψώνια δεν ήταν ποτέ πιο εύκολα με τη βοήθεια του διαδικτύου και των smartphones. Ακόμη και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν μετατραπεί σε ηλεκτρονικό κατάστημα και αντικείμενα όπως ένα κρεβάτι για γάτες γίνονται συχνά viral, προσελκύοντας περισσότερη προσοχή από ποτέ.

Αφού είδε κλιπ με άλλα αιλουροειδή να απολαμβάνουν το κρεβάτι που λειτουργεί και ως φωλιά, η Arielle Jordan, 33 ετών, αγόρασε ένα για την πορτοκαλί γάτα της. Ωστόσο, ξέχασε να λάβει υπόψη της ένα πράγμα: το βάρος του κατοικίδιου ζώου της. “Η Nellie παρόλο που μπορεί να είναι μεγαλόσωμος- είναι η πιο ευγενική γάτα που υπήρξε ποτέ”, δήλωσε η Jordan, η οποία ζει στην Ινδιανάπολη της Ιντιάνα.

Το βίντεο με τη γάτα να προσπαθεί να στριμωχτεί στο κρεβάτι έγινε viral και έκτοτε έχει συγκεντρώσει πάνω από 291.000 προβολές στο TikTok.

Η Jordan, η οποία εργάζεται στο μάρκετινγκ, δήλωσε ότι αγόρασε το κρεβάτι από το κατάστημα TikTok για 15 δολάρια: “Η Nellie δεν συνειδητοποιεί το μέγεθος ή το βάρος του και του αρέσουν οι μικροί, συμπαγείς χώροι όπως το ντόνατ. Έχει γίνει το αγαπημένο του πράγμα!”
Το κείμενο που έχει τοποθετηθεί πάνω από το κλιπ γράφει: “Όταν αγοράσατε το  ντόνατ γάτας αλλά ξεχάσατε ότι έχετε ένα γάτο 15 κιλών που δεν χωράει”.

Δύο εικόνες από το viral βίντεο που δείχνουν τη Nellie να κάθεται στο κρεβάτι που υποτίθεται ότι κλείνει. Ωστόσο, ο ιδιοκτήτης του δεν μπορεί να κλείσει το καπάκι με το φερμουάρ, καθώς η γάτα είναι πολύ μεγάλη.

@charlieandnellie2 #floof #floofy #cat #hungrycat #chonkycat #chonk #catsmeow #catbiscuits #catlover #cats #cattok #catlady #catmakingbiscuits #orangecat #orangecatbehavior #orangecats #orangecatsoftiktok #catmeowing #chonkyboi #catsoftiktok #meow #catmakingbiscuit #chonky ♬ Monkeys Spinning Monkeys – Kevin MacLeod & Kevin The Monkey

Τη στιγμή που γράφεται αυτό το κείμενο, το κλιπ που μοιράστηκε στο @charlieandnellie2 έχει πάνω από 29.000 likes και περισσότερα από 150 σχόλια. Ένα από αυτά είναι από την Jordan, ο οποίος έγραψε: “Προφανώς δεν βλέπει κανένα πρόβλημα”.
Ένας άλλος χρήστης έγραψε: “Έχω αναβάλει αυτή την αγορά από φόβο για αυτή ακριβώς την κατάσταση… chonky γάτες που δεν ταιριάζουν!” Σας ευχαριστώ που το ξεκαθαρίσατε αυτό”.
Ένα τρίτο σχόλιο έγραφε: “Έκανα ακριβώς το ίδιο πράγμα. Το σχεδόν 17 κιλών chunker μου προσπάθησε να μπει μέσα και κυριολεκτικά έφτασε στα μισά του δρόμου και κόλλησε. Έπρεπε να το ξεκουμπώσω για να τον βγάλω έξω”.

Ο όρος “chonky” χρησιμοποιείται συχνά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το hashtag του TikTok “chonky cat” έχει περισσότερες από 58.000 προβολές μόνο. Συχνά χρησιμοποιείται ως τρόπος για να αποκαλέσει κανείς τα ζώα αξιολάτρευτα αλλά υπέρβαρα.

Μια παχύσαρκη γάτα έχει τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξει αυτές τις ασθένειες από ό,τι μια γάτα με φυσιολογικό βάρος:

  • καρδιακές παθήσεις
  • οστεοαρθρίτιδα (αρθρίτιδα)
  • αυξημένη συχνότητα τραυματισμών των αρθρώσεων
  • υψηλή αρτηριακή πίεση
  • ορισμένες μορφές καρκίνου, ιδίως ενδοκοιλιακού.

Οι υπέρβαρες γάτες έχουν δυστυχώς μικρότερη διάρκεια ζωής από τις πιο γυμνασμένες, καθώς τείνουν να κάνουν λιγότερες σωματικές δραστηριότητες.
Οι ιδιοκτήτες ενθαρρύνονται να μειώσουν το βάρος της γάτας τους εφαρμόζοντας περισσότερη άσκηση, μαζί με την αλλαγή της τροφής τους σε τροφή χαμηλών θερμίδων.
Η Jordan δήλωσε ότι υιοθέτησε τη Nellie κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κοροναϊού. Και πρόσθεσε: “Δεν είχα ιδέα ότι θα γινόταν τόσο μεγάλο αγόρι”.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: