Τραγική εξέλιξη για Μαρίνα Σάττι: Ακυρώθηκαν όλες οι εμφανίσεις της για τη Eurovision & δıακόπτονται οι πρóβες

April 4, 2024

Τραγική εξέλιξη για Μαρίνα Σάττι: Ακυρώθηκαν όλες οι εμφανίσεις της για τη Eurovision & δıακόπτονται οι πρóβες


Διαφ.

Η Μαρίνα Σάττι αποφάσισε να ακυρώσει όλες τις προγραμματισμένες της συμμετοχές σε τηλεοπτικές εκπομπές μετά τον θάνατο του πατέρα της.

Μαρίνα Σάττι

Επιπλέον, οι πρόβες της για τη συμμετοχή της στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision έχουν διακοπεί. Η δισκογραφική της εταιρεία εκφράζει τη στήριξή της προς την τραγουδίστρια κατά τη δύσκολη αυτή περίοδο.

Η ερμηνεύτρια θα βρίσκεται στην πόλη Μάλμε της Σουηδίας κατά τη διάρκεια του μνημοσύνου των 40 ημερών για τη μνήμη του πατέρα της.

Ποιος ήταν ο πατέρας της Μαρίνας Σάττι;

Ο Αλί Οσμάν Σάττι, ο οποίος απεβίωσε σε ηλικία 68 ετών, διαγνώστηκε με μία σοβαρή πάθηση, ωστόσο λεπτομερείες σχετικά με τη φύση της πάθησής του δεν έχουν αποκαλυφθεί.

Γεννημένος στο Σουδάν στις 1η Ιανουαρίου 1956, ο πατέρας της Μαρίνας Σάττι, ο οποίος ασχολήθηκε με την αναισθησιολογία, μετέβη στην Ελλάδα το 1972 για να σπουδάσει ιατρική.

Από το 1983 έως το 1989 υπηρέτησε ως Αναπληρωτής Καθηγητής στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, ενώ στη συνέχεια, από το 1989 έως το 1995, δίδαξε αναισθησιολογία στην Εθνική Ιατρική Σχολή Αθηνών.

Θρήvoς για την Μαρίνα Σάττι: Πέθανε ο πατέρας της, ήταν γνωστός γιατρός – Η καταγωγή και η μεγάλη ομοιότητα τους

Λίγο πριν ανέβει στη μεγάλη σκηνή της Eurovision ως εκπρόσωπος της Ελλάδας, η Μαρίνα Σάττι βιώνει ένα πολύ δύσκολο διάστημα λόγω της απώλειας του πατέρα της, Αλί Οσμάν Σάττι, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 68 ετών.

Γεννημένη στην Αθήνα και μεγαλωμένη στο Ηράκλειο της Κρήτης, η εκπρόσωπος της Ελλάδας έχει  Σουδανό πατέρα και Ελληνίδα μητέρα. Ο πατέρας της 37χρονης τραγουδίστριας, ο οποίος ασκούσε το επάγγελμα του γιατρού, έφερε ένα σημαντικό κοινωνικό έργο αλλά το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Ο Αλί Οσμάν Σάττι,  αναισθησιολόγος, ήρθε στην Ελλάδα το 1972 για να σπουδάσει ιατρική. Εξελίχθηκε σε Αναπληρωτή Καθηγητή στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο από το 1983 μέχρι το 1989 και συνέχισε ως καθηγητής αναισθησιολογίας στην Εθνική Ιατρική Σχολή Αθηνών από το 1989 έως το 1995.

Μαρίνα Σάττι: Τα όσα είχε αναφέρει για οικογένειά της

Σε παλαιότερη συνέντευξή της στη LiFΟ, είχε μιλήσει για την οικογένειά της και συγκεκριμένα για το πως είχαν γνωριστεί οι γονείς της. «Η μαμά μου ήρθε από το Ηράκλειο στην Αθήνα για να σπουδάσει στο Πολυτεχνείο χημικός μηχανικός. Ο μπαμπάς μου από το Σουδάν στην Αθήνα για να σπουδάσει ιατρική. Πήρε μια υποτροφία, έχοντας διακριθεί ως μαθητής στη χώρα του, ήταν ένας εκ των δύο αριστούχων που επελέγησαν να σταλούν για σπουδές», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Αρχικά πήγε στη Ρωσία, ξεκίνησε να μαθαίνει τη γλώσσα, αλλά δεν του άρεσε. Μετά δοκίμασε να πάει στη Ρουμανία, αλλά κι εκεί έμεινε λίγο καιρό. Τελικά κάποιοι φίλοι του, συμπατριώτες, του είπαν ότι στην Ελλάδα ήταν «καλά» κι έτσι κατέληξε στην Αθήνα. Τον πρώτο χρόνο έκανε μαθήματα για να μάθει την ελληνική γλώσσα και εν τέλει έδωσε εξετάσεις για να μπει στην Ιατρική Σχολή Αθηνών. Πέρασε. Επειδή όμως τα χρήματα της υποτροφίας δεν έφταναν, παράλληλα δούλευε σε ένα ξενοδοχείο όπου δούλευαν και δύο πρώτες ξαδέλφες της μαμάς μου. Στα γενέθλια της μίας εξ αυτών γνωρίστηκαν», τόνισε.

Πιο πρόσφατα, μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ Στούντιο 4, είχε αναφερθεί ξανά στους γονείς της, σημειώνοντας πως «υπάρχουν διαφορές όπως καταλαβαίνετε και ακόμα υπάρχουν. Πιστεύω ότι κατάφεραν να βρουν μια ισορροπία λόγω του έρωτα και στη συνέχεια ήρθαμε και εμείς, τα παιδιά. Θαυμάζω τη μαμά μου γι’ αυτό, για τον ατίθασο χαρακτήρα της. Μεγαλώνοντας συνειδητοποιώ λέω “ουάου, μαγκιά”. Ο μπαμπάς μου ήταν ο πρώτος μαύρος που αντίκρισε η γιαγιά μου».

Το bullying στα παιδικά της χρόνια:

Σε άλλη συνέντευξή της, η Μαρίνα Σάττι μοιράστηκε προσωπικές πτυχές σχετικά με την καταγωγή της και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε λόγω bullying στα παιδικά της χρόνια. Ανοίγοντας τον διάλογο για τις προκλήσεις που συνάντησε εξαιτίας της μικτής καταγωγής της, από Σουδανό πατέρα και Ελληνίδα μητέρα:

“Η μαμά μου είχε μεγαλώσει στην Κρήτη, ο μπαμπάς μου είχε μεγαλώσει στο Σουδάν, ήρθε φοιτητής στην Αθήνα και έτσι γνωρίστηκαν. Υπάρχουν διαφορές όπως καταλαβαίνετε και ακόμα υπάρχουν. Πιστεύω ότι κατάφεραν να βρουν μια ισορροπία λόγω του έρωτα και στη συνέχεια ήρθαμε και εμείς, τα παιδιά. Θαυμάζω τη μαμά μου γι’ αυτό, για τον ατίθασο χαρακτήρα της. Μεγαλώνοντας το συνειδητοποιώ και λέω “ουάου, μαγκιά”. Ο μπαμπάς μου ήταν ο πρώτος μαύρος που αντίκρισε η γιαγιά μου”.

“Έχω ακούσει σχόλια για την καταγωγή μου όταν ήμουν μικρή. Όταν είμαστε μικροί στεναχωριόμαστε χωρίς να καταλαβαίνουμε και να δίνουμε βαρύτητα στα πράγματα. Ίσα ίσα που αυτή η ιδιαιτερότητα για την οποία μπορεί να ντρεπόμουν, τώρα είναι η δύναμή μου. Τότε όμως στεναχωριόμουν και ένιωθα και ανασφάλεια γιατί όταν δεν μοιάζουμε με τους γύρω μας σε κάτι, νιώθουμε ότι δεν θα είμαστε αποδεκτοί, δεν θα μας αγαπάνε”.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: