Παγκόσμια ημέρα αδέσποτων:Με χαμόγελα και επιτυχία στέφθηκε η γιορτή στο καταφύγιο «Σωκρατης» του Δήμου Αθηναίων

April 4, 2024
Η γιορτή στο καταφύγιο Σωκράτης του Δήμου Αθηναίων πραγματοποιήθηκε με χαμόγελα και επιτυχία, γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα των Αδέσποτων.

Παγκόσμια ημέρα αδέσποτων:Με χαμόγελα και επιτυχία στέφθηκε η γιορτή στο καταφύγιο Σωκρατης του Δήμου Αθηναίων


Διαφ.

Ένα από τα προβλήματα στην Ελλάδα είναι το ζήτημα των αδέσποτων ζώων. Για αυτό έχει δημιουργηθεί ένα καινοτόμο καταφύγιο στην Αθήνα που επιτρέπει σε οποιονδήποτε να αλληλεπιδράσει και να γνωρίσει τα ζώα.

Συγκεκριμένα, η Ελλάδα βρίσκεται στη λίστα των Ευρωπαϊκών χωρών που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα των χιλιάδων αδέσποτων ζώων λόγω του ανεξέλεγκτου ζευγαρώματος, της παραμέλησης και της εγκατάλειψης. Τον αριθμό των αδέσποτων ζώων που βρίσκονται σε φιλοζωϊκές οργανώσεις και σπίτια εθελοντών υπερβαίνει τις δεκάδες χιλιάδες.

width=900

Τα τελευταία μήνες έχουν φέρει μια πρωτοβουλία στην Αθήνα, με το καταφύγιο “Σωκράτης” στον Βοτανικό, όπου περισσότεροι από 100 σκύλοι φροντίζονται καθημερινά από τους εθελοντές μέχρι να βρουν ένα σπίτι.

Το καταφύγιο ξεκίνησε να λειτουργεί τον Ιανουάριο του 2021 και αποτελεί ένα παράδειγμα σύγχρονης φροντίδας για τα ζώα. Έχουν πρόσβαση σε εξωτερικούς χώρους τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα, ενώ υπάρχει μια πισίνα για να ανακουφίζονται από τη ζέστη του καλοκαιριού.

“Το ξεχωριστό χαρακτηριστικό του καταφυγίου μας είναι η ανοικτή προσέγγιση προς το κοινό. Διοργανώνουμε ‘Ημέρες Ανοικτών Θυρών’ κάθε Κυριακή από τις 12:00 έως τις 14:30, όπου ο καθένας μπορεί να έρθει να γνωρίσει τα ζώα, να παίξει μαζί τους ή ακόμα και να τους προσφέρει ψυχοθεραπεία”, ανέφερε η Σεραφίνα Αβραμίδου, εκπρόσωπος του Δήμου Αθηναίων και υπεύθυνη για τα ζώα.

“Έχουμε φροντίσει περίπου 1200 σκύλους, ενώ έχουμε παράσχει κτηνιατρική βοήθεια σε περίπου 3.000 γάτες, παρά το γεγονός ότι δεν τις φιλοξενούμε. Από τους σκύλους μας έχουν υιοθετηθεί περίπου 800”, πρόσθεσε η κ. Αβραμίδου.

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα των αδέσποτων ζώων

Σήμερα, την παγκόσμια ημέρα των αδέσποτων ζώων, η Αστική Πανίδα του Δήμου Αθηναίων, σε συνεργασία με το καταφύγιο “Σωκράτης” @animals_cityofathens, φιλοξένησε μια εκδήλωση για τα αδέσποτα ζώα, προσφέροντας μια όμορφη ευκαιρία σε εμάς που αγαπάμε αυτά τα ζωάκια.

Σχολεία, δήμοι και φιλοζωικές κοινότητες παρευρέθηκαν με μεγάλη χαρά στον χώρο του καταφυγίου, στηρίζοντας το έργο του και προσφέροντας αγάπη και φροντίδα στους αδέσποτους φίλους μας.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: