Η μεγαλύτερη απάτη στην tv: Ο στρατιωτικός που “τίναξε” τη μπάνκα στον Εκατομμυριούχο με το “κόλπο του βήχα”
Το 2001, ο πρώην ταγματάρχης των βρετανικών ενόπλων δυνάμεων, Τσαρλς Ίνγκραμ, βρέθηκε σε μία δύσκολη θέση όταν αναγκάστηκε να επιστρέψει το ένα εκατομμύριο λίρες που είχε κερδίσει νωρίτερα στο γνωστό τηλεπαιχνίδι «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος», χωρίς να το κερδίσει με ιδιαίτερη τιμιότητα.
Σύμφωνα με αποκαλύψεις, ο Ίνγκραμ εμπλέκονταν σε μια ιδιότυπη απάτη, χρησιμοποιώντας σήματα από άλλα μέλη του κοινού, όπως βήχα και φτερνίσματος. Μέσω αυτής της απάτης, κατάφερε να δώσει σωστές απαντήσεις στις 15 ερωτήσεις του παρουσιαστή, ασφαλίζοντας, αν και προσωρινά, το επιθυμητό έπαθλο του εκατομμυρίου, αναφέρει η Sun.
Το χρονικό του σκανδάλου
Στις 9 Σεπτεμβρίου 2001, ο Ίνγκραμ έλαβε μέρος στη βρετανική εκδοχή του παιχνιδιού «Ποιος Θέλει να Γίνει Εκατομμυριούχος», συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, Νταϊάνα, και τον αδερφό της, Άντριαν Πόλοκ. Κάθε ένας από αυτούς είχε κερδίσει 32.000 λίρες ως διαγωνιζόμενος στο σόου.
Στο παιχνίδι, οι διαγωνιζόμενοι επιλέγονταν από το κοινό μέσω της διαδικασίας «Πρώτα το Πιο Γρήγορο Δάχτυλο», κατά την οποία ο πρώτος που πατούσε το κουμπί της θέσης του καλείται να συμμετάσχει στον γύρο ερωτήσεων για το έπαθλο.
Για να ετοιμαστεί για αυτό, ο Ίνγκραμ προπονούσε την ταχύτητά του για μέρες, χρησιμοποιώντας μια αυτοσχέδια συσκευή. Αν και εξάντλησε νωρίς δύο από τις βοήθειες, την πρώτη μέρα κατάφερε να φτάσει μόνο τις 4.000 λίρες, χωρίς να προβλέπεται μεγάλη πρόοδος.
Ωστόσο, επέστρεψε αποφασισμένος να κερδίσει το μέγιστο ποσό. Η ομάδα παραγωγής, ωστόσο, άρχισε να τον επικρίνει για τη στρατηγική του, καθώς έπαιζε το παιχνίδι με ασυνήθιστο τρόπο, αλλάζοντας απότομα τις απαντήσεις του λίγο πριν τις κλειδώσει.
Ενδεικτική ήταν η αναφορά του παρουσιαστή, Κρις Τάραντ, για το πως “έπιασε” τον στρατιωτικό και τη σύζυγό του να μαλώνουν στα καμαρίνια λίγο μετά τη νίκη του, κάτι που φάνηκε παράξενο για ένα πρόσφατα πλούσιο ζευγάρι.
Μετά τη διαμάχη με τη σύζυγό του, η ομάδα παραγωγής ξεκίνησε την εξέταση του οπτικοακουστικού υλικού από το πλατό και εντόπισε ένα παράξενο και επαναλαμβανόμενο μοτίβο βήχα που προήρχετο από το κοινό. Συγκεκριμένα, δύο συμμετέχοντες, η σύζυγος του, Νταϊάνα, και ο γνωστός του, Τέκγουεν Γουίτοκ, λέκτορας πανεπιστημίου, φέρονταν να υποδεικνύουν με τον βήχα τους τις σωστές απαντήσεις προς τον Τσαρλς, ενώ χρησιμοποιούσαν ένα μαντηλάκι κάθε φορά που πήγαινε να κλειδώσει μία λανθασμένη απάντηση.
Οι υποψίες εντείνθηκαν αμέσως μετά τη λήξη του επεισοδίου, και έτσι η παραγωγή αποφάσισε να παρακρατήσει το χρηματικό έπαθλο του Ίνγκραμ έως νεωτέρας, το οποίο φυσικά δεν θα ερχόταν ποτέ στα χέρια του.
Μετά από δίκη στο Βασιλικό Ορκωτό Δικαστήριο του Southwark, διάρκειας τεσσάρων εβδομάδων, ο Τσαρλς, η σύζυγός του και ο Γουίτοκ καταδικάστηκαν για τα αδικήματα τους στις 7 Απριλίου 2003.
Το ζεύγος και ο συνεργός του καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης διάρκειας 18 και 12 μηνών αντίστοιχα, επιβαρυνόμενοι επιπλέον με πρόστιμα ύψους 15.000 και 10.000 λιρών αντίστοιχα. Η απάτη που διαπράχθηκε από τον Ίνγκραμ οδήγησε επίσης στην αποστρατεία.
«Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος»: Κακός Χαμός στο Twitter με τον παίκτη, τα σχόλια δεν θα του αρέσουν
Μετά από 16 χρόνια, το τηλεπαιχνίδι «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος» επέστρεψε στους δέκτες μας με παρουσιαστή τον Γρηγόρη Αρναούτογλου.
Στην πρεμιέρα του παιχνιδιού γνωρίσαμε δύο παίκτες που προσπάθησαν να κερδίσουν το μεγάλο έπαθλο των 100.000 ευρώ. Ο κάθε παίκτης είχε στη διάθεσή τους τρεις βοήθειες, εκείνη του κοινού, εκείνη του 50-50 (που απέκλειε τις δυο από τις τέσσερις απαντήσεις) και την βοήθεια του τηλεφώνου.
«Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος»: «Χαμός» από σχόλια στο Twitter για παίκτη
Μάλιστα, ο Γρηγόρης Αρναούτογλου, σε συνομιλία που είχε με τους παίκτες, είπε ότι νιώθει πολύ χαρούμενος με την επιστροφή του παιχνιδιού, καθώς και ότι το απολαμβάνει όχι μόνο ως παρουσιαστής, αλλά και ως τηλεθεατής.
Φυσικά οι χρήστες του Twitter δεν θα άφηναν ασχολίαστη αυτήν την τηλεοπτική επιστροφή στην τηλεόραση, με τους ίδιους να σχολιάζουν ιδιαίτερα τον δεύτερο παίκτη, ο οποίος σχολίαζε την κάθε του απάντηση, ακόμα κι αν η ερώτηση ήταν πολύ απλή.
Δείτε μερικά από τα σχόλια:
Πηγή