Μεγάλη Τετάρτη: Απόψε το βράδυ πριν κοιμηθείς πες αυτή την προσευχή από μέσα σου, απόψε γίνεται το θαύμα

May 1, 2024

Μεγάλη Τετάρτη: Απόψε το βράδυ πριν κοιμηθείς πες αυτή την προσευχή από μέσα σου, απόψε γίνεται το θαύμα


Διαφ.

Μια προσευχή, για τη Μεγάλη Τετάρτη, μπορούν να πουν οι πιστοί, απόψε, πριν πέσουν στο κρεβάτι τους να κοιμηθούν.

Τι αναφέρει η προσευχή της Μεγάλης Τετάρτης

Όπως αναφέρει η προσευχή: “Κύριε παντοκράτορα, Θεέ μας, αγαθέ και φιλάνθρωπε, εσύ που με την ευσπλαχνία και τη φιλανθρωπία σου μας έφερες σε αυτές τις πάνσεπτες ημέρες, κοίταξε ευμενώς τον πιστό λαό σου που περιμένει με λαχτάρα το πλούσιο έλεός σου, και βοήθησε την αδυναμία μας με τη μεγάλη δύναμή σου, και βοήθησέ μας να συνεχίσουμε με πίστη, ελπίδα και αγάπη· ώστε βλέποντας σταθερά την υπομονή του μονογενούς σου Υιού, του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, που για χάρη μας υπέμεινε σωματικά θεληματικό θάνατο, να μην παρεκκλίνουμε σε κάτι που δεν σου αρέσει, αλλά πάντοτε ο νους και η καρδιά μας να διάκεινται στο να κάνουμε το άγιο θέλημά σου· και αφού διορθώσεις τους λόγους και τα έργα μας, ευδόκησε οι λόγοι μας να είναι γεμάτοι χάρη και τα έργα μας να γίνονται για τη δόξα και την ευαρέστησή σου· έτσι που να βρεθούμε άξιοι κοινωνοί των αχράντων και ζωοποιών μυστηρίων και δι’ αυτών να αξιωθούμε να απολαύσουμε την αιώνια ζωή. Διότι δική σου είναι η βασιλεία και η δύναμη και η δόξα, του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος στους αιώνες των αιώνων. Αμήν.

Το περιεχόμενο της προσευχής που μπορούν να πουν οι πιστοί τη Μεγάλη Τετάρτη

Κύριε Ιησού Χριστέ, Θεέ μας, μακρόθυμε και ανεξίκακε, εσύ που καταδέχθηκες να διωχθείς αδίκως από εκείνους που σε μίσησαν και να παραδοθείς απανθρώπως από τον αχάριστο μαθητή σε χέρια ανθρώπων αμαρτωλών, κοίταξε, σε παρακαλούμε, προς εμάς που μας λύτρωσες από την αρχαία κατάρα με το πολύτιμο αίμα σου και υποσχέθηκες να μας κάνεις με την υιοθεσία του βαπτίσματος κληρονόμους της βασιλείας των ουρανών εάν τηρήσουμε τις εντολές σου· και αφού πάρεις όπλο και ασπίδα σήκω βοήθησέ μας και πολέμησε αυτούς που μας μισούν και μας καταδιώκουν, και με τη θεϊκή σου επιείκεια κατάπαυσε τον θυμό τους εναντίον μας. Αν πάλι κρίνεις ότι πρέπει αυτοί να μας καταδιώξουν για τις αμαρτίες μας, κάνε όπως κρίνεις, όμως διάθεσε τις ψυχές μας έτσι που να σε μιμηθούμε και να υποφέρουμε με πραότητα τα δεινά· ώστε μετά που θα τελειώσουν όλα τα αντίθετα, να αξιωθούμε να έρθουμε σ’ εσένα και να αναπαυθούμε κοντά σου· με τις πρεσβείες και τις ικεσίες της πανάχραντης Μητέρας σου και όλων σου των Αγίων. Αμήν”.

Η πιο δυνατή προσευχή στην Παναγία: Όταν την χρειαστείς και την πεις θα έρθει, στις δυσκολότερες στιγμές σου

Η Παναγία επεμβαίνει στις δυσκολότερες στιγμές της ζωής μας, όπως είναι η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου ο ασθενής είναι μόνος τους και παλεύει για τη ζωή του.

Στο διαδίκτυο, υπάρχει ένα κείμενο τού αείμνηστου λαμπρού Εισαγγελικού Λειτουργού Ευάγγελου Κρουσταλάκη, πού έφθασε μέχρι και την θέση τού Εισαγγελέως τού Αρείου Πάγου, με τις νομικές του γνώσεις, αλλά και το ήθος του και περιγράφει την εμπειρία του από την μονάδα εντατικής θεραπείας,στην οποία βρέθηκε μετά από μια σοβαρή χειρουργική επέμβαση.

Γράφει για το «έντονο συναίσθημα απομόνωσης», για την «αίσθηση τής εγκατάλειψης, «τις ατέλειωτες ώρες τής μοναξιάς», τις πολλές σκέψεις πού «κατακλύζουν το μυαλό τού ανθρώπου» και πού ταλανίζουν την ψυχή του.

Στην αρχή τον βοήθησαν οι όμορφες αναμνήσεις «από τα προηγούμενα χρόνια», αλλά πάλι τον κατέκλυσε «το συναίσθημα τής μοναξιάς και τής εγκαταλείψεως».

Στη συνέχεια γράφει: «Όπως ήμουν ξαπλωμένος στο κρεβάτι, κοιτάζοντας σχεδόν πάντοτε το ταβάνι τού δωματίου, άρχισα να περιφέρω το βλέμμα μου γύρω-τριγύρω. Και ξαφνικά ανακάλυψα στον απέναντι τοίχο, στην επάνω αριστερή γωνία του, μια εικόνα τής Παναγίας πού στην αγκαλιά της κρατούσε τον Χριστό. Κάποιος καλός άνθρωπος την είχε τοποθετήσει εκεί.

Από την στιγμή αυτή, η Παναγία μας έγινε η συντροφιά μου. Αυτή η απλή εικόνα, πού δεν είχε ιδιαίτερη καλλιτεχνική αξία, ήταν μια πόρτα πού με οδήγησε κοντά στην Παναγία. Κατανόησα καλύτερα τότε τι πάει να πει ότι «η τιμή τής εικόνος επί το πρωτοτυπον διαβαίνει», όπως λένε οι Πατέρες τής Εκκλησίας μας.

Συναισθήματα, σκέψεις, αγωνίες μού έγιναν αντικείμενο εκμυστηρεύσεών μου στην Παναγία. Εκείνη φαινόταν πώς με άκουγε. Φυσικά δεν μού μιλούσε, έδειχνε όμως ότι κατανοούσε την αγωνία μου. Έτσι, μια ατμόσφαιρα γαλήνης και ηρεμίας επικράτησε σιγά-σιγά και ανεπαίσθητα στην τρικυμισμενη ψυχή μου.

Οι ατέλειωτες ώρες τής παραμονής μου στην εντατική έπαψαν να είναι εφιαλτικές. Είχα την αίσθηση πώς κάποιος, πού με αγαπούσε πολύ, βρισκόταν δίπλα μου. Ένιωθα το ζεστό χάδι, από το χέρι ενός δικού μου ανθρώπου, στο ξερό και φλεγόμενο από τον πυρετό μέτωπό μου.

Η επέμβαση της Παναγίας στις δύσκολες στιγμές του ανθρώπου

Οι αναμνήσεις αυτές, αλλά ιδιαίτερα η εμπειρία μου από την Παναγία τής εντατικής, αισθάνομαι πώς με έχουν συνδέσει στενά με την εικόνα τής Παναγίας. Έτσι τώρα μπορώ να νιώσω καλύτερα, γιατί τόσο πολλοί άνθρωποι, σε δύσκολες στιγμές τής ζωής τους, στην Παναγία προσφεύγουν και αυτήν επικαλούνται, προσευχόμενοι μπροστά στην εικόνα της.

Προσευχή για την Παναγία

Εξάλλου, μια άκρως συγκινητική προσευχή για την Παναγία, από τους Αγιορείτες Πατέρες, μπούν να λένε οι πιστοί.

“Ευχαριστώ σε Δέσποινα, αγαπημένη Κόρη που μ΄ έκανες εις την καρδιά, από παππού, εγγόνι.

Στην όψη σου γονάτισε κάθε μου αμαρτία και άφησα στο Όρος σου, κάθε παλιά αιτία.

Από το χέρι μ’ έπιασες να σ΄ έχω αντιστήλι και στου γουμένου μ΄ έβαλες το Άγιο Πετραχήλι.

Με Φώτισες Παντάνασσα και λάλησαν τα χείλη και η χαρά πλημμύρισε τα δυο πικρά μου χείλη”.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: