Η ζωή κάνει κύκλους: Σκύλος καταφυγίου σώζει τη ζωή του ανθρώπου που την υιοθέτησε

May 1, 2024

Η ζωή κάνει κύκλους: Σκύλος καταφυγίου σώζει τη ζωή του ανθρώπου που την υιοθέτησε


Διαφ.

Όταν ο Brian Myers έσωσε τη ζωή ενός σκύλου από καταφύγιο τον Σεπτέμβριο, δεν περίμενε ποτέ ότι θα του το ανταποδώσει.

Το περασμένο καλοκαίρι, ένας 6χρονος γερμανικός ποιμενικός με το όνομα Sadie παραδόθηκε στο καταφύγιο ζώων Ramapo-Bergen στο Νιου Τζέρσεϊ. Στο καταφύγιο, ο ηλικιωμένος σκύλος φαινόταν μπερδεμένος και χαμένος.

Το προσωπικό του καταφυγίου μπορούσε να καταλάβει ότι η Sadie ήταν ένα πιστό και εξαιρετικά έξυπνο σκυλί, αλλά η νευρικότητά της γύρω από τους ανθρώπους και η προστατευτική της φύση καθιστούσαν δύσκολη την τοποθέτησή της σε ένα νέο σπίτι.

Η ιστορία της Sadie – Πώς έσωσε τον κηδεμόνα της

“[Ήταν] λίγο απόμακρη όταν πρωτοήρθε και δεν ήταν σίγουρη για το τι συνέβαινε”, δήλωσε στο The Dodo η Heather Centrella, υπεύθυνη του front office στο Ramapo-Bergen Animal Refuge. “Έγινε λίγο κλειστή στο καταφύγιο, οπότε ξέραμε ότι θα χρειαζόταν ένα έμπειρο σπίτι με κάποιον που θα είχε υπομονή”.

Ένα μήνα αργότερα, ο Brian Myers μπήκε στο καταφύγιο και αμέσως πρόσεξε τη Sadie. Αφού έμαθε ότι είχε προβλήματα με τους άνδρες, ορκίστηκε να το αλλάξει αυτό.

“Διαισθάνθηκα ότι ήταν ένας σπουδαίος σκύλος και αποφάσισα να την υιοθετήσω στα πρώτα 30 λεπτά”, έγραψε ο Myers στο Facebook. “Πήδηξε στο αυτοκίνητό μου και αναπτύξαμε έναν ισχυρό δεσμό. Μπόρεσα να δουλέψω τα θέματα που είχε και δεσμεύτηκα να της δώσω το σπίτι και την αγάπη που της άξιζε”.

Η Myers και η Sadie έγιναν οι καλύτεροι φίλοι και συνδέθηκαν απίστευτα. Όμως, λίγους μήνες αργότερα, η Sadie παραλίγο να χάσει την οικογένειά της για δεύτερη φορά.

Ένα βράδυ, ο Myers και η Sadie ήταν μόνοι τους στο σπίτι όταν υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο. Ο Myers κατέρρευσε στο έδαφος και, βλέποντας τον πατέρα της να πονάει, η Sadie αρνήθηκε να φύγει από το πλευρό του. Του έγλειψε το πρόσωπο για να τον κρατήσει ξύπνιο και φώναξε για να ειδοποιήσει τη γειτονιά ότι κάτι δεν πήγαινε καλά.

Η συνέχεια της ιστορίας

Ο Myers δεν μπορούσε να σταθεί όρθιος, οπότε η Sadie ήξερε ότι ήταν στο χέρι της να πάει τον μπαμπά της σε ασφαλές μέρος. Ο Myers άρπαξε το κολάρο της Sadie και ο πιστός σκύλος ήξερε ακριβώς τι να κάνει – και άρχισε να τον τραβάει μέσα στο δωμάτιο προς το τηλέφωνό του.

“Ήξερε ότι είχα πρόβλημα και ήταν ταραγμένη”, δήλωσε ο Myers. “Έπιασα το κολάρο της και ήξερε να με βοηθήσει να πάρω τη βοήθεια που χρειαζόμουν. [Άρχισε] να τραβάει με όλη της τη δύναμη. Με τη βοήθειά της, μπόρεσα να μετακινηθώ στο πάτωμα για να πάρω το τηλέφωνό μου”.

Ο Myers έχει βγει πλέον από το νοσοκομείο και βρίσκεται σε κέντρο αποκατάστασης, όπου εργάζεται για να γίνει καλύτερα. Όσο ο πατέρας της λείπει, η Sadie μένει με την οικογένειά του και μετράει αντίστροφα τα λεπτά μέχρι να μπορέσει να τον ξαναδεί.

“Κάνουν FaceTime, το οποίο, όπως είπε, την μπερδεύει λίγο γιατί θέλει να φτάσει στον μπαμπά της και κλαίει”, είπε η Centrella. “Αλλά την καθησυχάζει ότι κάνει ό,τι μπορεί για να επιστρέψει σπίτι της το συντομότερο δυνατό, ώστε να μπορέσουν να ξανασμίξουν”.

Το τέλος της ιστορίας

Ο Myers ελπίζει ότι το να μοιραστεί την ιστορία του θα βοηθήσει τους άλλους να συνειδητοποιήσουν πόσο απίστευτα μπορούν να είναι τα σκυλιά του καταφυγίου. Εκείνος δεν εγκατέλειψε ποτέ τη Sadie και, στην πιο σκοτεινή του ώρα, εκείνη αρνήθηκε να τον εγκαταλείψει.

“Μου λείπει τρομερά και ανυπομονώ να τη δω και να την αγαπήσω ακόμα περισσότερο από ό,τι έχω ήδη αγαπήσει”, δήλωσε ο Myers. “Υπόσχομαι να της δώσω την καλύτερη ζωή που μπορεί να έχει και δεν θα ξεχάσω ποτέ την αφοσίωση και τον ηρωισμό της σε μια πολύ τρομακτική νύχτα”.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: