Μαθεύτηκε η αλήθεια: Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος που αποκλείστηκε η Ολλανδία από τη Eurovision πριν τον τελικό

May 11, 2024

Μαθεύτηκε η αλήθεια: Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος που αποκλείστηκε η Ολλανδία από τη Eurovision πριν τον τελικό


Διαφ.

Ο ολλανδικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός AVROTROS επιβεβαίωσε επίσημα την αποπομπή της χώρας και του καλλιτέχνη Joost Klein από τον τελικό της Eurovision, βάζοντας τέλος σε μια σειρά από φήμες και εικασίες που είχαν κυκλοφορήσει τις τελευταίες ημέρες.

Διευκρινίσεις και Πληροφορίες από τον AVROTROS:

Η ανακοίνωση έγινε μετά από μια περίοδο αβεβαιότητας και πολλών σχολίων σχετικά με την κατάσταση. Ο AVROTROS ξεκαθάρισε ότι η αποπομπή ήταν αποτέλεσμα ειδικών περιστάσεων που αφορούσαν την παρουσία και τη συμπεριφορά του Joost Klein κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης.

Αναλυτικά η Ανακοίνωση:

«Ένα περιστατικό συνέβη μετά την εμφάνιση της περασμένης Πέμπτης. Ενάντια σε όσα είχαν συμφωνηθεί ξεκάθαρα, μία κάμερα τράβηξε το Joost μόλις είχε κατέβει από τη σκηνή και έπρεπε να πάει στο Green Room. Εκείνη τη στιγμή, ο Joost δήλωσε επανειλημμένα ότι δεν ήθελε να τον τραβήξουν. Αυτό δεν έγινε σεβαστό και οδήγησε σε μια απειλητική κίνηση από τον Joost προς την κάμερα. Ο Joost δεν άγγιξε τη γυναίκα που κρατούσε την κάμερα. Αυτό το περιστατικό αναφέρθηκε και ακολούθησε έρευνα από την EBU και την αστυνομία.

Χθες και σήμερα πραγματοποιήσαμε εκτενείς διαβουλεύσεις με την EBU και προτείναμε αρκετές λύσεις. Ωστόσο, η EBU έχει αποφασίσει να αποκλείσει τον Joost Klein. Το AVROTROS βρίσκει την τιμωρία πολύ βαριά και δυσανάλογη. Υποστηρίζουμε τους καλούς τρόπους – ας μην υπάρχει παρεξήγηση σε αυτό – αλλά κατά την άποψή μας, η εντολή αποκλεισμού δεν είναι ανάλογη με αυτό το περιστατικό.

Είμαστε πολύ απογοητευμένοι και αναστατωμένοι για τα εκατομμύρια των θαυμαστών που ήταν τόσο ενθουσιασμένοι για απόψε. Αυτό που έφερε ο Joost στην Ολλανδία και την Ευρώπη δεν θα έπρεπε να έχει τελειώσει με αυτόν τον τρόπο».

Το δράμα της ζωής του: Η τραγική ιστορία πίσω από το τραγούδι του Ολλανδού που αποκλείστηκε από τη Eurovision

Μια σοβαρή καταγγελία από μια εργαζόμενη της Eurovision έφερε το τραγούδι “Europapa” του Ολλανδού τραγουδιστή Joost Klein στο επίκεντρο μιας αναπάντεχης κρίσης. Η EBU (Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση) αναγκάστηκε να προβεί στον αποκλεισμό του κομματιού από τον διαγωνισμό, λόγω των γεγονότων που συνέβησαν κατά τη διάρκεια του Β’ Ημιτελικού, μεταξύ του Klein και μιας εργαζόμενης.

Η Έρευνα της Σουηδικής Αστυνομίας

Η ενεργή εμπλοκή της σουηδικής αστυνομίας δείχνει τη σοβαρότητα της υπόθεσης, με την EBU να προχωρά σε άμεση δράση για τη διαφύλαξη της ακεραιότητας του διαγωνισμού. Οι λεπτομέρειες της καταγγελίας παραμένουν άγνωστες, αλλά η απόφαση για αποκλεισμό ήταν αναγκαία για την ασφάλεια και την καλή διεξαγωγή της Eurovision.

Ποιος είναι ο Joost Klein

Joost Klein, γνωστός και ως EenhoornJoost, είναι ένας νέος καλλιτέχνης που έχει βιώσει προσωπικές τραγωδίες από πολύ νεαρή ηλικία. Μεγαλωμένος από τα δύο μεγαλύτερα αδέρφια του μετά τον θάνατο και των δύο γονιών του λόγω καρκίνου, ο Klein ξεκίνησε τη δημιουργική του πορεία με ένα κανάλι στο YouTube. Αυτή η ιστορία τον έχει κάνει ιδιαίτερα δημοφιλή στο κοινό του, ενώ το ταλέντο του έχει επιβεβαιωθεί και μέσα από τη συγγραφή ενός βιβλίου.

Το Μέλλον του Joost Klein

Ο αποκλεισμός του από την Eurovision αναμφίβολα αποτελεί ένα σοβαρό πλήγμα για την καριέρα του Klein, αλλά είναι σημαντικό να τηρηθούν όλες οι νομικές και ηθικές διαδικασίες για να διασφαλιστεί η δίκαιη εξέταση των γεγονότων. Η ιστορία του και το ταλέντο του θα συνεχίσουν να τον συντροφεύουν, και είναι δυνατόν να ξεπεράσει αυτό το εμπόδιο και να συνεχίσει την καλλιτεχνική του πορεία.

Η Αφορμή για να Γράψει το «Europapa»

Η απώλεια των γονιών του αποτέλεσε αφορμή για να γράψει το «Europapa», το οποίο μπορεί να μοιάζει χαρούμενο στο πρώτο άκουσμα, ωστόσο αποτελεί έναν συγκινητικό φόρο τιμής στους ανθρώπους που τον έφεραν στον κόσμο.

Σε ένα σημείο στο τραγούδι ο στίχος αναφέρει: «Στο τέλος της ημέρας είμαστε όλοι άνθρωποι, ο πατέρας μου κάποτε μου είπε ότι ο κόσμος δεν έχει σύνορα, “μου λείπεις”, αυτό ψιθυρίζω κάθε μέρα, βλέπεις, μπαμπά, σε άκουσα».

Το τραγούδι που βρέθηκε εκτός διαγωνισμού:


Πηγή

Διαβάστε επίσης: