Έγινε πράξη: Ελληνικό σχολείο στη Γκάνα απέκτησε το δικό του γήπεδο μπάσκετ & μαντέψτε το όνομα που του έδωσαν

May 12, 2024
Πραγματοποιήθηκε: Ένα ελληνικό σχολείο στη Γκάνα απέκτησε το δικό του γήπεδο μπάσκετ και μπορείτε να μαντέψετε το όνομα που του έδωσαν.

Έγινε πράξη: Ελληνικό σχολείο στη Γκάνα απέκτησε το δικό του γήπεδο μπάσκετ & μαντέψτε το όνομα που του έδωσαν


Διαφ.

Η Ελλάδα προχωρά στην υλοποίηση ενός σημαντικού έργου στη Γκάνα, προσφέροντας στην τοπική κοινότητα της Τέμα ένα σύγχρονο γήπεδο καλαθοσφαίρισης που θα φέρει το όνομα του διάσημου Έλληνα αθλητή NBA, Γιάννη Αντετοκούνμπο. Το γήπεδο θα κατασκευαστεί στον χώρο του Ελληνικού Σχολείου του Αγίου Νικολάου στην περιοχή Τέμα, όπου το πρόγραμμα εκπαίδευσης συνδυάζεται με την προαγωγή του αθλητισμού.

Πρωτοβουλία της Ελληνικής Κυβέρνησης

Η πρωτοβουλία αυτή ανακοινώθηκε από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Δένδια, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Γκάνα τον Ιανουάριο του 2023. Η επιλογή του Γιάννη Αντετοκούνμπο για την ονομασία του γηπέδου είναι συμβολική και αποσκοπεί στο να εμπνεύσει τους νέους αθλητές της περιοχής.

width=1492

Νίκος Δένδιας: Τα Όσα Ανέφερε

“Υλοποιείται στη Γκάνα η κατασκευή του γηπέδου καλαθοσφαίρισης Γιάννης Αντετοκούνμπο στο ελληνικό σχολείο του Αγίου Νικολάου στην Τέμα, με μέριμνα της Κυβέρνησης της Ελλάδας, όπως είχα ανακοινώσει κατά την επίσκεψή μου στη χώρα στις 12/1/2023. Θα είναι μεγάλη μου χαρά, όταν επισκεφθώ και πάλι τη τη Γκάνα, να δω παιδιά να παίζουν μπάσκετ στο γήπεδο αυτό.”, έγραψε χαρακτηριστικά ο Νίκος Δένδιας.

Ακολουθεί η Ανάρτηση:

Παραμυθένιος γάμος για Γιάννη Αντετοκούνμπο: Το χλιδάτο μέρος, οι διάσημοι καλεσμένοι, το 5αστερο μενού & το πάρτι

Πριν από λίγες ημέρες ανακοινώθηκε ότι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σχεδιάζει να παντρευτεί την αγαπημένη του Μαράια Ριντλσπρίγκερ στην Πύλο. Το ζευγάρι είναι μαζί από το 2016 και έχει τρία παιδιά.

width=1200

Σύμφωνα με αναφορές του On Time, η πιο πιθανή ημερομηνία για τον γάμο είναι το Σάββατο 31 Αυγούστου. Η τελετή θα λάβει χώρα στο Costa Navarino και γι’ αυτό το λόγο, ο Έλληνας αθλητής του NBA σχεδιάζει να ταξιδέψει στο μεσσηνιακό θέρετρο στα τέλη Μαΐου για να διευθετήσει τις λεπτομέρειες της εκδήλωσης και της γιορτής που θα ακολουθήσει.

Ένα μεγάλο μέρος των τεσσάρων υπερπολυτελών ξενοδοχείων (Romanos, Westing, W, Mandarin Oriental) θα είναι κλειστά για την οικογένεια και τους προσκεκλημένους στον γάμο. Οι νεόνυμφοι και οι οικογένειες τους θα διαμείνουν στο W, όπου θα πραγματοποιηθεί επίσης το γαμήλιο πάρτι. Η τελετή θα λάβει χώρα νωρίτερα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Navarino Hills.

Το μενού και οι καλεσμένοι

Ο διάσημος μπασκετμπολίστας έχει ήδη δηλώσει κάποιες προτιμήσεις για το μενού του γάμου του, το οποίο φυσικά θα περιλαμβάνει ποικιλία γεύσεων. Παρά τις διεθνείς πινελιές, η έμφαση θα δοθεί σε τοπικά εδέσματα της ελληνικής κουζίνας.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει εκφράσει την επιθυμία του να συμπεριληφθούν φρέσκα ψάρια και θαλασσινά στο μενού, μαζί με επιλεγμένες ποικιλίες μεσσηνιακού κρασιού και εδέσματα που χρησιμοποιούν εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο.

width=1200

Αναμένεται να παρευρεθούν πολλοί καλεσμένοι στον γάμο. Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο γνωστός σταρ του ΝΒΑ, ΛεΜπρόν Τζέιμς, έχει ήδη δεχθεί την πρόσκληση και πρόκειται να ταξιδέψει στην Ελλάδα για τον γάμο, που χαρακτηρίζεται ως ο γάμος της χρονιάς.

Οι Έλληνες τραγουδιστές

Σύμφωνα με αναφορές του On Time, παραμένει ακόμα μυστική η λίστα των Ελλήνων καλλιτεχνών που θα εμφανιστούν στο γαμήλιο πάρτι. Ωστόσο, θεωρείται πιθανό να προσκληθούν κορυφαίοι καλλιτέχνες της εγχώριας σκηνής για να δώσουν μουσικό χρώμα στην εκδήλωση. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει εκφράσει την προτίμησή του για αρκετούς Έλληνες καλλιτέχνες.

Για παράδειγμα, προηγουμένως, τον περασμένο Ιούνιο, κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης που διοργάνωσε με τα αδέλφια του στο Γκολφ της Γλυφάδας για φιλανθρωπικό σκοπό, τραγούδησε μαζί με τον Αντώνη Ρέμο το τραγούδι Κομμένα πια τα δανεικά, κερδίζοντας την ενθουσίαση του κοινού. Ο Αντετοκούνμπο έχει επίσης εκφράσει τον θαυμασμό του για καλλιτέχνες όπως ο Κωνσταντίνος Αργυρός και ο Θάνος Πετρέλης.

Παράλληλα, η λίστα των καλεσμένων περιλαμβάνει επίσης κορυφαίους DJs διεθνούς φήμης. Με τόσο επώνυμους καλεσμένους, αναμένεται να ληφθούν αυστηρά μέτρα ασφαλείας για την προστασία τους και την ομαλή διεξαγωγή του γάμου της χρονιάς στο Costa Navarino.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: