«Το αγόρι μου κέρδισε την Eurovision»: Αυτή είναι η ξανθιά καλλονή σύντροφος του ουδέτερου Nemo, τα έχουν 5 χρόνια

May 17, 2024

«Το αγόρι μου κέρδισε την Eurovision»: Αυτή είναι η ξανθιά καλλονή σύντροφος του ουδέτερου Nemo, τα έχουν 5 χρόνια


Διαφ.

Το Nemo κατέκτησε τη φετινή Eurovision για λογαριασμό της Ελβετίας με το τραγούδι «The Code», γίνοντας το πρώτο non binary άτομο που φτάνει στην κορυφή του διαγωνισμού. Αυτή η νίκη είναι ιδιαίτερα σημαντική για την ποικιλία και την αποδοχή στη μουσική σκηνή.

Προσωπική Ταυτότητα του Nemo

Ο 23χρονος Nemo ανακοίνωσε το 2023 ότι προσδιορίζει τον εαυτό του ως μη δυαδικό άτομο, δηλαδή δεν αυτοπροσδιορίζεται ούτε ως αγόρι ούτε ως κορίτσι. Το τραγούδι «The Code» αναφέρεται σε αυτή την ταυτότητα. Επιπλέον, το Nemo δηλώνει πανσεξουαλικό, αισθανόμενο έλξη για όλα τα φύλα.

Σχέση με την Elsie Bay

Τα τελευταία δημοσιεύματα από την Ελβετία αναφέρουν ότι το Nemo διατηρεί σχέση με μια κοπέλα τα τελευταία πέντε χρόνια. Η σύντροφος του Nemo είναι η τραγουδίστρια και συνθέτης από τη Νορβηγία, Elsie Bay.

@iamelsiebay We won ESC!!! @nemothingsss @NYLAN / Lasse Midtsian Nymann @Linda Dale395 @benjialasu @TEYA #esc #esc2024 #eurovision #eurosvision2024 #nrk #nrkmgp #mgp ♬ The Code – Nemo

Δηλώσεις για τη Σχέση τους

Σε συνέντευξή του στην ελβετική τηλεόραση, το Nemo δήλωσε ότι η σχέση τους δεν βασίζεται σε παραδοσιακά πρότυπα φύλου. «Η σχέση μας δεν βασίζεται σε πρότυπα. Δεν έχουμε προσδοκίες ο ένας από τον άλλον που να συνδέονται με το φύλο,» είπε χαρακτηριστικά.

Η Elsie Bay και το Nemo

Η Elsie Bay, σύντροφος του Nemo, είναι επίσης μια ταλαντούχα καλλιτέχνης που στηρίζει τον Nemo τόσο προσωπικά όσο και επαγγελματικά. Η δυναμική του ζευγαριού είναι ένα παράδειγμα της ποικιλότητας και της αποδοχής στις σύγχρονες σχέσεις.

Έχει σχέση με κοπέλα εδώ και 5 χρόνια: Ανατροπή με το Nemo, είναι ερωτευμένο με ξανθιά καλλονή και το κρατά κρυφό

Τον Νοέμβριο του 2023 τo Nemo έκανε μια μελαγχολική ανάρτηση στο Instagram, ενώ υποτίθεται ότι θα ανακοίνωνε το νέο του single «This Body». Ο πρώτος στίχος λέει: «Αν αυτό το σώμα ήταν σπίτι, θα το έκαιγα. Και χτίστε μου ένα σπίτι όπου θα νιώθω ασφαλής».

Δεν ταυτίζομαι ως άνδρας ή γυναίκα. Είμαι απλώς το Nemo

Πριν ανεβάσει την ανάρτηση, την έστειλε στη μητέρα του. Εκείνη έδωσε το πράσινο φως, και το Nemo πάτησε «δημοσίευση»: «Δεν ταυτίζομαι ως άνδρας ή γυναίκα. Είμαι απλώς το Nemo.»

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nemo (@nemothings)

Η προσωπική ζωή του και η σχέση του

Ο Nemo προτιμά τις αγγλικές αντωνυμίες «they/them» ή και τίποτα. Αλλά, όπως ανέφερε σε συνέντευξή του στο SRF, αν κάποιου του ξεφύγει ένα «αυτός», δεν είναι και τόσο κακό. Στην προσωπική του ζωή, επίσης, το Nemo, το οποίο δηλώνει πανσεξουαλικό -με άλλα λόγια αισθάνεται έλξη για όλα τα φύλα-, διατηρεί σχέση με μια κοπέλα εδώ και πέντε χρόνια.

Η σύντροφός του είναι η πρώτη που έμαθε για τη non-binary φύση του και η πρώτη που σταμάτησε να χρησιμοποιεί ανδρικές αντωνυμίες.

Εκτός από τις αντωνυμίες, όπως δήλωσε το Nemo στην ελβετική τηλεόραση, τίποτα δεν έχει αλλάξει στη σχέση τους. «Η σχέση μας δεν βασίζεται σε πρότυπα. Δεν έχουμε προσδοκίες ο ένας από τον άλλον που να συνδέονται με το φύλο».

Το Nemo: Τι σημαίνει να είσαι «non binary» άτομο που δήλωσε ο νικητής της Eurovision 2024 & το Bambie Thug

To «μη δυαδικό φύλο» ή αλλιώς «non binary», έφεραν στο προσκήνιο, στη Eurovision 2024, το Nemo και το Bambie Thug.

Ειδικότερα, τo Nemo Mettler έγινε φέτος το πρώτο non binary άτομο, που κέρδισε τη Eurovision, ενώ ακόμη ένα άτομο που συμμετείχε στο διαγωνισμό, το Bambie Thug, εκπροσωπόντας την Ιρλανδία, προσδιορίζεται ως non binary ή “μη δυαδικό φύλο”.
Ο όρος «non binary» αναφέρεται σε άτομα που δεν ταυτίζονται αποκλειστικά ως αρσενικό ή θηλυκό. Τα «non-binary» ή «μη δυαδικά» άτομα μπορεί να βιώνουν την ταυτότητά τους με διάφορους τρόπους, με ένα φύλο, με συνδυασμό των δύο φύλων, με κανένα από τα δύο φύλα ή με μια εντελώς διαφορετική έννοια του φύλου.
Το non binary είναι ένας όρος ομπρέλα και χρησιμοποιείται για όσα άτομα έχουν μία ταυτότητα φύλου που δεν είναι αποκλειστικά αρσενική ή θηλυκή.
Στον πυρήνα του, το να είσαι nonbinary σημαίνει απλώς ότι υπάρχεις ανάμεσα, πέρα και έξω από τα δύο φύλα, ανάλογα με το τι αισθάνεσαι σωστό για σένα.
Nemo "μη δυαδικό φύλο"

Σε συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη του, το Nemo υπογράμμισε ότι «αισθάνομαι απίστευτα περήφανο, όχι μόνο για μένα, αλλά για ολόκληρη την κοινότητά μας, για οποιονδήποτε εκεί έξω δεν είναι δυαδικό, έμφυλος, τρανς, αλλά απλά άνθρωποι που τολμούν να είναι ο εαυτός τους και άνθρωποι που πρέπει να ακουστούν και να γίνουν κατανοητοί. Χρειαζόμαστε περισσότερη συμπόνια, χρειαζόμαστε περισσότερη ενσυναίσθηση, πρέπει να ακούμε ο ένας τον άλλον, πρέπει να προσπαθήσουμε να καταλάβουμε ο ένας τον άλλον αντί να μιλάμε ο ένας για τον άλλον, πρέπει να μιλάμε μεταξύ μας. Νομίζω ότι αυτό είναι πολύ σημαντικό και εγώ ελπίζω ότι απόψε μπορεί να είναι ένας τρόπος να το θυμόμαστε αυτό».

Το ίδιο επεσήμανε ότι «είμαι το πρώτο non binary άτομο που κερδίζει τον Διαγωνισμό της Eurovision. Αισθάνομαι πως υπάρχουν πολλοί άνθρωποι εκεί έξω που θέλουν να είναι οι εαυτοί τους. Και είναι αυτονόητο. Πρέπει να υπάρχει αγάπη, αποδοχή και ενσυναίσθηση. Εγώ ήμουν τυχερό, γιατί είχα δίπλα μου ανθρώπους που με στήριξαν, όταν έκανα το come out. Πέρασα, απόψε, στα κρυφά, τη σημαία των non binary, γιατί η Eurovision μου είπε όχι. Ίσως θα πρέπει να επιδιορθωθούν λίγο και οι απόψεις της EBU όπως επιδιορθώθηκε το βραβείο που έσπασα. Η Eurovision οφείλει να είναι ένα μέρος όπου μπορούμε να είμαστε και να νιώθουμε οι εαυτοί μας».

Για το τραγούδι του, σημείωσε ότι «το «The Code» αφορά το ταξίδι που ξεκίνησα με τη συνειδητοποίηση ότι δεν είμαι ούτε άνδρας ούτε γυναίκα. Το να βρω τον εαυτό μου ήταν μια μακρά και συχνά δύσκολη διαδικασία για μένα. Αλλά τίποτα δεν με κάνει να αισθάνομαι καλύτερα από την ελευθερία που απέκτησα, συνειδητοποιώντας ότι είμαι μη δυαδικό άτομο».


Πηγή

Διαβάστε επίσης: