Ανεπιθύμητη στην ΕΡΤ η Μαρίνα Σάττι; Την κόβουν από παντού μετά την κυβερνητική δυσαρέσκεια για τη Eurovision

May 17, 2024

Ανεπιθύμητη στην ΕΡΤ η Μαρίνα Σάττι; Την κόβουν από παντού μετά την κυβερνητική δυσαρέσκεια για τη Eurovision


Διαφ.

Σε ακατανόητες κινήσεις προχωρά η ΕΡΤ, αντιμετωπίζοντας τη Μαρίνα Σάττι περίπου ως «ανεπιθύμητο πρόσωπο», μετά τα όσα έγιναν στη Eurovision. Σύμφωνα με το topontiki.gr, η διοίκηση της ΕΡΤ ευθυγραμμίστηκε με την κυβερνητική δυσαρέσκεια για τη συμπεριφορά της τραγουδίστριας στο Μάλμε, ιδίως για το περίφημο «χασμουρητό», που θεωρήθηκε ενέργεια αποδοκιμασίας στην ισραηλινή συμμετοχή.

Οι Ισραηλινοί έδωσαν απάντηση στη Μαρίνα Σάττι

Ενέργειες της ΕΡΤ

Η διοίκηση της ΕΡΤ έχει λάβει την απόφαση να κόψει τη Μαρίνα Σάττι από τα προγράμματά της. Οι τελευταίες ημέρες βλέπουν την τραγουδίστρια να απομακρύνεται από προγραμματισμένες εμφανίσεις στις εκπομπές της ΕΡΤ, με εντολή που, όπως υποστηρίζεται, αναπαράγεται προφορικά στα ενδότερα της κρατικής ραδιοτηλεόρασης.

Το «μπλοκάρισμα» της Σάττι είχε άμεση εφαρμογή. Ήδη ακυρώθηκαν οι εμφανίσεις της στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ERTNEWS αλλά και στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ1. Η απόφαση φαίνεται να συνδέεται άμεσα με τα γεγονότα που έλαβαν χώρα μετά τον Β’ ημιτελικό της Eurovision.

Μαρίνα Σάττι Eurovision 2024

Αφορμή για το Μπλοκάρισμα

Η αιτία αυτής της αντίδρασης ήταν η συμπεριφορά της Μαρίνας Σάττι κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου μετά τον Β’ ημιτελικό. Η τηλεοπτική κάμερα κατέγραψε τη Σάττι να προσποιείται ότι νυστάζει, κλείνοντας τα μάτια της και ακουμπώντας το κεφάλι της στο τραπέζι, όσο η Ισραηλινή εκπρόσωπος, Εντέν Γκολάν, απαντούσε στις ερωτήσεις των διεθνών ΜΜΕ. Η πράξη αυτή ερμηνεύτηκε ως ένδειξη δυσαρέσκειας για τον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα.

Η συμπεριφορά της Σάττι κρίθηκε ακατάλληλη και ερμηνεύτηκε ως πολιτική δήλωση. Η αντίδραση της ΕΡΤ, σύμφωνα με το δημοσίευμα, αντικατοπτρίζει την κυβερνητική θέση και δείχνει πως η συμπεριφορά των εκπροσώπων της χώρας σε διεθνείς διοργανώσεις μπορεί να έχει άμεσες συνέπειες στις επαγγελματικές τους σχέσεις με την κρατική ραδιοτηλεόραση.

Το νέο τραγούδι της Σάττι που έχει προκαλέσει τρικυμία εν κρανίω στο κοινό

Λίγες μέρες μετά τη Eurovision, η Μαρίνα Σάττι κατάφερε να βρίσκεται πάλι στο επίκεντρο, με το νέο της τραγούδι με τίτλο «Mixtape», που περιλαμβάνεται στο νέο της άλμπουμ.

Οι στίχοι του κομματιού συζητιούνται ήδη, καθώς πολλοί αναρωτιούνται αν η τραγουδίστρια θέλησε να απαντήσει με αυτόν τον τρόπο, στα αρνητικά σχόλια που έλαβε η ίδια και το τραγούδι «Ζάρι».

Μερικοί στίχοι του τραγουδιού αναφέρουν: «Δεν καταλαβαίνω δεν καταλαβαίνω, άκουσαν το demo και είπαν όλοι flop, flop, flop. Τι να πούνε τώρα, χορεύει όλη η χώρα, τους ρώτησα αν στο χωριό τους είχαν ρεγκετόν. Στο ‘πα πήρα φόρα, τέλειωσαν τα πάντα, η Μαρίνα σας πήγε τάπα».

Σε άλλο σημείο, η Μαρίνα Σάττι τραγουδά: «Πάω διακοπάρες τώρα, I don’t give a f%ck. Έφυγα μακριά (period) και άντε γεια», με το κοινό της να αναρωτιέται αν αυτό αποτελεί υπονοούμενο για τον διαγωνισμό.

Λίγες ώρες μετά την κυκλοφορία του κομματιού, η τραγουδίστρια ανάρτησε ένα story στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, όπου φαίνεται μια… τάπα.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: