6 χρόνια χωρίς τον Χάρρυ Κλυνν: Το αληθινό όνομα, πως βγήκε το ψευδώνυμο, ο χαμός του γιου κι ο θάνατος στο νοσοκομείο

May 22, 2024

6 χρόνια χωρίς τον Χάρρυ Κλυνν: Το αληθινό όνομα, πως βγήκε το ψευδώνυμο, ο χαμός του γιου κι ο θάνατος στο νοσοκομείο


Διαφ.

Σαν σήμερα, στις 21 Μαΐου του 2018, έφυγε από τη ζωή ο πολυτάλαντος και πρωτοπόρος καλλιτέχνης Χάρρυ Κλυνν. Γνωστός ως ο «Αριστοφάνης της εποχής μας», ο Χάρρυ Κλυνν άφησε ανεξίτηλο το σημάδι του στην καλλιτεχνική σκηνή, επηρεάζοντας πολλούς καλλιτέχνες, ηθοποιούς και stand-up comedians.

Η Καλλιτεχνική Ταυτότητα του Χάρρυ Κλυνν

Ο πραγματικό του όνομα ήταν Βασίλης Τριανταφυλλίδης, αλλά έγινε ευρέως γνωστός με το ψευδώνυμο Χάρρυ Κλυνν. Η επιλογή αυτού του ονόματος έχει μια ιδιαίτερη ιστορία πίσω της. Σε παλιότερη συνέντευξή του, ο Χάρρυ Κλυνν αποκάλυψε ότι το ψευδώνυμό του ήταν μια αντίθεση στον κινηματογραφικό χαρακτήρα Dirty Harry του Κλιντ Ίστγουντ, ο οποίος ήταν δημοφιλής τη δεκαετία του ’70.

Η Έμπνευση για το Ψευδώνυμο

Επηρεασμένος από τον χαρακτήρα του «Βρώμικου Χάρι», ο Χάρρυ Κλυνν αποφάσισε να υιοθετήσει ένα όνομα που θα αντικατόπτριζε την αντίθετη έννοια, δηλαδή τον «Καθαρό Χάρι». Έτσι, γεννήθηκε το ψευδώνυμο Χάρρυ Κλυνν, το οποίο έμελλε να γίνει γνωστό σε όλους και να συνοδεύσει την επιτυχημένη του καριέρα.

10 διαχρονικές ατάκες του Χάρρυ Κλυνν

  • Η τελευταία απογραφή του πράσινου της Ελλάδας, είναι αισιόδοξη. Σύμφωνα με αυτή έχουν απομείνει τέσσερα πεύκα στο Bέρμιο και τρεις λεύκες στην Kόνιτσα.
  • Στο τέλος, όπως πάμε με τις πυρκαγιές τα μόνα φυτά που θα μας μείνουνε θα είναι οι πολιτικοί.
  • Δεν ξεπουλάμε εμείς την Eθνική μας κληρονομιά με δόσεις. Nτούκου άμα θέλετε, το συζητάμε.
  • Θα γίνει κι ο ανασχηματισμός. Tι ανασχηματισμός, δηλαδή… Όπως θα είναι μαζεμένοι γύρω από το υπουργικό τραπέζι θα πάνε μια θέση πιο ’κει.
  • Μπαίνω σε κατάστημα και θυμάμαι το βιβλίο της Φρασουάζ Σαγκάν «Kαλημέρα θλίψη».
  • Oι φωτιές φέτος, ανάψανε σε περίοδο εκπτώσεων. Γι’ αυτό στις τρεις πυρκαγιές η μία ήτανε δώρο.
  • Oι Έλληνες δεν ξέρουν τι θέλουν και δε θα ησυχάσουν ποτέ αν δεν το αποκτήσουν.
  • Μακάρι οι νέοι να ήξεραν και οι γέροι να μπορούσαν.
  • Ξέρετε γιατί έχουμε στην Eλλάδα τόσο πολλά αυτοκινητιστικά ατυχήματα; Γιατί οι οδηγοί του σήμερα οδηγούν αυτοκίνητα του αύριο, σε δρόμους του χθες.
  • Tα νοίκια ανεβαίνουν, τα τρόφιμα ανεβαίνουν, τα καύσιμα ανεβαίνουν, τα ρούχα ανεβαίνουν… Έτσι όπως πάνε τα πράγματα βλέπω να δημιουργείται νέα κοινωνική τάξη στην Eλλάδα… Oι νεόπτωχοι!

Ο Χάρρυ Κλυνν πέθανε στις 21 Μαΐου του 2018 στο νοσοκομείο της Καλαμαριάς από προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε. Τα τελευταία χρόνια η υγεία του είχε κλονιστεί αρκετά μετά από το θάνατο του γιου του, Νίκου Τριανταφυλλίδη το 2016.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: