Η συγκλονιστική στιγμή που μικρός Γιαννάκης σήκωσε το κύπελλο του Conference και μας έδειξε τι σημαίνει αθλητισμός

May 29, 2024
Όταν ο μικρός Γιαννάκης σήκωσε το κύπελλο του Conference, μας έδειξε την αληθινή σημασία του αθλητισμού.

Η συγκλονιστική στιγμή που μικρός Γιαννάκης σήκωσε το κύπελλο του Conference και μας έδειξε τι σημαίνει αθλητισμός


Διαφ.

Την Τετάρτη 29 Μαΐου, ο Ολυμπιακός κατέκτησε το Conference League, επικρατώντας της Φιορεντίνα με σκορ 1-0, γράφοντας έτσι τη δική του ιστορία.

Μία από τις πιο συγκινητικές στιγμές μετά το τέλος του αγώνα ήταν όταν ο Ελ Κααμπί και ο Κώστας Φορτούνης πλησίασαν τον μικρό Γιαννάκη και του παρέδωσαν το κύπελλο για να το σηκώσει.

width=1168

Χάρηκα που πήρε το Κύπελλο ο Ολυμπιακός. Είχα πει πως θα πάρει το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ, την Euroleague ο Παναθηναϊκός και το Conference ο Ολυμπιακός και βγήκαν οι προβλέψεις μου. Δεν είμαι ο Γιάννης του ΠΑΟΚ, είμαι ο Γιάννης όλων των ομάδων εξομολογήθηκε ο μικρός φίλαθλος του ΠΑΟΚ μετά το τέλος του αγώνα.

Παρακολουθήστε το συγκινητικό βίντεο:

Μία εβδομάδα νωρίτερα είχε προηγηθεί το συγκινητικό στιγμιότυπο με τον Κωνσταντίνο Τζολάκη. Η ανταλλαγή φιλοφρονήσεων στα αποδυτήρια της Τούμπας, μετά το τέλος του αγώνα, είχε ήδη αναδείξει τον ξεχωριστό χαρακτήρα του Γιαννάκη.

Είσαι το καλύτερο παιδί, μακάρι να πάρετε το Conference League είπε χαρακτηριστικά ο μικρός Γιαννάκης στον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού.

Παρακολουθήστε το τρυφερό απόσπασμα:

Η πρώτη εμφάνιση του Γιάννη Παπαστεφανή:

Εδώ και έναν χρόνο, από τον Τελικό Κυπέλλου στον Βόλο τον Μάιο του 2023, αυτός ο μικρός ήρωας, που κινείται αναγκαστικά με αναπηρικό αμαξίδιο, έχει ταυτιστεί με το ιδεώδες των γηπέδων. Ενσαρκώνει το μεγάλο, το ωραίο και το αληθινό, το οποίο, όσο δυναμώνει παγκοσμίως, τόσο παραδόξως εξασθενεί στην Ελλάδα.

width=2000

Ο ΠΑΟΚ είχε ηττηθεί 2-0 από την ΑΕΚ και αποχωρούσε ηττημένος από το άδειο Πανθεσσαλικό, αλλά ο Γιάννης Παπαστεφανάκης φωτογραφιζόταν με τον Ματίας Αλμέιδα και τους ποδοσφαιριστές της Ένωσης, συμμετέχοντας με χαρά στους εορτασμούς τους. Ο ακούραστος πατέρας του, Κωστής Παπαστεφανάκης, που δεν του χαλάει χατίρι, είχε φροντίσει να είναι ο γιος του παρών στον αγώνα.

Μέσα σε αυτό το απόλυτο κοντράστ των εικόνων, ο μικρός μετέφερε το μήνυμα της αμοιβαίας αποδοχής, δίχως προκαταλήψεις, με φόντο τα κενά καθίσματα του θεσσαλικού σταδίου και την εντελώς παγωμένη ατμόσφαιρα.

Μεγαλώνοντας στην Άμφισσα της Φωκίδας, ο μικρός με καταγωγή από την Κρήτη ζει μακριά από τα ποδοσφαιρικά κέντρα. Παρόλα αυτά, η έντονη επιθυμία του να παρακολουθήσει από κοντά τον τελικό υπερέβη κάθε εμπόδιο.

Αρχικά, απευθύνθηκε στον πρόεδρο της ΕΠΟ, Τάκη Μπαλτάκο, ζητώντας προσκλήσεις. Στη συνέχεια, εξασφάλισε πρόσβαση στον αγωνιστικό χώρο για να βρεθεί δίπλα στα ινδάλματά του, να ανταλλάξει λόγια παρηγοριάς και να φωτογραφηθεί μαζί τους.

Η σκέψη του ήταν επίσης στον αδερφό του, Ευθύμη, που είναι φαν της ΑΕΚ. Ο μικρός Γιάννης ήθελε να του προσφέρει μια κιτρινόμαυρη φανέλα ως ενθύμιο. Όχι μόνο κατάφερε να ολοκληρώσει την αποστολή του, αλλά αναδείχθηκε και το αδιαμφισβήτητο πρόσωπο της βραδιάς, της ημέρας, και ολόκληρης της ποδοσφαιρικής χρονιάς.

Άπαντες μιλούσαν για την καθαρότητα της ψυχής του και το βαθύ του ενδιαφέρον για το ποδόσφαιρο.

Τέλη Οκτωβρίου, η ΑΕΚ τον προσκάλεσε στο ντέρμπι δικεφάλων και τον Νοέμβριο βρέθηκε στο γήπεδο της Τούμπας. Οργάνωσε το πέταλο στον ευρωπαϊκό αγώνα με την Αμπερντίν και συνόδευσε τον κάπτεν Στέφαν Σβαμπ κατά την είσοδο των ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ για τον αγώνα με τον Πανσερραϊκό. Ο Αυστριακός τον είχε στην αγκαλιά του, και ο μικρός έπλεε σε πελάγη ευτυχίας!

Πρεσβευτής Φιλίας ο μικρός Γιαννάκης!

Στη συνέχεια, ο Γιάννης Παπαστεφανάκης βραβεύτηκε από τον ΠΣΑΠΠ. Η αναμνηστική πλακέτα που του απονεμήθηκε από τον Σύνδεσμο ήταν απλώς μια μικρή αντανάκλαση της γενναιότητας του να υποστηρίζει την αγαπημένη του ομάδα με σεβασμό, χωρίς προσβολές και χωρίς να λερώνει τον αντίπαλό του.

Μία απαίτηση έχει εκφράσει ο Γιάννης Παπαστεφανάκης: να μην φοβούνται οι φίλαθλοι να πηγαίνουν στο γήπεδο με το χρώμα της δικής τους ομάδας. Τελικά, ο Γιάννης Παπαστεφανάκης αναδείχθηκε πρεσβευτής Φιλίας του ΠΣΑΤ, επηρεάζοντας και διευρύνοντας νοοτροπίες και συμπεριφορές με τη συνολική στάση ζωής του απέναντι στα πράγματα.

Συγκίνηση έξω από τον τελικό του Conference League: Ο μικρός Γιαννάκης έφτασε με φανέλα του ΠΑΟΚ αγκαλιά με φίλαθλους

Ο μικρός Γιαννάκης, φίλαθλος του ΠΑΟΚ, είναι προσκεκλημένος του Βαγγέλη Μαρινάκη, προκειμένου να παρακολουθήσει από κοντά τον τελικό ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Φιορεντίνα, στον τελικό του Conference League, σήμερα, Τετάρτη, το βράδυ.

Τον μικρό Γιαννάκη προσκάλεσε ο Βαγγέλης Μαρινάκης

Περίπου τέσσερις ώρες πριν την έναρξη του αγώνα, ο Γιάννης Παπαστεφανάκης εμφανίστηκε στο AEK Arena, στη Νέα Φιλαδέλφεια, για τον τελικό του Conference League, φορώντας το μπλουζάκι της αγαπημένης του ομάδας.

Το μπλουζάκι που επέλεξε να φορέσει ο μικρός Γιαννάκης

Ο

width=1200

Τον

width=980

Το ποδόσφαιρο που θέλουμε: Το συγκινητικό μήνυμα του μικρού Γιάννη στον Τζολάκη – Μακάρι να πάρετε το Conference

Ο Κωνσταντίνος Τζολάκης είχε έναν διάλογο με έναν μικρό φίλαθλο του ΠΑΟΚ, χθες, Κυριακή, έξω από το γήπεδο της Τούμπας, μετά το ντέρμπι ανάμεσα σε ΠΑΟΚ – Ολυμπιακό καιτη νίκη του πρώτου με 2-0.

Ειδικότερα, ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού, βγαίνοντας από τα αποδυτήρια, συνάντησε τον μικρό φίλαθλο του “Δικεφάλου του Βορρά”, Γιάννη Παπαστεφανάκη, ο οποίος δεν έχει κρύψει την αδυναμία του για εκείνον, ενώ τους ενώνει η καταγωγή τους από την Κρήτη.

Ο

Viral ο διάλογος που είχε ο Κωνσταντίνος Τζολάκης με μικρό φίλαθλο του ΠΑΟΚ

Ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού έδωσε μία φανέλα του στο μικρό αγόρι, το οποίο τού ευχήθηκε να κατακτήσουν το Conference League, λέγοντας χαρακτηριστικά “είσαι το καλύτερο παιδί, μακάρι να πάρετε το Conference”.

Όπως είναι φυσικό, το βίντεο έγινε viral.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: