Από την χαρά, στον θρήνο: Νεκρός πασίγνωστος σεφ μια μέρα μετά τον τελικό του Conference League

June 1, 2024

Από την χαρά, στον θρήνο: Νεκρός πασίγνωστος σεφ μια μέρα μετά τον τελικό του Conference League


Διαφ.

Ο Γιάννης Γιάχος, γνωστός ζαχαροπλάστης, άφησε την τελευταία του πνοή, μία ημέρα μετά τον τελικό του Conference League, που κατέκτησε ο Ολυμπιακός, η μεγάλη του αγάπη.

Την είδηση του θανάτου του 47χρονου pastry chef, που σκόρπισε θλίψη στην τοπική κοινωνία της Άρτας και ευρύτερα, έκανε γνωστή ο stand-up κωμικός Αλέξανδρος Τσουβέλας, ξάδερφος του εκλιπόντος, ο οποίος θέλησε να τον αποχαιρετήσει δημόσια.

Το βράδυ του τελικού ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Φιορεντίνα για το Conference League, η καρδιά του άτυχου Γιάννη πιέστηκε από το άγχος και την ένταση, με αποτέλεσμα να υποστεί ανακοπή καρδιάς την επόμενη ημέρα.

Όπως υπογράμμισε ο Αλέξανδρος Τσουβέλας: “Δυο λόγια για τον ξάδερφο και εξαιρετικό άνθρωπο Γιάννης Γιάχος. Πέρα από την ατέλειωτη αγάπη και το ατέλειωτο ταλέντο στην ζαχαροπλαστική, πέρα από την μεγάλη του αγάπη για το χωριό στην Άρτα και στον σύλλογο του χωριού είχε και μια τεράστια αγάπη και καψούρα. Τον Ολυμπιακό. Πιέστηκε τη νύχτα του τελικού και χάρηκε σαν μικρό παιδί. Το πρωί έκανε πλάκα σε φίλους του με κασκόλ της ομάδας στην δουλειά. Η καρδιά του όμως δεν άντεξε. Καλό ταξίδι, ρε χορευταρά, που σε άλλους μάθαινες για γλυκά, σε μένα να χτυπάω το πόδι στον τσάμικο 3 φορές στον αέρα”.

Ποιος ήταν ο Γιάννης Γιάχος

Γεννήθηκε στην Αθήνα, με καταγωγή από το ορεινό χωριό Μεγαλόχαρη της Άρτας, εμπνεύστηκε από τον πατέρα του, Δημήτρη Γιάχο, ζαχαροπλάστη και ιδιοκτήτη ζαχαροπλαστείου στο Περιστέρι.

Η πρώτη του επαφή με τη ζαχαροπλαστική ήταν σε ηλικία 14 ετών, όταν έφτιαξε κουλουράκια και τσουρέκια με ακρίβεια και μεθοδικότητα.

Σπούδασε Τεχνικός Αρτοποιίας και Ζαχαροπλαστικής και παρακολούθησε σεμινάρια στην Ελβετία, με θέμα τη σοκολάτα και τη διακόσμηση, ενώ συνεργάστηκε με πολλές γνωστές επιχειρήσεις.

Το 1986 έγινε μέλος του ζαχαροπλαστείου «Όσκαρ» στα Νέα Λιόσια. Αργότερα δούλεψε στο ζαχαροπλαστείο «Σπανός» στο Παλαιό Ψυχικό, μέχρι το 1989. Το 1992 εργάστηκε στο Norida Hotel στην Κω. Ως πτυχιούχος, εργάστηκε ως βοηθός στο ζαχαροπλαστείο «Μέλισσα» στο Περιστέρι μέχρι το 1996. Στη συνέχεια δούλεψε στο «Grand Resort Cape Sounio Hotel» στο Σούνιο, στο «Intercontinental Hotel» ως Pastry Sous Chef και στο ξενοδοχείο «Pentelikon» στην Κηφισιά ως Pastry Chef Executive μέχρι το 2013. Αργότερα, εργάστηκε στο «Sirene Blue Resort» στον Πόρο και παρείχε συμβουλευτικές υπηρεσίες στο ξενοδοχείο «Royal» στην Αθήνα. Από το 2014 ήταν Pastry Chef στο «Sani Resort» και στο «Sani Beach Hotel».

Σοκ από το πουθενά: Νεκρός ξαφνικά 21χρονος από ανακοπή καρδιάς, δεν έχουν τέλος οι τραγωδίες χρονιάρες μέρες

Θλίψη έχει σκορπίσει στην κοινωνία της Πάτρας η είδηση του θανάτου ενός 21χρονου από ανακοπή σε οικία στην περιοχή της Ηρώων Πολυτεχνείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του pelop.gr στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο αλλά και Αστυνομία, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Τον άτυχο νεαρό παρέλαβε το ΕΚΑΒ για το νοσοκομείο “Άγιος Ανδρέας” για να γίνει η νεκροψία και να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου του.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: