Αν τα νιώσεις χώρισε πριν να είναι αργά: Τα 8 σημάδια που σύμφωνα με ψυχολόγους δείχνουν πως τελειώνει η σχέση σας

June 4, 2024

Αν τα νιώσεις χώρισε πριν να είναι αργά: Τα 8 σημάδια που σύμφωνα με ψυχολόγους δείχνουν πως τελειώνει η σχέση σας


Διαφ.

Υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ του να αγαπάς κάποιον και του να είσαι ο κατάλληλος γι’ αυτόν.

Συχνά, βρισκόμαστε παγιδευμένοι σε σχέσεις που είναι χτισμένες πάνω στην αγάπη, αλλά με κάποιο τρόπο, τα πράγματα απλά δεν φαίνονται σωστά.

Στην πραγματικότητα, έχω συναντήσει πολλούς ανθρώπους που έχουν κολλήσει σε αυτό το δίλημμα. Και έχω συνειδητοποιήσει ότι υπάρχουν ορισμένα σημάδια που δείχνουν ότι ήρθε η ώρα να χωρίσετε, παρά την αγάπη.

Σε αυτό το κομμάτι, θα μοιραστώ μαζί σας οκτώ σημάδια που δείχνουν ότι ίσως ήρθε η ώρα να χωρίσουν οι δρόμοι σας, ακόμα κι αν η καρδιά σας έχει ακόμα επενδύσει. Να θυμάστε, μερικές φορές η αγάπη δεν είναι αρκετή και είναι σημαντικό να δώσετε προτεραιότητα στην ευημερία σας πάνω απ’ όλα.

1) Ζείτε στο παρελθόν

Οι περισσότερες σχέσεις ξεκινούν με ένα μπαμ. Η φάση του μήνα του μέλιτος, όπως την αποκαλούν, είναι γεμάτη αγάπη, γέλιο και πολλές αξέχαστες αναμνήσεις.

Τι συμβαίνει όμως όταν αυτή η φάση ξεθωριάζει και μένετε με την πραγματικότητα του συντρόφου σας;

Σε μη ικανοποιητικές σχέσεις, συχνά βρίσκουμε τους εαυτούς μας να προσκολλώνται στο παρελθόν. Κολλάμε αναπολώντας τις παλιές καλές μέρες και ξεχνάμε να δούμε το πρόσωπο που στέκεται σήμερα μπροστά μας.

Αν πιάνετε τον εαυτό σας να σκέφτεται διαρκώς πώς ήταν τα πράγματα κάποτε, μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι η σχέση σας δεν προχωράει μπροστά. Ο έρωτας δεν έχει να κάνει μόνο με την εκτίμηση των αναμνήσεων του παρελθόντος- έχει να κάνει επίσης με την ανάπτυξη μαζί και την αποδοχή της αλλαγής.

2) Θυσιάζετε την ευτυχία σας για τη σχέση

Έχω γνωρίσει αμέτρητα άτομα που έχουν θυσιάσει τη δική τους ευτυχία για χάρη της σχέσης τους. Έχω βρεθεί και εγώ ο ίδιος σε αυτή την κατάσταση. Πίστεψέ με όταν λέω ότι δεν είναι υγιές μέρος για να είσαι εκεί.

Συχνά ξεκινά με καλές προθέσεις, με γνώμονα την επιθυμία να καλλιεργηθεί η συνεργασία και να δοθεί προτεραιότητα στις ανάγκες ενός αγαπημένου προσώπου.

Ωστόσο, με την πάροδο του χρόνου, αυτό το μοτίβο μπορεί να μετατραπεί σε έναν επιζήμιο κύκλο, όπου η δική μας ευτυχία παραγκωνίζεται συνεχώς.

Ενώ αυτό μπορεί να φαίνεται ευγενές με την πρώτη ματιά, μπορεί σταδιακά να διαβρώσει την αυτοεκτίμηση, οδηγώντας σε αισθήματα δυσαρέσκειας, δυσαρέσκειας, ακόμη και σε απώλεια ταυτότητας.

Επιπλέον, η επίμονη θυσία της προσωπικής ευτυχίας μπορεί να δημιουργήσει μια ανθυγιεινή δυναμική μέσα στη σχέση, όπου το ένα μέρος κατέχει δυσανάλογη δύναμη ή έλεγχο πάνω στην ευημερία του άλλου.

Αυτό ας είναι η διαρκής υπενθύμισή σας: μια σχέση πρέπει να προσθέτει στη ζωή σας, όχι να την αφαιρεί. Αν βρίσκεστε διαρκώς δυστυχισμένοι, ίσως ήρθε η ώρα να αναλογιστείτε τι είναι αυτό που προκαλεί αυτή τη δυστυχία.

Μήπως οφείλεται στους συμβιβασμούς που έχετε κάνει; Ή μήπως φταίει η πίεση που προκαλεί η προσπάθεια να διατηρήσετε τη σχέση σας ζωντανή;

3) Υπάρχει έλλειψη αμοιβαίου σεβασμού

Στον πυρήνα κάθε επιτυχημένης σχέσης, υπάρχει μια θεμελιώδης αρχή: ο αμοιβαίος σεβασμός. Όταν αυτή η αρχή παραβιάζεται, είναι ένα κραυγαλέο σημάδι ότι τα πράγματα δεν είναι όπως θα έπρεπε να είναι.

Όταν ο σύντροφός σας σας αγνοεί συστηματικά -είτε με λόγια είτε με πράξεις- είναι κάτι περισσότερο από ένα τσίμπημα στην καρδιά. Χτυπά τον πυρήνα της αγάπης και της εταιρικής σχέσης.

Η έλλειψη σεβασμού φοράει πολλές μάσκες: αδιάκοπη υποτίμηση, παραμερισμό των συναισθημάτων σας ή ακόμη και προδοσία. Αυτά δεν είναι δείκτες ενός δεσμού που τροφοδοτείται από αγάπη, αλλά μάλλον τοξικότητα που έχει τις ρίζες της στην κυριαρχία.

4) Δεν είστε σε θέση να επικοινωνήσετε αποτελεσματικά

Σε μια σχέση, η επικοινωνία είναι κάτι περισσότερο από απλή συζήτηση- έχει να κάνει με την κατανόηση.

Ωστόσο, αν διαπιστώσετε ότι οι συζητήσεις σας είναι γεμάτες παρεξηγήσεις, διαφωνίες ή ακόμα και σιωπή, είναι ένα σαφές σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά.

Φανταστείτε να βρίσκεστε σε μια σχέση όπου αισθάνεστε συνεχώς παρεξηγημένοι ή ότι δεν σας ακούνε. Είναι σπαρακτικό, έτσι δεν είναι;

Κάθε φορά που προσπαθείτε να εκφράσετε τα συναισθήματα ή τις ανησυχίες σας, είτε απορρίπτονται είτε διαστρεβλώνονται σε κάτι άλλο.

Αυτή η έλλειψη αποτελεσματικής επικοινωνίας μπορεί σιγά σιγά να καταστρέψει την αγάπη σας ο ένας για τον άλλον.Πλοηγηθείτε λοιπόν με σύνεση: στην αγάπη και τη ζωή, η επικοινωνία είναι η πυξίδα σας.Χωρίς αυτήν, η σχέση σας κατευθύνεται προς βραχώδεις ακτές.

5) Έχετε σταματήσει να αναπτύσσεστε ως άτομα

Από την προσωπική μου εμπειρία, έχω διαπιστώσει ότι μια από τις πιο παραγνωρισμένες πτυχές κάθε σχέσης είναι η ατομική ανάπτυξη. Συχνά εγκλωβιζόμαστε τόσο πολύ στο «εμείς» που ξεχνάμε το «εγώ».

Μην κάνετε κανένα λάθος: μια υγιής σχέση πρέπει να σας εμπνέει να αναπτύσσεστε και να εξελίσσεστε ως άτομα. Θα πρέπει να σας ενθαρρύνει να βγείτε από τη ζώνη άνεσής σας και να εξερευνήσετε νέες πτυχές της ζωής.

6) Προσπαθείτε συνεχώς να αλλάζετε ο ένας τον άλλον

Σην ενσυνειδητότητα, ένα κεντρικό δόγμα είναι να αγκαλιάζουμε τον εαυτό μας και τους άλλους όπως ακριβώς είναι. Ωστόσο, στις σχέσεις, συχνά πιάνουμε τον εαυτό μας ή τους συντρόφους μας να προσπαθούν να διαμορφώσουν ο ένας τον άλλον.

Όλοι έχουμε ακούσει το «Μακάρι να ήταν περισσότερο αυτό» ή «Μακάρι να ήταν περισσότερο εκείνο».Αλλά αυτή η συνεχής επιθυμία για αλλαγή γεννά δυσαρέσκεια και διαμάχες.Αγάπη; Έχει να κάνει με την αποδοχή. Σημαίνει να γιορτάζουμε τις ιδιορρυθμίες του άλλου, όχι να προσπαθούμε να τον σμιλέψουμε σε κάποιον που δεν είναι. Αν προσπαθείτε πάντα να αλλάξετε τον σύντροφό σας, είναι ένα σημάδι δυσαρέσκειας.

Μια σχέση που ευδοκιμεί στη μεταμόρφωση δεν είναι αγάπη – είναι ένα μάταιο κυνήγι της τελειότητας.Και ας το παραδεχτούμε, η τελειότητα; Είναι μια ψευδαίσθηση.

7) Οι βασικές σας αξίες δεν ευθυγραμμίζονται

Σε κάθε σχέση, οι κοινές αξίες παίζουν κρίσιμο ρόλο στη μακροπρόθεσμη συμβατότητα. Αν οι βασικές σας πεποιθήσεις και αρχές δεν ευθυγραμμίζονται με αυτές του συντρόφου σας, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε επίμονες συγκρούσεις και παρεξηγήσεις. τους.

Μπορείτε να αγαπάτε κάποιον βαθιά, αλλά αν δεν συμφωνείτε σε σημαντικά θέματα όπως η οικογένεια, η καριέρα, η πνευματικότητα ή οι στόχοι της ζωής, μπορεί να δημιουργηθεί ένα ρήγμα που η αγάπη από μόνη της μπορεί να μην είναι σε θέση να γεφυρώσει.

8) Είστε πιο ήρεμοι όταν είστε μόνοι σας

Είναι λίγο αντιφατικό, έτσι δεν είναι; Εξάλλου, είμαστε κοινωνικά πλάσματα που αποζητούμε τη σύνδεση και τη συντροφικότητα.Αλλά μερικές φορές, το πιο αποκαλυπτικό σημάδι ότι μια σχέση δεν είναι κατάλληλη για εσάς είναι όταν βρίσκετε περισσότερη γαλήνη στη μοναξιά παρά στην παρέα του συντρόφου σας.

Η ενσυνειδητότητα μάς διδάσκει να αγαπάμε τις στιγμές ηρεμίας και μοναξιάς. Σε αυτές τις στιγμές μπορούμε να συνδεθούμε πραγματικά με τον εαυτό μας και να κατανοήσουμε τις ανάγκες και τις επιθυμίες μας.Ωστόσο, αν διαπιστώσετε ότι αυτές οι στιγμές μοναξιάς σας φέρνουν περισσότερη γαλήνη και χαρά από ό,τι η σχέση σας, ίσως είναι ένα σημάδι ότι η σχέση σας προκαλεί περισσότερο κακό παρά καλό.

Εντοπίζοντας τα σημάδια: Είναι καιρός να πείτε αντίο;

Το τέλος μιας σχέσης, ειδικά όταν αγαπάτε ακόμα ο ένας τον άλλον, δεν είναι ποτέ εύκολο. Ωστόσο, η αναγνώριση αυτών των σημάτων μπορεί να σας δώσει πολύτιμες πληροφορίες για τη σχέση σας και να σας βοηθήσει να πάρετε την καλύτερη απόφαση για την ευημερία σας.

Να θυμάστε, μια σχέση πρέπει να προσθέτει στην ευτυχία και την προσωπική σας ανάπτυξη, όχι να την μειώνει. Μερικές φορές, το πιο αγαπησιάρικο πράγμα που μπορείτε να κάνετε για τον εαυτό σας και τον σύντροφό σας είναι να αφεθείτε

Στο τέλος, να θυμάστε ότι σας αξίζει μια σχέση που αναδεικνύει τον καλύτερο εαυτό σας. Μην φοβάστε να επιλέξετε τον εαυτό σας όταν είναι απαραίτητο.Άλλωστε, η αυτοαγάπη είναι το πρώτο βήμα προς την αληθινή ευτυχία.

Νέος χωρισμός «βόμβα»: Γνωστό ζευγάρι χώρισε και “ταρακούνησε” όλη την ελληνική σόουμπιζ

Ένα ακόμη διαζύγιο “βόμβα” θα “σκάσει” τις επόμενες μέρες, στην ελληνική σόουμπιζ, μετά τον χωρισμό της Αθηνάς Οικονομάκου και του Φίλιππου Μιχόπουλου.

Νέο διαζύγιο στην ελληνική σόουμπιζ

Σύμφωνα με το «okmag.gr», τις επόμενες ημέρες, θα γίνει γνωστό ένα ακόμα διαζύγιο-βόμβα, που θα προκαλέσει αίσθηση στην Ελλάδα.

Η λύση του διαζυγίου ήταν μονόδρομος

Όπως υπογραμμίζει το δημοσίευμα για τον χωρισμό «ποιο γνωστό ζευγάρι είχε φτάσει στα πρόθυρα του διαζυγίου, έδωσε άλλη μια ευκαιρία στον γάμο του, αλλά τελικά θα περάσουν χωριστά το φετινό Πάσχα;».

Προχωράει την ζωή της η Οικονομάκου: Ταξίδι για 2 μετά το διαζύγιο από τον Μιχόπουλο και κάτι μας… κρύβει

Διαφορετικό είναι το φετινό Πάσχα για την Αθηνά Οικονομάκου, μιας και θα είναι το πρώτο μετά από δέκα χρόνια που θα περάσει χωρίς τον Φίλιππο Μιχόπουλο.

Το πρώην ζευγάρι, μετά από δέκα χρόνια κοινής ζωής – έξι εκ των οποίων υπήρξαν παντρεμένοι – και δυο παιδιά, με ανακοίνωσή του προς τα Μέσα την Παρασκευή 27/4 έκανε γνωστή την απόφασή του να τραβήξει χωριστούς δρόμους. Ωστόσο, αυτή φαίνεται πως δεν είναι μια απόφαση που πάρθηκε βιαστικά.

Αντίθετα, οι φήμες για κρίση στον γάμο τους υπήρχαν καιρό πριν, και παρά τις όποιες προσπάθειες έκαναν και οι δυο για να κρατήσουν τον γάμο τους, τελικά αποφάσισαν πως είναι καλύτερο και για τους δυο αλλά και για τα παιδιά τους να χωρίσουν.

Η Αθηνά Οικονομάκου δίπλα της σε όλο αυτό έχει τους φίλους της, με τους οποίους όπως όλα δείχνουν θα περάσει και το φετινό της Πάσχα. Ήδη από την Πέμπτη 2/5 η Αθηνά Οικονομάκου έφυγε από την Αθήνα μαζί με την καλή της φίλη, Νικόλ Παναγιώτου, χωρίς ωστόσο να αποκαλύπτει το μέρος στο οποίο ταξίδεψαν.

Δες παρακάτω μερικά από τα στιγμιότυπα που έχει δημοσιεύσει η Αθηνά Οικονομάκου στο Instagram της:


Πηγή

Διαβάστε επίσης: