«Έγινα μαμά από μικρή, 18 ετών γέννησα την κόρη μου. Μεγαλώσαμε μαζί, κι εγώ κoριτσάκι ήμουν. H μία μεγάλωνε την άλλη»

June 7, 2024

«Έγινα μαμά από μικρή, 18 ετών γέννησα την κόρη μου. Μεγαλώσαμε μαζί, κι εγώ κoριτσάκι ήμουν. H μία μεγάλωνε την άλλη»


Διαφ.

Η Μαρία Παπακώστα ενσαρκώνει φέτος μια από τις πιο αγαπημένες τηλεοπτικές ηρωίδες, τη Βάσω στην επιτυχημένη σειρά του Open Σαν Ψέμα. Η τηλεοπτική Βάσω είναι η κολλητή φίλη της Ζωής (Κατερίνα Γερονικολού) και το μελλοντικό crush (ευχόμαστε όλοι οι φανς του Τζώρτζη (Ευθύμη Γεωργόπουλου).

Η Μαρία Παπακώστα μιλά στο okmag για τη συμμετοχή της στη σειρά, τη χημεία με τους συμπρωταγωνιστές της και τα πολλά κοινά στοιχεία που έχει ο ρόλος της Βάσως με τη δική της ζωή. Η ίδια αποκαλύπτει πώς βιώνει την όμορφη σχέση με την κόρη της -την αδελφή ψυχή της όπως την αποκαλεί- που απέκτησε σε νεαρή ηλικία, αλλά και τα σχέδιά της για το μέλλον.

Πώς ήρθε η πρόταση για τη σειρά του Open Σαν Ψέμα;

Με πήρε τηλέφωνο ο κύριος Σταύρος Ποταμάρης και με ρώτησε αν θα με ενδιέφερε αυτός ο ρόλος. Εγώ του αρνήθηκα εκατό φορές γιατί είχα άπειρες προτάσεις, αυτός εκεί επέμενε, ε και τότε δέχτηκα.

*Πάμε φλασμπάκ στο πραγματικό τηλεφώνημα:

Θες να κάνεις τη Βασω;

-Φυσικά!

Στον χαρακτήρα της «Βάσως» βρίσκετε κοινά στοιχεία με εσάς;

Με τη Βάσω έχουμε πολλά κοινά. Είναι δυναμική αλλά καταβάθος ευαίσθητη, χωρίς όμως να θέλει αυτό να φαίνεται, έτσι το καλύπτει πίσω από ένα πέπλο που το ονομάζει χιούμορ. Αυτό ακριβώς κάνω κι εγώ. Είναι δίκαιη και θα μπει σίγουρα ασπίδα μπροστά απ’ τους φίλους της. Shopacholic μέχρι αηδίας! Μπορείτε να μας λέτε και «Προσθήκη στο καλάθι». Διαφέρουμε σίγουρα, όμως, στο ότι εγώ δεν είμαι τόσο ρομαντική και ονειροπόλα όσο η Βάσω. Ίσως σε μια παλιότερη εποχή, όταν πίστευα ακόμη στον έρωτα. Όχι τώρα.

Πώς θα εξελιχθεί στη συνέχεια ο ρόλος σας στη σειρά;

Θα προτιμούσα να αφήσω τους τηλεθεατές να το ανακαλύψουν μόνοι τους αυτό. Πρώτον για να τους κρατήσω ακόμη λίγο σε αγωνία και δεύτερον για να μη με απολύσει ο Ποταμάρης (γέλια).

Πώς είναι η συνεργασία με την ομάδα του Σαν Ψέμα;

Το καθημερινό έχει τρελές απαιτήσεις κι ακόμη πιο τρελά ωράρια. Χρειάζεται αντοχές κι αν η ομάδα δεν είναι αγαπημένη και δεμένη τότε είμαστε χαμένοι. Ευτυχώς εμείς αγαπιόμαστε ακόμη κι αν βλεπόμαστε χαράματα με την τσίμπλα στο μάτι ή αν γυρίζουμε μεταμεσονύχτια και κοιμάται ο ένας πάνω στον άλλον. Μόνο αν κρατιόμαστε γερά μεταξύ μας βγαίνει όλο αυτό. Και κάπως εμείς τα καταφέρνουμε. Η ομάδα πάνω απ’ όλα

Διαβάζω πως αν και από μικρή είχατε αγάπη για την υποκριτική, τελικά οι σπουδές και η ενασχόληση με αυτό έγινε πολύ αργότερα. Πώς είναι ως τώρα αυτό το ταξίδι;

Θεωρώ τον εαυτό μου πολύ τυχερό. Από τους πολύ τυχερούς μάλιστα του χώρου. Από τότε που αποφοίτησα δουλεύω συνέχεια. Και είμαι ακόμη πιο τυχερή γιατί πάντα έτυχε να συνεργάζομαι με άτομα που με μαθαίνουν και μου αφήνουν κάτι. Άρα εκτός από τυχερή θα με χαρακτήριζα και ευλογημένη.

Τι είναι για εσάς η υποκριτική;

Από το 2012 που έχω αποφοιτήσει δεν θυμάμαι να μην έκανα παράλληλα κάποια άλλη δουλειά μαζί με την υποκριτική. Είτε σε κάποια καφετέρια, είτε σε κάποιο κατάστημα κ.ο.κ. Πολύ απλά, επειδή το επάγγελμα μας δεν μπορεί να μας «ζήσει». Αν έπρεπε, όμως, να δουλεύω πάντα κάπου παράλληλα για να κάνω θέατρο ή τηλεόραση, τότε θα το έκανα. Γιατί πια η υποκριτική είναι ανάγκη μου.

Δεδομένων των δύσκολων συνθηκών που αντιμετωπίζουμε τα τελευταία χρόνια, πόσο βοηθητική είναι η κωμωδία ή μια ρομαντική ιστορία αγάπης στην ψυχαγωγία μας;

Είναι βάλσαμο η Τέχνη μας σε όποια της μορφή. όχι μόνο στην κωμωδία ή στο ρομάντζο, αλλά ναι κυρίως αυτά βοηθάνε πιο πολύ. Η Τέχνη μας, ο πλασματικός αυτός κόσμος μας είναι μια διέξοδος για τον άνθρωπο. Σαν σκουληκότρυπα που μπαίνεις λίγο να ξεφύγεις από τα πολλά που σε ταλαιπωρούν καθημερινά. Και πόσο ωραία να είσαι εσύ ο προνομιούχος που μπορείς να προσφέρεις αυτό στον θεατή.

Ποια ήταν η πιο ξεχωριστή καλλιτεχνική στιγμή σας ως τώρα;

Ελπίζω να μην ήρθε ακόμη. Κάθε καινούργιος ρόλος είναι και μια καινούργια περιπέτεια. Θέλω να ελπίζω πως αυτό το παιχνίδι δεν θα τελειώσει σύντομα γιατί η μόνη χαμένη θα ‘μαι εγώ.

Σε νεαρή ηλικία αποκτήσατε την κόρη σας, πώς είναι η σχέση και η σύνδεσή σας σήμερα;

Με την Ιφιγένεια μου είμαστε αδελφές ψυχές. Μεγαλώσαμε μαζί κυριολεκτικά. Κι εγώ κοριτσάκι 18 χρόνων ήμουν. Οπότε η μία μεγάλωνε την άλλη. Υπάρχει αγάπη πολλή και άπειρος σεβασμός μεταξύ μας. Τη θαυμάζω από μωρό, αλλά τώρα που μεγάλωσε είμαι πολύ περήφανη για τη γυναίκα που έγινε. Ο κόσμος θα ήταν πολύ πιο όμορφος αν είχε πιο πολλές Ιφιγένειες.

Θα θέλατε το παιδί να ακολουθήσει τα δικά σας καλλιτεχνικά βήματα, ή έχει διαφορετικό προσανατολισμό;

Η ίδια δεν ήθελε να το ακολουθήσει από παιδί. Ευτυχώς Παναγία μου (γέλια). Από παιδί ήξερε ότι θα ακολουθήσει κάτι που αφορά στη φυσική αγωγή, γιατί από μικρή ασχολούταν με τη ρυθμική γυμναστική.

Υπάρχουν επόμενα καλλιτεχνικά σχέδια;

Ετοιμάζουμε το επόμενο θεατρικό μας με την Pirasmos Productions σε σκηνοθεσία Λώρη Λοϊζίδη που θα κάνει Παγκύπρια περιοδεία και που ξέρετε… ίσως και Σαν Ψέμα Season 2; Χμ χμ…


Πηγή

Διαβάστε επίσης: