Ισθμός: Γκρεμίζεται η γέφυρα μετά τις Εκρήξεις από Ανατροπή βυτιοφόρου

June 8, 2024

Ισθμός: Γκρεμίζεται η γέφυρα μετά τις Εκρήξεις από Ανατροπή βυτιοφόρου


Διαφ.

Η ανατροπή βυτιοφόρου, που μετέφερε βενζίνη, χθες, Παρασκευή, το βράδυ, στην Αθηνών-Κορίνθου, στο 75,5ο χλμ, στο σημείο της γέφυρας του Ισθμού και είχε σαν αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μια κόλαση φωτιάς με διαδοχικές εκρήξεις, ευτυχώς κατασβέστηκε, χωρίς να υπάρχουν θύματα.

Ειδικότερα, η φωτιά στο βυτιοφόρο έχει κατασβεστεί πλήρως, αν και ήταν δύσκολη επιχείρηση, καθώς υπήρχε δυσκολία προσέγγισης στην αρχή, εξαιτίας του θερμικού φορτίου και τις συνεχείς εκρήξεις.

Ευτυχώς, η φωτιά δεν επεκτάθηκε στη γύρω περιοχή, καθώς κατασβέστηκε αμέσως από την πυροσβεστική στα πρανή, γύρω από το βυτιοφόρο.

Ωστόσο, είναι ακόμη σε ισχύ 112, για απαγόρευση εισόδου στην Ολυμπία οδό από Ελευσίνα προς Κόρινθο και από Κιάτο προς Κόρινθο, όσο εξετάζεται η κατάσταση της αερογέφυρας (από την οποία περνά η παλαιά Εθνικη Οδός) από τους μηχανικούς.

Στο σημείο μετέβη ο υφυπουργός Υποδομών, Νίκος Ταχιάος, με μηχανικούς του υπουργείου, οι οποίοι διενεργούν τον έλεγχο στατικότητας της γέφυρας με κλιμάκια πυροσβεστικής, αστυνομίας και εκπροσώπους των παραχωρησιούχων.

Εκτός από την εθνική έχει διακοπεί και η κυκλοφορία του προαστιακού.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική στο ατύχημα δεν ενεπλάκη άλλο όχημα, ενώ λίγη ώρα πριν τις 11.00 το βράδυ, οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούσαν στο σημείο πραγματοποίησαν διαβροχή και έριξαν ειδικό κατασβεστικό υγρό.

Διακοπές της κυκλοφορίας και εκτροπή οχημάτων μετά την ανατροπή βυτιοφόρου

Η κυκλοφορία στο σημείο διακόπηκε και στα δύο ρεύματα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ενημέρωση της τροχαίας, διακοπές της κυκλοφορίας οχημάτων είναι σε ισχύ στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου και στην παλαιά Εθνική στο ύψος των Αγίων Θεοδώρων.

Στο ρεύμα από Αθήνα προς Κόρινθο (ουρά περίπου 3χλμ), τα εγκλωβισμένα αυτοκίνητα απελευθερώνονται σταδιακά με εκτροπή στο σημείο της εξόδου προς Λουτράκι – παλιά Γέφυρα Ισθμού και μετά επανείσοδο στην Ολυμπία.

Το συγκεκριμένο ρεύμα (από Αθήνα προς Κόρινθο) θα μείνει κλειστό για τις επόμενες ώρες, με την κυκλοφορία να συνεχίζεται μέσω εκτροπής, καθώς οι μηχανικοί εκτιμούν ότι θα πρέπει να γίνει καθαίρεση τμημάτων της αερογέφυρας στο σημείο, κάτι που θα χρειαστεί χρόνο. Για το χρόνο που θα χρειαστεί για την ολοκλήρωση των συγκεκριμένων εργασιών, θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση, όταν ολοκληρωθούν οι εκτιμήσεις των μηχανικών.

Στο ρεύμα από Κόρινθο προς Αθήνα, γίνεται αναστροφή των εγκλωβισμένων (ουρά περίπου 1 χλμ). Το συγκεκριμένο ρεύμα πρόκειται να ανοίξει σε λίγη ώρα, καθώς σε αυτό το σημείο δεν φαίνεται να έχει υποστεί βλάβες η αερογέφυρα.

Στο ρεύμα προς Κόρινθο άρση των εκτροπών: 1) διόδια Ελευσίνας, 2) διόδια Καλαμακίου, 3) Αγίους Θεοδώρους, τα οχήματα θα εξέρχονται στον κόμβο Λουτρακίου και θα εισέρχονται στον κόμβο Επιδάυρου.

Η παλαιά Ε.Ο Αθηνών Κορίνθου, στο ρεύμα προς Κόρινθο, παραμένει κλειστή στο ύψος των Αγίων Θεοδώρων, ενώ γίνεται άρση της εκτροπή στον κόμβο Κινέττας.

Ιδιαίτερα αυξημένη είναι η κίνηση στην Εθνική οδό Αθηνών Κορίνθου, καθώς η Αστυνομία προχώρησε σε διακοπή της κυκλοφορίας στο ύψος της διοδίων Ελευσίνας, με αποτέλεσμα να έχουν σχηματιστεί ουρές χιλιομέτρων με ακινητοποιημένα οχήματα.

Για την κατάσβεση της φωτιάς, επιχείρησαν 28 πυροσβέστες με εννέα οχήματα, ενώ το έργο της κατάσβεσης είναι δύσκολο, καθώς η βενζίνη έχει χυθεί στο οδόστρωμα.

Πανικός από την ανατροπή βυτιοφόρου

Φλέγεται τώρα η εθνική οδός: Εκρήξεις από Ανατροπή βυτιοφόρου – Κλειστή και στα δύο ρεύματα

Ανατροπή βυτιοφόρου και φωτιά που προκλήθηκε μετά από έκρηξη, στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου, στο σημείο της γέφυρα του Ισθμού,έχει προκαλέσει πανικό.

Έκρηξη και φωτιά από ανατροπή βυτιοφόρου

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, από την ανατροπή του βυτιοφόρου, που ήταν γεμάτο καύσιμα, έχει πιάσει φωτιά στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου, με αποτέλεσμα τη διακοπή της κυκλοφορίας, ενώ ακόμη δεν έχουν αναφερθεί τραυματίες.

Σύμφωνα με την τροχαία, πραγματοποιούνται εκτροπές της κυκλοφορίας των οχημάτων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, στον κόμβο Επιδαύρου και στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κόρινθο, στη γέφυρα κόμβου Λουτρακίου.

Ανατροπή βυτιοφόρου και έκρηξη

Ανατροπή βυτιοφόρου προκάλεσε έκρηξη


Πηγή

Διαβάστε επίσης: