Νέα στοιχεία για το ατύχημα με το βυτιοφόρο στον Ισθμό- Έσπασε τη σιωπή του ο οδηγός

June 9, 2024

Νέα στοιχεία για το ατύχημα με το βυτιοφόρο στον Ισθμό- Έσπασε τη σιωπή του ο οδηγός


Διαφ.

Ένα σοβαρό ατύχημα σημειώθηκε χθες το βράδυ στη νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου, όπου βυτιοφόρο που μετέφερε καύσιμα ανετράπη, προκαλώντας πυρκαγιά και καταστροφή της γέφυρας στην περιοχή. Το περιστατικό έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία και έχει κινητοποιήσει τις αρχές.

Οι Ισχυρισμοί του Οδηγού

Ο 60χρονος οδηγός του βυτιοφόρου, σε δήλωσή του, ανέφερε ότι η μεταφορά των καυσίμων γινόταν για λογαριασμό ιδιωτικής εταιρείας στη Ζάκυνθο. Σύμφωνα με τον ίδιο, το ατύχημα προκλήθηκε όταν κάτι πάτησε στο δρόμο, προκαλώντας τη διάρρηξη του ελαστικού και την απότομη κίνηση του οχήματος προς τα αριστερά.

Στο συγκεκριμένο σημείο της εθνικής οδού δεν υπάρχουν κάμερες που να επιβεβαιώνουν ή να διαψεύδουν τους ισχυρισμούς του οδηγού. Αυτό καθιστά την διερεύνηση του ατυχήματος πιο δύσκολη, καθώς οι αρχές δεν έχουν οπτικά στοιχεία για το συμβάν.

Έρευνες της Τροχαίας

Οι αρχές έχουν δρομολογήσει αιματολογικές εξετάσεις του οδηγού για να διαπιστωθεί αν υπήρχε κατανάλωση αλκοόλ ή ουσιών τη στιγμή του ατυχήματος. Επιπλέον, θα διοριστεί πραγματογνώμονας για να αξιολογήσει τις συνθήκες του ατυχήματος και να παράσχει μια τεχνική ανάλυση.

Η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, που έχει αναλάβει την προανάκριση, αναζητά τα αντίγραφα των παραστατικών μεταφοράς καυσίμων, καθώς τα πρωτότυπα καταστράφηκαν στη φωτιά. Τα παραστατικά αυτά είναι κρίσιμα για την επιβεβαίωση των λεγομένων του οδηγού και την κατανόηση των συνθηκών μεταφοράς.

Δείτε τη Πυρκαγιά


Πηγή

Διαβάστε επίσης: