Εφιαλτική πρόβλεψη: Αυτό έδειξαν τα Μερομήνια και “τρόμαξαν” οι μετεωρολόγοι ” Θα παρακαλάμε να σταματήσει αυτό που θα ζήσουμε

June 10, 2024

Εφιαλτική πρόβλεψη: Αυτό έδειξαν τα Μερομήνια και “τρόμαξαν” οι μετεωρολόγοι ” Θα παρακαλάμε να σταματήσει αυτό που θα ζήσουμε


Διαφ.

Τα Μερομήνια, σε αντίθεση με άλλες μεθόδους πρόβλεψης του καιρού, ακολουθούν έναν παραδοσιακό τρόπο για να μας ενημερώνουν για τις καιρικές συνθήκες. Παρόλα αυτά, φέτος φαίνεται ότι θα αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις.

Η ερχόμενη καλοκαιρινή περίοδος υπόσχεται να είναι ανυπόφορα ζεστή, με τις υψηλές θερμοκρασίες να κάνουν την εμφάνισή τους νωρίς. Ο Σάκης Αρναούτογλου εδώ και αρκετές μέρες μας προειδοποιεί για το τι πρόκειται να αντιμετωπίσουμε την επόμενη εβδομάδα.

Ιούνιος 2024:

Στην αρχή του μήνα, υψηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν σε όλη τη χώρα, ενώ μετά την 19η θα ακολουθήσει κακοκαιρία. Προς το τέλος του μήνα, η θερμοκρασία θα ανέβει σταδιακά, χωρίς να προβλέπονται φαινόμενα κακοκαιρίας.

Ιούλιος 2024:

Το πρώτο μισό του μήνα θα χαρακτηρίζεται από μακρόχρονη περίοδο υψηλών θερμοκρασιών, ενώ από τις 19 έως τις 25 θα υπάρξουν εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες.

Αύγουστος 2024:

Οι πρώτες δέκα ημέρες του μήνα θα είναι ιδιαίτερα ζεστές στα νότια, ενώ στα βορειοανατολικά θα παρατηρηθούν κανονικές θερμοκρασίες. Από τις 11 έως τις 21, αναμένεται έντονη ζέστη. Από τις 22 έως τις 26, αναμένεται ισχυρή κακοκαιρία με καταιγίδες από δυτικά προς βορειοανατολικά και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας. Το τέλος του μήνα αναμένεται να φέρει βελτίωση του καιρού και κανονικές θερμοκρασίες για την εποχή.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: