Δακρύζουν οι Άγγελοι στον ουρανό με το κηδειόχαρτο της Βασιλικούλας: «Βράζει» όλη η Ελλάδα, αύριο η κηδεία της

June 12, 2024

Δακρύζουν οι Άγγελοι στον ουρανό με το κηδειόχαρτο της Βασιλικούλας: «Βράζει» όλη η Ελλάδα, αύριο η κηδεία της


Διαφ.

Η 11χρονη Βασιλική, που δολοφονήθηκε από τον 37χρονο θείο της, στον Πύργο Ηλείας, θα κηδευτεί αύριο, Τετάρτη, σε κλίμα οδύνης.

Ειδικότερα, η κηδεία του άτυχου κοριτσιού θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Μυρτιάς, στις 6 το απόγευμα.

11χρονη Βασιλική κηδεία

Αύριο κηδεύεται η 11χρονη Βασιλική

Εξάλλου, σήμερα, Τρίτη, νωρίτερα το μεσημέρι, βγήκαν τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης, τα οποία κάνουν λόγο πως το κορίτσι δέχθηκε δύο χτυπήματα με το ένα από αυτά να πλήττει ζωτικά όργανα, ενώ από τα μέχρι τώρα ευρήματα του ιατροδικαστή, δεν υπάρχει βιασμός.

Έξαλλου, κάμερες στο χωριό Μυρτιά, κατέγραψαν πως μπήκε η 11χρονη Βασιλική στο αυτοκίνητο του θείου της. Σε βίντεο, που δημοσιεύει το protothema.gr, το παιδί τρέχει ξέγνοιαστο προς την πλατεία του χωριού και να χάνεται από την εμβέλεια καταγραφής της κάμερας.

Στη συνέχεια, το παιδί εμφανίζεται ξανά, να τρέχει προς την αντίθετη κατεύθυνση, την ώρα που το μαύρο αυτοκίνητο του δράστη σταματά με αναμμένα τα αλάρμ, ο δράστης, που είχε μια καταδίκη για βιασμό 14χρονου κοριτσιού το 2017, κάτι της λέει και εκείνη περνά το δρόμο και μπαίνει στο αυτοκίνητό του.

Η ομολογία του 37χρονου για τη δολοφονία της 11χρονης Βασιλικής

Σύμφωνα με τον 37χρονο, οδήγησε το αυτοκίνητο σε αγροτική περιοχή και αποπειράθηκε να βιάσει το παιδί, αλλά όταν εκείνο αντιστάθηκε και του είπε πως θα έλεγε στους γονείς του αυτά που έγιναν, το χτύπησε με το κατσαβίδι και το τραυμάτισε.

Σύμφωνα με τα χτυπήματα που φέρει, τόσο κατάστηθα, όσο και στην πλάτη, φαίνεται ότι το κορίτσι προσπάθησε να τρέξει και να σωθεί, αλλά ο δολοφόνος το πρόλαβε, συνέχισε να το χτυπά με το κατσαβίδι να βρίσκει την καρδιά και τη σπλήνα του παιδιού.

Το πέταξε στις καλαμιές και επέστρεψε στο σπίτι του, όπου βρίσκονταν η έγκυος γυναίκα του και τα τέσσερα παιδιά του, κοιμήθηκε, «παρηγόρησε» τους συγγενείς του για το εξαφανισμένο κορίτσι και πήγε στη δουλειά του.

Ενδιαμέσως είχε ποστάρει και το amber alert, προκειμένου να αποπροσανατολίσει τις έρευνες, αποδιώχνοντας από πάνω του τις υποψίες.

Δεν φαντάζεστε τι αναρτήσεις έκανε ο 37χρονος θείος και δολοφόνος για την 11χρονη Βασιλική στα Social Media

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για το σοκαριστικό έγκλημα στην Ηλεία, όπου 37χρονος σεσημασμένος για βιασμό ανηλίκου δολοφόνησε την 11χρονη ανιψιά του.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Ελληνικής Αστυνομίας, ο 37χρονος είχε κατηγορηθεί το 2017 για βιασμό ενός 14χρονου κοριτσιού. Η δίκη έγινε το 2020 στη Ζάκυνθο, με το δικαστήριο να τού επιβάλει ποινή κάθειρξης 9 χρόνων με αναστολή.

Ο δράστης ουδέποτε εξέτισε μέρος της ποινής του σε φυλακή, κυκλοφορούσε ελεύθερος, ενώ τού είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του δύο φορές το μήνα.

Την ίδια στιγμή, ο δράστης -σε κοινό προφίλ που διατηρούσε με τη σύζυγό του στο Facebook- είχαν δημοσιεύσει ανάρτηση της μητέρας της 11χρονης, η οποία ενημέρωνε για την εξαφάνιση της κόρης της. «Έχει χαθεί η κόρη μου, σας παρακαλώ όποιος ξέρει κάτι να μας ειδοποιήσει, σας παρακαλώ. Από Μυρτιά Ηλείας» έγραφε χαρακτηριστικά.

Στο προφίλ του δράστη και της συζύγου του ζητούνταν από όποιον δει κάτι να τους ειδοποιήσει.

Από βιντεοληπτικό υλικό που συνέλεξαν και ανέλυσαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, είδαν την 11χρονη να επιβιβάζεται σε ένα αυτοκίνητο και να φεύγει.

Όπως προέκυψε, το αυτοκίνητο ανήκε στον 37χρονο Ρομά ξάδελφο και κουμπάρο της μητέρας της ανήλικης και ως οικείο πρόσωπο το άτυχο παιδί τον εμπιστεύτηκε.

Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως το συγκεκριμένο άτομο είχε απασχολήσει ξανά τις Αρχές το 2017 για βιασμό ανήλικης και με αυτά τα δεδομένα τον προσήγαγαν και από το πρωί τον ανέκριναν, μέχρι που τελικά το μεσημέρι ομολόγησε την δολοφονία του άτυχου κοριτσιού και οδήγησε τους αστυνομικούς σε αγροτική περιοχή στην θέση Καταράχι, ανάμεσα σε Λεχαινά και Αρετή, όπου βρέθηκε το άψυχο σώμα του παιδιού με τραύμα από μαχαίρι στον λαιμό.

Στο σημείο εκλήθη ιατροδικαστής, ο οποίος διαπίστωσε -εκ πρώτης όψεως- ότι ο χρόνος θανάτου της 11χρονης τοποθετείται αργά το βράδυ και ίσως λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Τα κίνητρα του δράστη εξετάζονται ακόμη από τις Αρχές, όμως πιθανολογούν ότι ήταν σεξουαλικά εξαιτίας και του ιστορικού του, με την έρευνα να συνεχίζεται και να εστιάζει ακόμη στο αν έγινε υπήρξε βιασμός ή απόπειρα βιασμού της 11χρονης.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: