Δάκρυσαν και οι αστυνομικοί: Έσπασε την σιωπή ο 37χρονος δολοφóνος – Τελικά είπε τι έκανε στην 11χρονη Βασιλική

June 12, 2024

Δάκρυσαν και οι αστυνομικοί: Έσπασε την σιωπή ο 37χρονος δολοφóνος – Τελικά είπε τι έκανε στην 11χρονη Βασιλική


Διαφ.

Ο 37χρονος δολοφόνος, που σκότωσε την 11χρονη Βασιλική, στην Ηλεία, την περασμένη Κυριακή, σπάει τη σιωπή του και ομολόγησε τα πάντα στους αστυνομικούς.

Ο 37χρονος δολοφόνος αποδέχτηκε την πράξη του και ζήτησε συγνώμη

Όπως ανέφερε ο 37χρονος δολοφόνος στην κατάθεσή του στους αστυνομικούς, την οποία δημοσίευσε το Newsit.gr: «Το μεσημέρι της 9ης Ιουνίου ήμουν στο κέντρο του χωριού Μυρτιά Ηλείας και σταμάτησα με το αυτοκίνητό μου στο φούρνο. Το αυτοκίνητο μου είναι μάρκας Volkswagen Golf, χρώματος μαύρου. Εκεί τυχαία, ήταν η ανιψιά μου Βασιλική. Η Βασιλική με ρώτησε πότε θα πάμε για μπάνιο όλοι μαζί με τα παιδιά μου και εγώ της είπα ότι θα τους πάω όποια μέρα σχολάσω νωρίς. Εκείνη τη στιγμή δεν ξέρω πώς μου ήρθε και είπα στη Βασιλική να περάσω να την πάρω το βραδάκι και να πάμε μια βόλτα και αυτή δέχτηκε και κανονίσαμε να πάω κατά τις 8:00. Πράγματι, πήγα στο σπίτι της περίπου στις 8:20 της 9ης Ιουνίου και έκατσα με τη Βασιλική και τη μητέρα της, Ιουλία. Η Βασιλική μου έπλυνε το αυτοκίνητο και μετά έφυγα περίπου στις 9:30 ώρα. Όταν έφυγα εγώ, έφυγε και η Βασιλική από το σπίτι της και όπως είχαμε κανονίσει θα βρισκόμασταν λίγο έξω από το χωριό για να μη μας δουν.

Εγώ πήγα με το αυτοκίνητό μου και την περίμενα πίσω από το χωριό στο δρόμο προς Χανάκια. Μετά από λίγο η Βασιλική ήρθε, μπήκε στο αυτοκίνητο με τη θέλησή της και ξεκινήσαμε να πάμε βόλτα. Πρώτα ήρθαμε στο σούπερ μάρκετ στον Πύργο και έβγαλα λεφτά, μετά στο βενζινάδικο στον Πύργο και έβαλα βενζίνη, περάσαμε από τον Άγιο Ιωάννη και πήραμε να πιούμε από το περίπτερο ενεργειακά ποτά και φύγαμε και πήγα προς Λεχαινά. Η Βασιλική μου είπε πού πάμε και εγώ της είπα πάμε βόλτα και συνέχισε να πίνει ένα ενεργειακό ποτό.

Η κατάθεση του 37χρονου δολοφόνου

Όταν φτάσαμε σε μία αγροτική περιοχή μεταξύ Λεχαινά και Αρετής σταμάτησα το αυτοκίνητο και κατεβήκαμε και οι δύο κάτω. Τότε εγώ της έπιασα το χέρι και ήθελα να συνευρεθούμε ερωτικά, αλλά η Βασιλική αντέδρασε και δεν ήθελε και μου είπε ότι θα το πει στον πατέρα της και τη μάνα της. Εγώ θόλωσα, την έσπρωξα και έπεσε κάτω και πήγα στο αμάξι, στην πόρτα του οδηγού που είχα ένα κατσαβίδι και το πήρα και πήγα πάλι σε αυτή. Ήταν ακόμα κάτω και άρχισα να την καρφώνω με το κατσαβίδι. Την κάρφωνα στο λαιμό, την πλάτη και στο πλάι και είδα ότι έβγαινε αίμα. Την τράβηξα από τα μαλλιά και την πήγα λίγο πιο πέρα και τότε αυτή έβγαλε ένα ήχο σαν “ωχ” και μετά δεν ξαναμίλησε. Μετά την πήγα πιο πέρα να την κρύψω, γιατί φοβήθηκα και την έκρυψα σε κάτι καλάμια και τη σκέπασα με ξερά χόρτα.

Οι επόμενες κινήσεις του 37χρονου δολοφόνου, αφού σκότωσε την 11χρονη Βασιλική

Μετά έφυγα και πήγα σπίτι της μάνας μου στην Αρετή που έμενα λίγες μέρες με τα παιδιά μου. Το βράδυ, η ξαδέρφη μου Ιουλία πήρε τηλέφωνο τη γυναίκα μου και της είπε ότι χάθηκε η κόρη της η Βασιλική και η γυναίκα μου ανησύχησε και μου είπε να την πάω το πρωί στην Μυρτιά και όταν ξυπνήσαμε το πρωί πήγαμε. Άφησα τη γυναίκα μου και τα παιδιά στην Ιουλία και πήγα για δουλειά. Περίπου στις 1:30 που σχόλασα με πήρε η γυναίκα μου και μου είπε να πάω να την πάρω και πήγα. Έκατσα λίγο εκεί και τότε ήρθαν οι αστυνομικοί και με ρώτησαν αν το αυτοκίνητο μάρκα Volkswagen Golf μαύρο είναι δικό μου και εγώ τους είπα ναι. Μετά από αυτό οι αστυνομικοί με πήγαν στο τμήμα. Στην αρχή που με ρώτησαν οι αστυνομικοί, δεν είπα την αλήθεια, αλλά όταν μου έδειξαν τα βίντεο τους, είπα τι ακριβώς είχε γίνει και τους πήγα και τους έδειξα που είχα βάλει τη Βασιλική. Δεν τη βίασα, την έπιασα από το χέρι και ήθελα να συνευρεθούμε ερωτικά, αλλά αυτή δεν ήθελε και δεν έγινε τίποτα μεταξύ μας. Άλλο τίποτα δεν έχω να πω».

Δεν φαντάζεστε τι αναρτήσεις έκανε ο 37χρονος θείος και δολοφόνος για την 11χρονη Βασιλική στα Social Media

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για το σοκαριστικό έγκλημα στην Ηλεία, όπου 37χρονος σεσημασμένος για βιασμό ανηλίκου δολοφόνησε την 11χρονη ανιψιά του.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Ελληνικής Αστυνομίας, ο 37χρονος είχε κατηγορηθεί το 2017 για βιασμό ενός 14χρονου κοριτσιού. Η δίκη έγινε το 2020 στη Ζάκυνθο, με το δικαστήριο να τού επιβάλει ποινή κάθειρξης 9 χρόνων με αναστολή.

Ο δράστης ουδέποτε εξέτισε μέρος της ποινής του σε φυλακή, κυκλοφορούσε ελεύθερος, ενώ τού είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του δύο φορές το μήνα.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, εκκρεμούσε η εκδίκαση της έφεσης που είχε ασκήσει ο κατηγορούμενος.

Την ίδια στιγμή, ο δράστης -σε κοινό προφίλ που διατηρούσε με τη σύζυγό του στο Facebook- είχαν δημοσιεύσει ανάρτηση της μητέρας της 11χρονης, η οποία ενημέρωνε για την εξαφάνιση της κόρης της. «Έχει χαθεί η κόρη μου, σας παρακαλώ όποιος ξέρει κάτι να μας ειδοποιήσει, σας παρακαλώ. Από Μυρτιά Ηλείας» έγραφε χαρακτηριστικά.

Στο προφίλ του δράστη και της συζύγου του ζητούνταν από όποιον δει κάτι να τους ειδοποιήσει.

Από βιντεοληπτικό υλικό που συνέλεξαν και ανέλυσαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, είδαν την 11χρονη να επιβιβάζεται σε ένα αυτοκίνητο και να φεύγει.

Όπως προέκυψε, το αυτοκίνητο ανήκε στον 37χρονο Ρομά ξάδελφο και κουμπάρο της μητέρας της ανήλικης και ως οικείο πρόσωπο το άτυχο παιδί τον εμπιστεύτηκε.

Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως το συγκεκριμένο άτομο είχε απασχολήσει ξανά τις Αρχές το 2017 για βιασμό ανήλικης και με αυτά τα δεδομένα τον προσήγαγαν και από το πρωί τον ανέκριναν, μέχρι που τελικά το μεσημέρι ομολόγησε την δολοφονία του άτυχου κοριτσιού και οδήγησε τους αστυνομικούς σε αγροτική περιοχή στην θέση Καταράχι, ανάμεσα σε Λεχαινά και Αρετή, όπου βρέθηκε το άψυχο σώμα του παιδιού με τραύμα από μαχαίρι στον λαιμό.

Στο σημείο εκλήθη ιατροδικαστής, ο οποίος διαπίστωσε -εκ πρώτης όψεως- ότι ο χρόνος θανάτου της 11χρονης τοποθετείται αργά το βράδυ και ίσως λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Τα κίνητρα του δράστη εξετάζονται ακόμη από τις Αρχές, όμως πιθανολογούν ότι ήταν σεξουαλικά εξαιτίας και του ιστορικού του, με την έρευνα να συνεχίζεται και να εστιάζει ακόμη στο αν έγινε υπήρξε βιασμός ή απόπειρα βιασμού της 11χρονης.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: