Λευτέρης Ζαφειρόπουλος: Η ηλικία, τα παιδικά χρόνια, το σουβλατζίδικο που έγινε… ρεστοράν με Michelin & το MasterChef

June 13, 2024

Λευτέρης Ζαφειρόπουλος: Η ηλικία, τα παιδικά χρόνια, το σουβλατζίδικο που έγινε… ρεστοράν με Michelin & το MasterChef


Διαφ.

Απόψε, στις 13 Ιουνίου, ο Λευτέρης Ζαφειρόπουλος θα διεκδικήσει το μεγάλο έπαθλο των 70.000 ευρώ και τον τίτλο του κορυφαίου τηλεοπτικού σεφ στο MasterChef 2024. Πριν από αρκετούς μήνες, ο Λευτέρης Ζαφειρόπουλος κατάφερε να αποκτήσει μια θέση στο σπίτι του διαγωνισμού, ενσωματώνοντας τον στην εκλεκτή ομάδα των 24 παικτών του MasterChef.

Ένα ισπανικό γαστρονομικό πιάτο που παρουσίασε κατά τη διάρκεια των audition ήταν αυτό που του εξασφάλισε την πρόσκληση στον διαγωνισμό.

Από την αρχή παρουσίαζε αυτοπεποίθηση και κατά τη διάρκεια των δοκιμασιών του παιχνιδιού, διακρίνονταν για την παρουσία του χωρίς να επιδεικνύει προκλητικότητα ή έντονο ύφος απέναντι στους συμπαίκτες του, αλλά ούτε και ανταγωνιστικότητα με αρνητική σημασία. Σίγουρος βεβαίως για τις ικανότητές του, αποδέχτηκε την πρόκληση να γίνει ο πρώτος αρχηγός της γκρι μπριγάδας στην έναρξη του παιχνιδιού και τα κατάφερε εξαιρετικά!

Ποιος είναι ο Λευτέρης που διεκδηκεί απόψε τον τίτλο του Έλληνα MasterChef 2024;

Από νεαρή ηλικία επιδείκνυε ενδιαφέρον για την τέχνη της μαγειρικής, τρυπώνοντας συχνά στην κουζίνα όπου η γιαγιά του ή η μητέρα του δημιούργησαν πολλά γευστικά πιάτα. Τόσο η μητέρα του όσο και ο θείος του είναι επαγγελματίες ζαχαροπλάστες, κάτι που κατέστησε τις παιδικές του αναμνήσεις ιδιαίτερα ευχάριστες και «γλυκές». Όταν ήρθε η ώρα να επιλέξει το επαγγελματικό του μονοπάτι, αποφάσισε να ακολουθήσει το όνειρό του και να γίνει μάγειρας.

Ο σημερινός Λευτέρης Ζαφειρόπουλος, ηλικίας 29 ετών, από τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα στον χώρο της μαγειρικής, εργάστηκε ως μάγειρας και στη συνέχεια ως βοηθός σεφ σε εστιατόρια της Ελλάδας πριν αποφασίσει να εξερευνήσει διεθνείς αγορές και ευκαιρίες στο εξωτερικό. Ανάμεσα στις πρώτες του εμπειρίες, χωρίς να έχει καμία αμφιβολία γι’ αυτές, ήταν η εργασία του σε ένα σουβλατζίδικο, ενώ μια από τις σημαντικότερες ευκαιρίες του ήταν η συμμετοχή του ως μέλος του καταξιωμένου εστιατορίου Sabor στο Λονδίνο, το οποίο κατέχει αστέρι Michelin.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, του παρουσιάστηκαν και άλλες σημαντικές ευκαιρίες, όπως η εργασία του ως Sous Chef σε φημισμένο εστιατόριο στη Σαντορίνη. Για τον ίδιο, η μαγειρική αποτελεί συνδυασμό αναμνήσεων και συναισθημάτων που απεικονίζει με χιούμορ στα πιάτα του, καθώς έχει καταφέρει ακόμα και να προκαλέσει συγκίνηση σε πελάτες που δοκιμάζουν τις δημιουργίες του.

Θα καταφέρει άραγε ο Λευτέρης Ζαφειρόπουλος να κερδίσει το μεγάλο βραβείο του MasterChef φέτος; Η απάντηση θα δοθεί απόψε το βράδυ στον μεγάλο τελικό του διαγωνισμού!

Αναστάτωση για χιλιάδες τηλεθεατές: Αυτό το κάνουν για 1η φορά στο Star, δεν θα γίνει ο τελικός του MasterChef αύριο

Το MasterChef έχει μπει στην τελική ευθεία και μεθαύριο, Πέμπτη, θα διεξαχθεί ο μεγάλος τελικός, αντί για αύριο, Τετάρτη, που είχε προγραμματιστεί αρχικά.

Μετά το ταξίδι τους στη Μεσσηνία, όπου πραγματοποιήθηκε η πρώτη δοκιμασία του τελικού, οι φιναλίστ, Χριστίνα Χριστοφή και Λευτέρης Ζαφειρόπουλος, επέστρεψαν σήμερα, Τρίτη και πάλι στην κουζίνα του MasterChef, για τη δεύτερη ημέρα του τελικού.

Η πρώτη δοκιμασία είναι παρελθόν. Η βαθμολογία των τριών chef κριτών, για τα πιάτα που παρουσίασαν οι φιναλίστ, έχει σφραγιστεί. Απόψε, λοιπόν, θα σφραγιστεί ακόμα μια βαθμολογία, καθώς θα διαγωνιστούν στη δεύτερη και προτελευταία μαγειρική δοκιμασία του φετινού τελικού, με το τεστ δημιουργικότητας.

Οι τρεις κριτές, Πάνος Ιωαννίδης, Σωτήρης Κοντιζάς και Λεωνίδας Κουτσόπουλος, ζήτησαν ένα δημιουργικό μενού τεσσάρων σταδίων, με το κάθε στάδιο, το οποίο έχει διαφορετικό χαρακτήρα, να είναι εμπνευσμένο από δοκιμασίες του φετινού MasterChef.

– Το amuse bouche, πρέπει να είναι βγαλμένο από την Cucina Povera.

– Το ορεκτικό, εμπνευσμένο από την ελληνική κουζίνα.

– Το κυρίως, να έχει τα χαρακτηριστικά της fusion κουζίνας.

– Το γλυκό, να έχει βασικό υλικό τη σοκολάτα.

Οι φιναλίστ μπορούν να χρησιμοποιήσουν όποια υλικά επιθυμούν από την αποθήκη τροφίμων, έχοντας στη διάθεσή τους τρεις ώρες για να παρουσιάσουν τις δημιουργίες τους.

Στον εξώστη βρίσκονται πρώην παίκτες του φετινού διαγωνισμού, αλλά και τα αγαπημένα πρόσωπα των φιναλίστ, για να τους εμψυχώσουν και να τους υποστηρίξουν.

Ο λόγος που άλλαξε μέρα ο τελικός του MasterChef

Το τρίτο μέρος του τελικού, δεν θα προβληθεί αύριο, Τετάρτη, όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί, αλλά την Πέμπτη, λόγω μίας σημαντικής αθλητικής διοργάνωσης.

MasterChef τελικός


Πηγή

Διαβάστε επίσης: