Θοδωρής Κολυδάς: Ανακοίνωσε τα δυσάρεστα – Έρχονται τα χειρότερα μέσα στον Ιούνιο – Πότε ερχεται η πιο ζεστή εβδομάδα

June 14, 2024

Θοδωρής Κολυδάς: Ανακοίνωσε τα δυσάρεστα – Έρχονται τα χειρότερα μέσα στον Ιούνιο – Πότε ερχεται η πιο ζεστή εβδομάδα


Διαφ.

Ο Θοδωρής Κολυδάς αναφέρθηκε στην τάση των θερμοκρασιών, μέχρι το τέλος του τρέχοντος μήνα, σε ανάρτησή του στο Χ (Twitter).

Ο Θοδωρής Κολυδάς προβλέπει 17-13 Ιουνίου η πιο ζεστή εβδομάδα

Όπως υπογραμμίζει ο Διευθυντής της ΕΜΥ «με χρήση αριθμητικών & κλιματικών μοντέλων για χρονικό διάστημα μόνο δύο εβδομάδων, συνάγεται ότι στη χώρα μας οι θερμοκρασίες θα βρίσκονται σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά. Η πιο ζεστή περίοδος από 17 έως 23 Ιουνίου, με τον υδράργυρο αργότερα να παρουσιάζει πτωτική πορεία (από 24 έως 30 Ιουνίου 2024).

Διευκρινίζεται ότι οι προβλεπόμενες ζεστές ημέρες δεν μας παραπέμπουν σε επίπεδα καύσωνα.

Η ίδια περίπου πορεία της θερμοκρασίας παρουσιάζεται και στην Αθήνα, με βάση το σχετικό μετεώγραμμα που έχουμε αναρτήσει. Αν ανατρέξετε σε παλαιότερες δημοσιεύσεις, θα διαπιστώσετε ότι το μετεώγραμμα πάντοτε εύστοχα προσδιορίζει όλες αυτές τις καιρικές μεταβολές».

Η ανάρτηση του Θοδωρή Κολυδά

Θοδωρής Κολυδάς πρόβλεψη

Σάββατο 15-06-2024

Γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 μποφόρ και στο ανατολικό νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία αναμένεται να παρουσιάσει περαιτέρω πτώση και θα επανέλθει πρόσκαιρα σε κανονικά για την εποχή επίπεδα. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου. Στη νησιωτική χώρα θα φτάσει τους 29 με 31 βαθμούς και στα Δωδεκάνησα τους 32 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Κυριακή 16-06-2024

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και πιθανόν να εκδηλωθούν λίγες βροχές ή όμβροι στα βορειοανατολικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία αναμένεται να παρουσιάσει μικρή άνοδο. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 33 με 35 βαθμούς και κατά τόπους τους 36 βαθμούς Κελσίου. Στη νησιωτική χώρα θα φτάσει τους 30 με 32 βαθμούς και τοπικά στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Δευτέρα 17-06-2024

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Τις βραδινές ώρες αυξημένες νεφώσεις θα παραμείνουν στην ανατολική Θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική Μακεδονία με εκδήλωση λίγων τοπικών βροχών και πιθανόν μεμονωμένων καταιγίδων.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 και τοπικά στα νοτιοανατολικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία αναμένεται να παρουσιάσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

Τρίτη 18-06-2024

Στην κεντρική, ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη αυξημένες νεφώσεις με εκδήλωση τοπικών βροχών με γρήγορη βελτίωση τις πρωινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός ενώ τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 και τοπικά στα νοτιοανατολικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία αναμένεται να παρουσιάσει πτώση.

Φωτιά και λάβρα ο καιρός: Καμίνι και σήμερα η χώρα – Που θα χτυπήσει 38άρια – Η μέρα που υποχωρεί ο υδράργυρος

Έντονη ζέστη επικρατεί και σήμερα, Τετάρτη, σε αρκετές περιοχές της χώρας, με τη θερμοκρασία να ξεπερνά τους 38 βαθμούς Κελσίου.

Οι υψηλές θερμοκρασίες επιμένουν για ακόμη μία ημέρα, στα κεντρικά και νότια τμήματα και σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, θα αρχίσουν να υποχωρούν από αύριο, Πέμπτη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν και μικρές ποσότητες αφρικανικής σκόνης, οι οποίες κάνουν την ατμόσφαιρα ακόμη πιο αποπνικτική.

Στα ηπειρωτικά προβλέπονται νεφώσεις, οι οποίες από το μεσημέρι, στο Ιόνιο και κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα είναι πιο πυκνές, ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα προβλέπονται τοπικές βροχές στα ορεινά της χώρας.

Οι μέγιστες τιμές θα πλησιάσουν τους 34 στα βόρεια, 32 – 35 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά, 37 – 38 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά ηπειρωτικά και θα κυμανθούν κοντά στους 33 – 37 στα νησιά του Αιγαίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 2 – 4, στο Ιόνιο έως 5 μποφόρ και στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί έως και 6.

Στην Αττική, ο καιρός θα είναι αίθριος, με ηλιοφάνεια στο λεκανοπέδιο και αραιή συννεφιά μετά το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 – 37 βαθμούς, με βόρειους ήπιους ανέμους 2 – 4 μποφόρ, το μεσημέρι πρόσκαιρα θα είναι νότιοι.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις, οι οποίες το μεσημέρι θα είναι πιο πυκνές, με πιθανότητα στα γύρω ορεινά να σημειωθούν τοπικές βροχές μικρής έκτασης. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 – 34 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 2 – 4 μποφόρ.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν, οπότε κυρίως στα ορεινα θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι.

Ανεμοι: Τις πρωινές ώρες από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και από το μεσημέρι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 16 έως 35 και τοπικά 36 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν, οπότε κυρίως στα ορεινα ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στα νότια έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 34 με 35 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και κυρίως στα ορεινά θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το μεσημέρι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 17 έως 37 και τοπικά 38 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες αραιές νεφώσεις.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 19 έως 33 και στην Κρήτη τοπικά έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα Δωδεκάνησα 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 20 έως 35 και τοπικά 36 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος, όμως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και κυρίως στα ορεινά θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι.

Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 37 και τοπικά 38 βαθμούς Κελσίου.

Υποχωρεί η έντονη ζέστη από αύριο

Μια αύρα δροσιάς έρχεται από αύριο, Πέμπτη, καθώς ο βοριάς στο Αιγαίο που θα φέρει μικρή πτώση της θερμοκρασίας, αλλά σύμφωνα με τις προβλέψεις, από την ερχόμενη εβδομάδα έρχεται ξανά έντονη ζέστη.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: