“Λιώνει” η Μαρία Σάκκαρη για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη: Είπε ότι λίγες γυναίκες έχουν πει για τον άντρα της ζωής τους

June 15, 2024

“Λιώνει” η Μαρία Σάκκαρη για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη: Είπε ότι λίγες γυναίκες έχουν πει για τον άντρα της ζωής τους


Διαφ.

Η Μαρία Σάκκαρη σε συνέντευξή της στους “Πρωταγωνιστές”, μίλησες για το τένις, τις κρίσεις πανικού, την οικογένειά της, αλλά και για τον σύντροφό της, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

Η σχέση της Μαρίας Σάκκαρη με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη

Για τη σχέση της με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, η πρωταθλήτρια υπογράμμισε “περνάω πάρα πολύ καλά με τον Κωνσταντίνο. Δεν έχει σημασία πόσες ημέρες βρισκόμαστε, αλλά πόσο καλά είμαστε όταν είμαστε μαζί, αλλά και όταν είμαστε μακριά. Είμαι πολύ τυχερή που τον έχω στη ζωή μου και που έχω έναν άνθρωπο που με καταλαβαίνει και δεν μου έχει πει ποτέ ”που πάς;” ”που ταξιδεύεις;”. Με σπρώχνει να προχωρήσω και να γίνω καλύτερη. Είναι πάντα το πρώτο μου τηλεφώνημα μετά από έναν πολύ σημαντικό αγώνα. Πρώτα μιλάω με τον Κωνσταντίνο και μετά με τη μητέρα μου”.

Όσον αφορά τη σχέση της με το τένις, καθώς η μητέρα της ήταν κορυφαία αθλήτρια, η Μαρία Σάκκαρη επεσήμανε “από μικρή αγαπούσα το τένις. Φορούσα τα παπούτσια της μαμάς, ρακέτα που ήταν μεγαλύτερη από εμένα και έπαιζα με τα μπαλάκια. Η μητέρα μου δεν ήθελε να παίξουμε τένις. Την καταλαβαίνω γιατί και εγώ τώρα που μεγαλώνω σκέφτομαι όταν στο μέλλον κάνω παιδιά, δεν θέλω να παίξουν τένις. Είναι πολύ δύσκολο άθλημα. Πέντε χρονών έπιασα τη πρώτη μου ρακέτα και ξεκίνησα να παίζω”.

Η πρώτη κρίση πανικού που έπαθε η Μαρία Σάκκαρη

Σχετικά με τις πιο δύσκολες στιγμές της καριέρας της, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια σημείωσε “όταν πήγα Νο.3, ήμουν στην Καλιφόρνια και κέρδισα την τότε Νο.2 του κόσμου. Ήταν κάτι άπιαστο για εμένα όταν ήμουν παιδάκι. Το γιορτάσαμε εκεί αργά το βράδυ. Για να είμαι ειλικρινής όμως, το Νο.3 ήταν ευχή και κατάρα μαζί. Όταν έφτασα εκεί άρχισα να βάζω πολύ πίεση στον εαυτό μου. Μου πήρε ενάμιση χρόνο να το διαχειριστώ όλο αυτό. Σήμερα είμαι έτοιμη να το διαχειριστώ. Μετά από ένα μήνα πήγα στην Στουτγάρδη και με έπιασε πρώτη φορά κρίση πανικού μέσα στο γήπεδο. Δεν μπορούσα να αναπνεύσω. Δεν μπορούσα να εγκαταλείψω τον αγώνα με κρίση πανικού. Το δούλεψα πολύ, με έχει πιάσει μόνο μια φορά από τότε. Ήθελα να ξεφύγω από το συναίσθημα ότι είμαι μέσα στο γήπεδο και δεν γίνεται να χάσω επειδή είμαι Νο.3. Δεν ήξερα που βρίσκομαι. Τώρα ξέρω ότι είναι εντάξει να χάσεις”.

Για το πρώτο της τουρνουά στη Λαμία, όταν ήταν 11 χρονών, η Μαρία Σάκκαρη ανέφερε “θυμάμαι ήμουν 11 χρονών στη Λαμία στο πρώτο μου τουρνουά και ήμουν η… κόρη της Κανελλοπούλου. Έπαιξα προκριματικά, κέρδισα εύκολα. Μπήκα στο ταμπλό, κερδίζω και εκεί, αλλά έχασα τον τελικό από μια κοπέλα από τη Λάρισα. Έριξα πολύ κλάμα στον γυρισμό στην Αθήνα”.

Για τη μεγαλύτερη της απόφαση, τόνισε “ήμουν 18 χρονών και λέω στους γονείς μου ότι πρέπει να κάνω κάτι παραπάνω, πρέπει να φύγω από την Ελλάδα. Πήγα στην Βαρκελώνη και έμεινα 4 χρόνια, γιατί ήθελα να πάω μπροστά. Με την ευχή τους πήγα στην Ισπανία. Τους είπα ότι αν δεν τα καταφέρω, θα κοιτάξω να φύγω στην Αμερική για κάποιο πανεπιστήμιο, αλλά τα πρώτα δύο χρόνια έπαιζα κυρίως ταμπλό στα Γκραν Σλαμ, οπότε δεν χρειάστηκε να φύγω”.

Για την αλλαγή του προπονητή, η Μαρία Σάκκαρη δήλωσε “ο προπονητής είναι πολύ σημαντικός. Πάντα υπάρχει περιθώριο βελτίωσης, ακόμα και στο Νο1 να είσαι. Εγώ έχω φτάσει μέχρι το Νο3 και τώρα είμαι στο Νο6, θέλω να φτάσω στην κορυφή όμως. Και για να το κάνω αυτό πρέπει να έχω έναν σωστό άνθρωπο δίπλα μου. Ένιωθα ότι ο προηγούμενος προπονητής μου δεν μπορούσε να με βοηθήσει άλλο, σταματήσαμε τη συνεργασία μας πολύ φιλικά. Είχαν χαθεί λίγο τα όρια γιατί είχαμε γίνει πολύ καλοί φίλοι. Χρειαζόμουν κάποιον πιο έμπειρο δίπλα μου. Η Σερένα Γουίλιαμς είναι η καλύτερη αθλήτρια που έχει υπάρξει ποτέ”.

Μαρία Σάκκαρη για Κωνσταντίνο Μητσοτάκη

Για τον Στέφανο Τσιτσιπά, κατέληξε “είναι ένας παίκτης τρομερός. Έχει απίστευτο ταλέντο. Είναι ένα παιδί που έχει δώσει τα πάντα για αυτό το σπορ από πολύ μικρός. Νομίζω ότι αυτό που έχει καταφέρει είναι αδιανόητο. Όλοι οι αθλητές είμαστε αδικημένοι. Όταν κάνουμε κάτι μας ανεβάζουν στα ουράνια, και μόλις δεν πάμε καλά, είμαστε για πέταμα. Από τον καναπέ όλα είναι πάρα πολύ εύκολα”.

Κατέρρευσε η Μαρία Σάκκαρη και ξέσπασε σε λυγμούς: «Ντροπιάζω όλους τους Έλληνες»

Η Μαρία Σάκκαρη δεν κατάφερε να προκριθεί από το πρώτο γύρο του US OPEN και προς έκπληξη όλων αποκλείστηκε. Μάλιστα, αμέσως μετά τον πρόωρο αυτόν αποκλεισμό της, η Ελληνίδα τενίστρια δεν μπόρεσε να διαχειριστεί την συναισθηματική της φόρτιση και ξέσπασε σε λυγμούς στη συνέντευξη Τύπου.

Ειδικότερα, σε ερώτηση που δέχθηκε από Ελληνίδα δημοσιογράφο, η Μαρία Σάκκαρη πρόδωσε ένα «δεν ξέρω πραγματικά» και έπνιξε την επόμενη της φράση στα δάκρυα.

Λίγη ώρα αργότερα, δε, η τενίστρια μίλησε στην κάμερα του Eurosport με τον πλέον σκληρό τρόπο για την προσπάθεια της στο τελευταίο Grand Slam της φετινής σεζόν.

«Θεωρώ ότι το επίπεδό μου ήταν πιο κάτω από το μηδέν, είναι πολύ άσχημο στο επίπεδο που βρίσκομαι να αγωνίζομαι με αυτόν τον τρόπο, με πονάει πάρα πολύ και εντάξει είναι πάρα πολύ δύσκολο να το αντιμετωπίσω όλο αυτό αυτή τη στιγμή, είναι πολύ επίπονο» σημείωσε χαρακτηριστικά η Μαρία Σάκκαρη. «Η νέα χρονιά μου ακούγεται κάτι πολύ μακρινό. Το θέμα είναι τι θα κάνω από εδώ και πέρα, από αύριο κιόλας. Το ενδεχόμενο να κάνω ένα διάλειμμα και να βάλω το μυαλό μου και τη σκέψη μου σε μια σειρά είναι ένα σενάριο. Το άλλο σενάριο είναι απλά να συνεχίσω και να προσπαθήσω για το καλύτερο φέτος. Να παίξω δύο τρία ακόμα τουρνουά και ό,τι γίνει».

«Είναι πολύ φρέσκο αυτή τη στιγμή τι είναι το σωστό ή τι είναι αυτό που θέλω να κάνω, είναι και τα συναισθήματα τώρα του αγώνα. Υπάρχουν αυτά τα δύο σενάρια στο μυαλό μου και είναι πολύ απογοητευτικό. Νιώθω ότι έχω ντροπιάσει τον εαυτό μου, έχω ντροπιάσει τους ανθρώπους μου, ότι ντροπιάζω όλους τους Έλληνες» πρόσθεσε, εν συνεχεία, η τενίστρια.

Πηγή

Διαβάστε επίσης: