«Ντράπηκε και η ντροπή»: Κύμα οργής στα social κατά της Κουτσελίνη μετά από αυτό που είπε στην εκπομπή για τον Λύτρα

June 18, 2024

«Ντράπηκε και η ντροπή»: Κύμα οργής στα social κατά της Κουτσελίνη μετά από αυτό που είπε στην εκπομπή για τον Λύτρα


Διαφ.

Τα σχόλια της Ζήνας Κουτσελίνη για τον Απόστολο Λύτρα, ο οποίος κατηγορήθηκε για επίθεση στη σύζυγό του Σοφία Πολυζωγοπούλου αλλά αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, έχουν προκαλέσει οργή στο διαδίκτυο.

Η Ζήνα Κουτσελίνη υποστήριξε ότι «η καριέρα του Απόστολου Λύτρα έχει υποφέρει εξαιτίας αυτού του περιστατικού», γεγονός που προκάλεσε την οργή του Δημήτρη Μαρέδη, δημοσιογράφου της εκπομπής της.

«Εσείς αμφισβητείτε αυτή τη στιγμή ότι μια καριέρα στο ζενίθ της, πλήττεται;» ήταν η χαρακτηριστική ερώτηση που έκανε η Ζήνα Κουτσελίνη προς το πάνελ, με τον Δημήτρη Μαρέδη να σημειώνει σε έντονο ύφος: «Αδιαφορώ πλήρως αν πλήττεται η καριέρα οποιουδήποτε κακοποιητή, αλίμονο δεν με νοιάζει η καριέρα κανενός».

Κάτω από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τις αναρτήσεις της Ζήνας Κουτσελίνη, οι followers της έχουν ξεσπάσει εναντίον της, κατηγορώντας την ουσιαστικά ότι «ξεπλένει» ποινικούς δικηγόρους.

Σοφία Πολυζωγοπούλου – Απόστολος Λύτρας: Η διαφορά ηλικίας, ο έρωτας που κατέληξε σε ξυλοδαρμό, η κόρη και η κοινή συνέντευξη

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο Απόστολος Λύτρας μετά την απολογία του για τον ξυλοδαρμό της συζύγου του, Σοφίας Πολυζωγοπούλου.

«Ομολόγησα την πράξη μου, ζητάω συγγνώμη γι’ αυτό που συνέβη και από τη σύζυγό μου, την οποία πραγματικά υπερ-αγαπάω. Και από τις τρεις κόρες μου. Δυστυχώς βρέθηκα σε μία κατάσταση που έγινε αυτό το περιστατικό. Κι εγώ ακόμα δε μπορώ να δώσω εξήγηση. Όπως και η ίδια κατέθεσε, δεν έχω υπάρξει στη ζωή μου βίαιος, θα κοιτάξω να δω με ποιον τρόπο θα θεραπευτώ. Θα ζητήσω βοήθεια.

Γιατί έχω χτίσει μία καριέρα και μία οικογένεια κι αυτό έχει γίνει με πάρα πολύ κόπο και από εμένα και από τη σύζυγό μου. Αυτή η πράξη είναι αδιανόητη για εμένα και γι’ αυτήν. Θα αναζητήσω τις αιτίες για το περιστατικό και είναι κάτι που δε μπορώ να συγχωρήσω στον εαυτό μου» ανέφερε στις πρώτες του δηλώσεις μετά την απόφαση εισαγγελέως και ανακρίτριας ο Απόστολος Λύτρας.

Η σύζυγος του ποινικολόγου, Σοφία Πολυζωγοπούλου μεταφέρθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής 16/6 σε ιδιωτική κλινική με βαριά τραύματα. Ο γιατρός που την εξέτασε τη ρώτησε αν έχει πέσει θύμα ενδοοικογενειακής βίας με την ίδια να απαντά καταφατικά και εν συνεχεία ενημέρωσε τις αστυνομικές αρχές που προχώρησαν στη σύλληψη του ποινικολόγου.

Ωστόσο, στην κατάθεσή της το θύμα φέρεται να υποστήριξε ότι έπεσε από τις σκάλες, κάτι που όμως δεν μπορεί να υποστηριχθεί από το βαθμό των τραυμάτων του. Ο Απόστολος Λύτρας, σήμερα το πρωί, στην απολογία του παραδέχθηκε ότι βιαιοπράγησε εναντίον της συζύγου της ενώ στις πρώτες δηλώσεις του μετά την απόφαση της εισαγγελέως εμφανίστηκε μετανιωμένος τονίζοντας ότι θα αναζητήσει τις αιτίες που τον οδήγησαν σε αυτή την πράξη και θα προσπαθήσει να θεραπευτεί.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που μετέφερε το πρωί της Δευτέρας 17/6 μέσα από την εκπομπή Super Κατερίνα η Χρύσλα Γεωργακοπούλου, το ζευγάρι βρισκόταν σε διάσταση τους τελευταίους έξι μήνες. Πιο συγκεκριμένα, η δημοσιογράφος ανέφερε πως η τελευταία κοινή δημόσια εμφάνιση του ζευγαριού ήταν τον περασμένο Δεκέμβριο. Εκ τότε, ήταν σε διάσταση και έμεναν σε ξεχωριστά σπίτια, ωστόσο το τελευταίο διάστημα έκαναν κάποιες προσπάθειες για να είναι και πάλι μαζί.

Το ζευγάρι που έχει αποκτήσει και μια κόρη, πριν από δυο χρόνια είχε δώσει μια από κοινού συνέντευξη στην εκπομπή «Mega Καλημέρα». όπου είχαν μιλήσει για τη σχέση τους αλλά και τον τρόπο που διαχειρίζονται τις διαφωνίες τους.

«Γνωριστήκαμε μέσω κοινών γνωστών και δεν αργήσαμε να κάνουμε οικογένεια με ένα παιδί. Έχω 2 παιδιά από τον προηγούμενο γάμο μου. Τι θα μπορούσε να πει η γυναίκα μου, ότι είμαι εγωιστής; Ότι εκνευρίζομαι εύκολα;

Τη σύζυγό μου τη Σοφία τη θαυμάζω, είναι πάνω στην οικογένεια και το παιδί της και στηρίζει έμενα. Όταν διαφωνούμε σε κάτι, μη λέμε ψέματα, βγαίνει ο δικηγόρος από μέσα μας», είχε πει αρχικά ο 52χρονος Απόστολος Λύτρας.

Σε άλλο σημείο ο ποινικολόγος είχε αναφέρει, «Σε μία διαφωνία “κερδίζουν” η Σοφία και οι κόρες μου. Οι απόψεις μου είναι πιο συντηρητικές, η Σοφία βλέπει τα πράγματα πιο νορμάλ. Έλεγα στη σύζυγό μου ότι το πρώτο παιδί παίρνει το όνομα από την οικογένεια του άνδρα. Τελικά δώσαμε ουδέτερο όνομα, Δανάη.

Μέχρι και την ήμερα που παντρευόμουν είχα πολύ άγχος για το πώς θα το αντιμετωπίσουν οι κόρες μου από τον προηγούμενο γάμο τη Σοφία. Τα όνειρά μου τα συνδέω και με τα παιδιά μου, έχω παραμερίσει κάποια θέματα που με αφορούν».

Από τη δική της πλευρά, η Σοφία Πολυζωγοπούλου είχε δηλώσει, «Είναι ένας άνθρωπος ευφυής και ευαίσθητος, εξαιρετικός σύζυγος και κάλος μπαμπάς. Διαφωνούμε για άπλα και καθημερινά πράγματα και είναι μαραθώνιες οι συζητήσεις μας».

Η Σοφία Πολυζωγοπούλου είναι δικηγόρος Παρ΄Αρείω Πάγω, απόφοιτος της Νομικής σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει παρακολουθήσει πρόγραμμα Κοινωνιολογίας του Δικαίου. Επίσης, είναι μέλος της Ένωσης Ποινικολόγων Ελλάδος και της Ένωσης Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων, αλλά και επιστημονικός συνεργάτης στον Επιστημονικό Όμιλο Νέων Πολιτικών Επιστημόνων.

Η 37χρονη δικηγόρος έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με την εξάλειψη της βίας σε βάρος των γυναικών και παιδιών και με την παραβατικότητα ανηλίκων και είναι νομικός σύμβουλος στη στέγη κακοποιημένων γυναικών.

Η τελευταία τηλεοπτική συνέντευξη της Σοφίας Πολυζωγοπούλου στην Τατιάνα Στεφανίδου, τρεις ημέρες πριν τον ξυλοδαρμό της.

Η 37χρονη ποινικολόγος, την Πέμπτη 13/6 βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή T-live και μίλησε για την υπόθεση του πρώην σκηνοθέτη του Σασμού, Κώστα Κωστόπουλου, ο οποίος κρίθηκε ομόφωνα αθώος για την κατηγορία του βιασμού.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: