Όταν σβήνουν τα τηλεοπτικά φώτα: Πού βρίσκονται & τι κάνουν σήμερα οι 7 νικητές του Masterchef μετά το έπαθλο

June 19, 2024
Τι κάνουν σήμερα οι 7 νικητές του Masterchef μετά από τη νίκη τους: Πού βρίσκονται;

Όταν σβήνουν τα τηλεοπτικά φώτα: Πού βρίσκονται & τι κάνουν σήμερα οι 7 νικητές του Masterchef μετά το έπαθλο


Διαφ.

Ο Λευτέρης Ζαφειρόπουλος είναι ο νέος έλληνας MasterChef. Πού βρίσκονται όμως οι υπόλοιποι επτά νικητής του διαγωνισμού μαγειρικής στο STAR.

Η φετινή σεζόν του MasterChef βρήκε τους δύο φιναλίστ να φεύγουν με μεγάλα χρηματικά έπαθλα από το παιχνίδι. Ο μεν νικητής πήρε τα 100.000 ευρώ συν τα 4.000 ευρώ από τα έπαθλα που κέρδισε μέσα στον διαγωνισμό ενώ η Χριστίνα Χριατοφή είχε κερδίσει 4.000 ευρώ από έπαθλα, 20.000 από το silver award και 30.000 από τη νίκη της.

Συνολικά, στη διάρκεια του φετινού MasterChef δόθηκαν περισσότερα από 180.000 ευρώ όπως ανέφερα χαρακτηριστικά οι κριτές στον τελικό του παιχνιδιού.

H πορεία των προηγούμενων MasterChef

Σιγή ιχθύος τηρεί η νικήτρια του 2023, Μαρία Μπέη, η οποία έχει να εμφανιστεί στον λογαριασμό της στο Instagram από τον Ιανουάριο του 2024 ενώ δεν έχει κάνει καμία συνέντευξη, φωτογράφηση ή γνωστή συνεργασία.

Ο Νικητής του 2022, Παναγιώτης Κουμουνδούρος βρίσκεται στις Κυκλάδες όπου συνεχίζει την πορεία του μέσα στις κουζίνες.

Η Μαργαρίτα Νικολαΐδη, η πρώτη γυναίκα MasterChef στην Ελλάδα, μπορεί φέτος να μην είδε τον διαγωνισμό, όμως βρίσκεται για μια ακόμα σεζόν σε εστιατόριο στη Σαντορίνη και στην προσωπική της ζωή, είναι ακόμα ζευγάρι με τον αγαπημένο της Χρήστο.

O Σταύρος Βαρθαλίτης είναι ένας από τους MasterChef με συνεχή παρουσία στην τηλεόραση, σε εκπομπές, στα social media και με συνεργασίες με μεγάλα εστιατόρια και γνωστές αλυσίδες εστίασης.

Ο Μανώλης Σαρρής, ήταν ο μεγάλος νικητής του MasterChef 3 και του επάθλου των 50.000 ευρώ! Το 2021 μαζί με τον Νίκο Θωμά (F&B του MasterChef), τον Σταύρο Βαρθαλίτη, τον Χρήστο Γλωσσίδη και τον Σάββα Ληχανίδη παρουσίασαν μία εκπομπή μαγειρικής στο Star, που λεγόταν Cookbeef ενώ ως και σήμερα, ο Μανώλης κάνει σεμινάρια μαγειρικής.

Ο Τιμολέων Διαμαντής ήταν εκείνος που κέρδισε το μεγάλο έπαθλο το 2018, συνεχίζει να μαγειρεύει και έχει το δικό του επιτυχημένο κανάλι στο Youtube.

Ο Λάμπρος Βακιάρος ήταν ο νικητής του MasterChef 2017 και πρώτης σεζόν του διαγωνισμού μαγειρικής στο STAR. Με δικά του εστιατόριο, υπηρεσίες έτοιμων γευμάτων, δική του ποικιλία μπαχαρικών, ο Λάμπρος είχε μιλήσει στο Queen.gr τον Οκτώβριο του 2023, όπου είχε πει ανάμεσα σε άλλα:

Υπάρχει απόλυτη σχέση ανάμεσα στη μαγειρική και το σώμα μας, για μένα το φαγητό και η μαγειρική είναι το κάστρο της ζωής. Θεωρώ πως αν υπάρξει ισορροπία ανάμεσα στο τι τρώμε και πόσο θρεπτικό είναι αυτό που τρώμε και όλο αυτό συνδυαστεί με τη γεύση, είναι ο ιδανικός συνδυασμός. Το σώμα μας μοιάζει με ένα αυτοκίνητο και ανάλογα με το πόσο καλά το τροφοδοτούμε με το καύσιμό του, τόσο καλύτερα αποδίδει και λειτουργεί. Και αν πρέπει να μιλήσω και από προσωπική εμπειρία, πολλές φορές που είμαι σε κακό mood, αντιλαμβάνομαι πως εκείνο το διάστημα μπορεί να μην τρέφομαι σωστά, να έχω αλλάξει τις διατροφικές μου συνήθειες και να μην ασκούμαι στον βαθμό που θα ήθελα.

Μπαίνει άμεσα για εγχείρηση νεφρού: Μετά τις χαρές, Γολγοθάς για τον νικητή του MasterChef, Λευτέρη Ζαφειρόπουλο

Ο Λευτέρης Ζαφειρόπουλος είναι ο μεγάλος νικητής του MasterChef 2024. Ο 30χρονος σεφ κατέκτησε το τρόπαιο του διαγωνισμού την Πέμπτη 13 Ιουνίου, εξασφαλίζοντας το χρηματικό έπαθλο των 100.000 ευρώ.

width=1200

Λίγες ώρες μετά την επιτυχία του, ο Λευτέρης Ζαφειρόπουλος μίλησε στην εκπομπή Breakgast@Star, περιγράφοντας τα πρώτα του συναισθήματα μετά τη νίκη του στον μαγειρικό διαγωνισμό.

Όσον αφορά στον τρόπο που σχεδιάζει να αξιοποιήσει το χρηματικό έπαθλο, ο 30χρονος σεφ δήλωσε ότι πρώτα θα πραγματοποιήσει ένα ταξίδι με τους γονείς του. Στη συνέχεια, προγραμματίζει να υποβληθεί σε μια υψηλού κόστους επέμβαση στο νεφρό του.

Είναι ένα θέμα με το νεφρό μου, αν το αφήσω μπορεί να συμβεί το χειρότερο. Η εγχείρηση αυτή που πρέπει να κάνω χρειάζεται ένα αρκετά μεγάλο ποσό για να γίνει κι επειδή θέλω να γίνει ρομποτικά ειναι μια κοστοβόρα διαδικασία. Έχω βρει δύο νοσοκομεία που αναλαμβάνουν, απλά τότε δεν είχα την οικονομική δυνατότητα, είχα και πάρα πολλή δουλειά και το αμελούσα, ανέφερε ο Λευτέρης Ζαφειρόπουλος στην ψυχαγωγική εκπομπή του Star.

Παρακολουθήστε ολόκληρη τη συνέντευξη του νικητή του MasterChef:

Λευτέρης Ζαφειρόπουλος: Η ηλικία, τα παιδικά χρόνια, το σουβλατζίδικο που έγινε… ρεστοράν με Michelin & το MasterChef

Απόψε, στις 13 Ιουνίου, ο Λευτέρης Ζαφειρόπουλος θα διεκδικήσει το μεγάλο έπαθλο των 70.000 ευρώ και τον τίτλο του κορυφαίου τηλεοπτικού σεφ στο MasterChef 2024. Πριν από αρκετούς μήνες, ο Λευτέρης Ζαφειρόπουλος κατάφερε να αποκτήσει μια θέση στο σπίτι του διαγωνισμού, ενσωματώνοντας τον στην εκλεκτή ομάδα των 24 παικτών του MasterChef.

width=1200

Ένα ισπανικό γαστρονομικό πιάτο που παρουσίασε κατά τη διάρκεια των audition ήταν αυτό που του εξασφάλισε την πρόσκληση στον διαγωνισμό.

Από την αρχή παρουσίαζε αυτοπεποίθηση και κατά τη διάρκεια των δοκιμασιών του παιχνιδιού, διακρίνονταν για την παρουσία του χωρίς να επιδεικνύει προκλητικότητα ή έντονο ύφος απέναντι στους συμπαίκτες του, αλλά ούτε και ανταγωνιστικότητα με αρνητική σημασία. Σίγουρος βεβαίως για τις ικανότητές του, αποδέχτηκε την πρόκληση να γίνει ο πρώτος αρχηγός της γκρι μπριγάδας στην έναρξη του παιχνιδιού και τα κατάφερε εξαιρετικά!

width=1200

Ποιος είναι ο Λευτέρης που διεκδηκεί απόψε τον τίτλο του Έλληνα MasterChef 2024;

Από νεαρή ηλικία επιδείκνυε ενδιαφέρον για την τέχνη της μαγειρικής, τρυπώνοντας συχνά στην κουζίνα όπου η γιαγιά του ή η μητέρα του δημιούργησαν πολλά γευστικά πιάτα. Τόσο η μητέρα του όσο και ο θείος του είναι επαγγελματίες ζαχαροπλάστες, κάτι που κατέστησε τις παιδικές του αναμνήσεις ιδιαίτερα ευχάριστες και γλυκές. Όταν ήρθε η ώρα να επιλέξει το επαγγελματικό του μονοπάτι, αποφάσισε να ακολουθήσει το όνειρό του και να γίνει μάγειρας.

Ο σημερινός Λευτέρης Ζαφειρόπουλος, ηλικίας 29 ετών, από τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα στον χώρο της μαγειρικής, εργάστηκε ως μάγειρας και στη συνέχεια ως βοηθός σεφ σε εστιατόρια της Ελλάδας πριν αποφασίσει να εξερευνήσει διεθνείς αγορές και ευκαιρίες στο εξωτερικό. Ανάμεσα στις πρώτες του εμπειρίες, χωρίς να έχει καμία αμφιβολία γι’ αυτές, ήταν η εργασία του σε ένα σουβλατζίδικο, ενώ μια από τις σημαντικότερες ευκαιρίες του ήταν η συμμετοχή του ως μέλος του καταξιωμένου εστιατορίου Sabor στο Λονδίνο, το οποίο κατέχει αστέρι Michelin.

width=760

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, του παρουσιάστηκαν και άλλες σημαντικές ευκαιρίες, όπως η εργασία του ως Sous Chef σε φημισμένο εστιατόριο στη Σαντορίνη. Για τον ίδιο, η μαγειρική αποτελεί συνδυασμό αναμνήσεων και συναισθημάτων που απεικονίζει με χιούμορ στα πιάτα του, καθώς έχει καταφέρει ακόμα και να προκαλέσει συγκίνηση σε πελάτες που δοκιμάζουν τις δημιουργίες του.

Θα καταφέρει άραγε ο Λευτέρης Ζαφειρόπουλος να κερδίσει το μεγάλο βραβείο του MasterChef φέτος; Η απάντηση θα δοθεί απόψε το βράδυ στον μεγάλο τελικό του διαγωνισμού!


Πηγή

Διαβάστε επίσης: