Εύα, Νάντια & Δανάη Λύτρα: Οι 3 κόρες του Απόστολου Λύτρα, η συμμετοχή σε σίριαλ & η δημόσια “συγγνώμη”

June 19, 2024
Οι τρεις κόρες του Απόστολου Λύτρα, Εύα, Νάντια και Δανάη: Η συμμετοχή τους σε σειρά και η δημόσια απολογία.

Εύα, Νάντια & Δανάη Λύτρα: Οι 3 κόρες του Απόστολου Λύτρα, η συμμετοχή σε σίριαλ & η δημόσια συγγνώμη


Διαφ.

Τρία παιδιά έχει ο ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας, που είναι κατηγορούμενος για τον ξυλοδαρμό της συζύγου του Σοφίας Πολυζωγοπούλου, πράξη την οποία παραδέχθηκε.

Λίγα λεπτά αφότου αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του στην ανακρίτρια και τον εισαγγελέα, ο Απόστολος Λύτρας μίλησε στους δημοσιογράφος έξω από την Ευελπίδων, ζητώντας αρχικά συγγνώμη για την πράξη του από τη σύζυγό του και τα τρία του παιδιά.

width=713

Τα παιδιά του Απόστολου Λύτρα είναι η Εύα, 19 ετών, η Νάντια, 17 ετών και η Δανάη, 9 ετών.

Μιλώντας το 2022, σε κοινή συνέντευξη με την Σοφία Πολυζωγοπούλου ο Απόστολος Λύτρας είχε μιλήσει για τα παιδιά του, εξηγώντας πως έχει μία κόρη μαζί της και ακόμη δύο παιδιά από τον πρώτο του γάμο.

Σε μία διαφωνία ‘κερδίζουν’ η Σοφία και οι κόρες μου. Οι απόψεις μου είναι πιο συντηρητικές, η Σοφία βλέπει τα πράγματα πιο νορμάλ. Έλεγα στη σύζυγό μου ότι το πρώτο παιδί παίρνει το όνομα από την οικογένεια του άνδρα. Τελικά δώσαμε ‘ουδέτερο’ όνομα, Δανάη. Μέχρι και την ήμερα που παντρευόμουν είχα πολύ άγχος για το πώς θα το αντιμετωπίσουν οι κόρες μου από τον προηγούμενο γάμο τη Σοφία, είχε δηλώσει τότε ο Απόστολος Λύτρας, προσθέτοντας: Τα όνειρά μου τα συνδέω και με τα παιδιά μου, έχω παραμερίσει κάποια θέματα που με αφορούν. Η μεγάλη μου κόρη δίνει πανελλήνιες (σσ. το 2022) για να περάσει νομική, η μικρή είναι ηθοποιός και σε πρακτορείο μοντέλων.

Η μικρή του κόρη, σήμερα 9 χρονών, είναι σε πρακτορείο μοντέλων, έχει παίξει σε διάφορα διαφημιστικά, αλλά και σε δύο τηλεοπτικά σίριαλ.

Τίποτα δεν έδειχνε τι πρόκειται να γίνει: Όταν ο Λύτρας έκανε αναρτήσεις αγάπης για τη Σοφία πριν τον άγριο ξυλοδαρμό

Ο Απόστολος Λύτρας μετά την απολογία του για τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του, Σοφίας Πολυζωγοπούλου, αφέθηκε ελεύθερος τη Δευτέρα 17 Ιουνίου.

Παραδεχόμενος τις πράξεις του, ο γνωστός ποινικολόγος, στην πρώτη του δήλωση μετά την απόφαση του εισαγγελέα, εξέφρασε τη μεταμέλειά του και δήλωσε έτοιμος να ζητήσει βοήθεια για να βρει τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την πράξη, τονίζοντας ότι δεν υπήρξε ποτέ βίαιος στο παρελθόν.

Το ζευγάρι, που έχουν μαζί μια κόρη, είχε δώσει κοινή συνέντευξη στο Mega Καλημέρα πριν από δύο χρόνια, στην οποία μιλούσαν για τη σχέση τους και τον τρόπο με τον οποίο έλυναν τις διαφωνίες τους.

Τη σύζυγό μου τη Σοφία τη θαυμάζω, είναι πάνω στην οικογένεια και το παιδί της και στηρίζει έμενα. Όταν διαφωνούμε σε κάτι, μη λέμε ψέματα, βγαίνει ο δικηγόρος από μέσα μας, τόνισε ο Απόστολος Λύτρας.

Σε άλλο σημείο ο ποινικολόγος δήλωσε Σε μία διαφωνία “κερδίζουν” η Σοφία και οι κόρες μου. Οι απόψεις μου είναι πιο συντηρητικές, η Σοφία βλέπει τα πράγματα πιο νορμάλ. Έλεγα στη σύζυγό μου ότι το πρώτο παιδί παίρνει το όνομα από την οικογένεια του άνδρα. Τελικά δώσαμε ουδέτερο όνομα, Δανάη.

Ο Απόστολος Λίτρας ήταν εκδηλωτικός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με την αγάπη του για τη σύζυγό του Σοφία Πολυζωγοπούλου.

Ο γνωστός ποινικολόγος δημοσίευε συχνά φωτογραφίες από την καθημερινότητά του με τη σύζυγό του και από τα ταξίδια του. Σε πολλές περιπτώσεις, ο Απόστολος Λίτρας έδειξε την αγάπη του για τη σύζυγό του εκφράζοντας δημόσια τα συναισθήματά του για εκείνη στα γενέθλιά της και σε γιορτές.

width=1292

Λίγες ώρες μετά την απόφαση να αφεθεί ελεύθερος ο Απόστολος Λίτρας, ο οποίος ξυλοκόπησε τη σύζυγό του Σοφία Πολυζωγοπούλου, υπήρξε μια σημαντική εξέλιξη.

Η Ρεγγίνα Σπυράτου του T-live αναφέρει ότι διατάχθηκε επείγουσα πειθαρχική έρευνα και θα διερευνηθούν οι πειθαρχικές ευθύνες των ανακριτών και εισαγγελέων που ψήφισαν υπέρ της περιορισμένης ελευθερίας του γνωστού ποινικολόγου Απόστολου Λύτρα μετά την απολογία του.

Το χρονικό

Ο 52χρονος δικηγόρος ξυλοκόπησε την 37χρονη σύζυγό του αργά το βράδυ του Σαββάτου 15/6, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί σε ιδιωτικό νοσοκομείο με σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, σπασμένη μύτη και χέρι και τραυματισμένη γλώσσα.

Το πρωί της Κυριακής, η αστυνομία ενημερώθηκε από γιατρό του ιδιωτικού νοσοκομείου ότι είχε σημειωθεί περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας.

width=750

Όταν έφτασε το προσωπικό των ΜΑΤ, βρήκε τον 52χρονο δικηγόρο και τη σύζυγό του. Το ζευγάρι ανέφερε ότι η 37χρονη γυναίκα είχε πέσει από τις σκάλες και δήλωσε ότι δεν υπήρχε λόγος να εμπλακεί η αστυνομία.

Ωστόσο, ο γιατρός που την εξέτασε υποστήριξε ότι τα τραύματά της προκλήθηκαν από ανθρώπινα χέρια και όχι από πτώση.

Ο Απόστολος Λίτρας που συνελήφθη το πρωί της Δευτέρας 17 Ιουνίου, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, αλλά παραδέχτηκε την κακοποιητική συμπεριφορά προς τη σύζυγό του μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες: Δεν έχω υπάρξει ξανά στη ζωή μου βίαιος – Θα ζητήσω βοήθεια, ζητώ συγγνώμη.

Τον παρακαλούσα να με πάει νοσοκομείο: “Σπάει” τη σιωπή της η σύζυγος του Απόστολου Λύτρα για τον εφιάλτη που έζησε

Πρόσφατα, δημοσιοποιήθηκαν νέα δεδομένα σχετικά με την κατάθεση της συζύγου του Αποστόλου Λύτρα για το συμβάν του ξυλοδαρμού.

width=1912

Η Σοφία Πολυζωγοπούλου, σύζυγος του κ. Λύτρα, σύμφωνα με πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, έκανε δήλωση στην οικία της, αναφέροντας μεταξύ άλλων: Αιμορραγούσα και τον παρακαλούσα να με πάει νοσοκομείο και δεν θα έλεγα τίποτα. Είπα στη νοσοκόμα και στον γιατρό πως με είχε χτυπήσει ο άνδρας μου και φοβάμαι, πρόσθεσε. Ο αστυνομικός επέμενε να καταθέσω εγώ είπα πως έπεσα από τις σκάλες, ζήτησα κουμπί πανικού.

Κατά τα λοιπά πάντως σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες διευκρίνισε: Στα χρόνια που είμαστε μαζί δεν είχε ανάλογη συμπεριφορά.

Κατεπείγουσα Προκαταρκτική Έρευνα από την Ηγεσία του Αρείου Πάγου για την Υπόθεση Απόστολου Λύτρα

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Ιωάννα Κλάπα, και η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, διέταξαν την έναρξη προκαταρκτικής πειθαρχικής έρευνας. Η έρευνα αυτή στοχεύει να διερευνήσει ενδεχόμενες ευθύνες δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών σε σχέση με τις ενέργειές τους κατά τη διάρκεια της προδικασίας στην υπόθεση του Απόστολου Λύτρα.

Αναφορικά με την υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας με κατηγορούμενο δικηγόρο, η πρόεδρος και η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου διέταξαν κατεπείγουσα προκαταρκτική πειθαρχική έρευνα για τις ενδεχόμενες ευθύνες δικαστικού και εισαγγελικού λειτουργού, αναφορικά με τις ενέργειές τους στο στάδιο της προδικασίας αναφέρεται στην παραγγελία.

Οι ηγεσίες του Ανώτατου Δικαστηρίου επιδιώκουν να διερευνηθούν πιθανές ευθύνες, λόγω της σοβαρότητας της κακουργηματικής πράξης καθώς και του γεγονότος ότι ο κατηγορούμενος είχε ομολογήσει την τέλεση του αδικήματος.

Οι δηλώσεις Λύτρα:

Ο Απόστολος Λύτρας, κατά την αναχώρησή του από τα δικαστήρια της Ευελπίδων, προέβη σε δηλώσεις, αναγνωρίζοντας τον ξυλοδαρμό.

Ομολόγησα την πράξη μου. Ζητώ συγγνώμη από τη σύζυγό που υπεραγαπώ και από τις τρεις κόρες μου. Δυστυχώς βρέθηκα σε μια κατάσταση. Δεν έχω υπάρξει ξανά βίαιος. Θα κοιτάξω πώς να θαραπευτώ, να ζητήσω βοήθεια. Έχω χτίσει μια καριέρα με πολύ κόπο. Θα αναζήτησω τις αιτίες που έφτασα σε αυτό το σημείο. Δεν είναι κάτι που μπορώ να συγχωρέσω στον εαυτό μου. Να μην βρεθεί κάνεις άλλος σε τέτοια κατάσταση. Ζητάω συγγνώμη από τη Σοφία και τις κόρες μου και από όλο τον κόσμο, ανέφερε χαρακτηριστικά ο γνωστός ποινικολόγος.

Η υπόθεση οδηγήθηκε στη Δικαιοσύνη μετά από καταγγελία γιατρού που εξέτασε τη 37χρονη δικηγόρο και, εκμεταλλευόμενος τις πρόσφατες τροποποιήσεις του υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη για την ενδοοικογενειακή βία, ανέφερε το περιστατικό στο αστυνομικό τμήμα.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: