Της έδωσε σχεδόν 1 δις: Ο κληρονόμος της Coca Cola Άλκης Δαυίδ κάνει πάμπλουτη υπάλληλό του που τον κατήγγειλε

June 21, 2024

Της έδωσε σχεδόν 1 δις: Ο κληρονόμος της Coca Cola Άλκης Δαυίδ κάνει πάμπλουτη υπάλληλό του που τον κατήγγειλε


Διαφ.

Ο κληρονόμος της Coca-Cola, Άλκης Δαυίδ, αντιμετώπισε μια βαριά δικαστική απόφαση στο Λος Άντζελες, όπου επιδικάστηκε να καταβάλει αποζημίωση 900 εκατομμυρίων δολαρίων σε πρώην υπάλληλό του, που τον κατήγγειλε για σεξουαλικές επιθέσεις και βιασμό.

Η Απόφαση του Δικαστηρίου

Το δικαστήριο αποφάσισε ομόφωνα υπέρ της υπαλλήλου, κρίνοντας τον Έλληνα δισεκατομμυριούχο ένοχο για παρενόχληση και βιασμό. Η καταγγέλλουσα, η οποία εργαζόταν ως μοντέλο σε διάφορες εταιρείες του Δαυίδ, συμπεριλαμβανομένης της Hologram USA, ανέφερε ότι η πρώτη επίθεση συνέβη το 2016 σε ένα επαγγελματικό ταξίδι στο ιδιωτικό νησί του Δαυίδ στην Ελλάδα.

Η Περιγραφή των Περιστατικών

Σύμφωνα με τη New York Post, ο Δαυίδ προσπάθησε αρχικά να φιλήσει την υπάλληλο, η οποία τον απώθησε. Η καταγγέλλουσα απολύθηκε αργότερα το ίδιο έτος. Το 2018, ο Δαυίδ την κάλεσε να επιστρέψει ως πρέσβειρα της μάρκας στην εταιρεία παραγωγής κάνναβης, Swiss-X. Κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης στο ξενοδοχείο του, της έδωσε ένα προϊόν που ισχυρίστηκε ότι ήταν CBD, το οποίο την έκανε να νιώσει «μεθυσμένη» και «αποπροσανατολισμένη».

Η μηνυτήρια αναφορά της υπαλλήλου περιγράφει πως ο Δαυίδ εκμεταλλεύτηκε την κατάστασή της, αυτοϊκανοποιήθηκε μπροστά της και την ανάγκασε να τον αγγίξει σεξουαλικά. Το επόμενο έτος, η κακοποίηση κλιμακώθηκε με τον βιασμό της σε ένα μικρό δωμάτιο κατά τη διάρκεια μιας επαγγελματικής συνάντησης, ενώ υπήρχε και ένα σκυλί ράτσας ντόμπερμαν στον χώρο.

Οι δικηγόροι της καταγγέλλουσας ανέφεραν ότι το γραφείο ήταν «ανησυχητικά εχθρικό», με ένα δωμάτιο που ονομαζόταν «The Rape Room». Στην πόρτα του τμήματος ανθρώπινου δυναμικού υπήρχε ένα πόστερ με εικόνες πορνό και την ένδειξη «HER-ASS».

Προηγούμενες Καταγγελίες

Από το 2019, τρεις υπάλληλοι των εταιρειών του Δαυίδ τον οδήγησαν στα δικαστήρια για σεξουαλική παρενόχληση και προσβολή προσωπικότητας. Και οι τρεις δικαιώθηκαν. Η τελευταία υπόθεση, με την Loreen Reeves, είχε ως αποτέλεσμα να βγει σε πλειστηριασμό η μοναδική βίλα του Δαυίδ στις Σπέτσες στις 27 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τη New York Post, ο Άλκης Δαυίδ έχει χάσει πολλές αγωγές για σεξουαλικές παραβάσεις, με συνολικά επιδικασθείσες αποζημιώσεις περίπου 70 εκατομμυρίων δολαρίων. Αρκετοί υπάλληλοι έχουν καταγγείλει ότι προσπάθησε να τους εξαναγκάσει σε σεξουαλικές πράξεις ή τους απέλυσε επειδή αρνήθηκαν να συνευρεθούν μαζί του.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: