Τρόμαξε μέχρι κι ο Αρναούτογλου μ’αυτό που έρχεται: Η μέρα… κόλαση για Αττική & όχι μόνο, θα φτάσει 40 βαθμούς

June 22, 2024
Ακόμα και ο Αρναούτογλου τρόμαξε με αυτό που έρχεται: Η μέρα θα είναι κόλαση για την Αττική και όχι μόνο, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 40 βαθμούς.

Τρόμαξε μέχρι κι ο Αρναούτογλου μαυτό που έρχεται: Η μέρα… κόλαση για Αττική & όχι μόνο, θα φτάσει 40 βαθμούς


Διαφ.

Έρχονται δύσκολες μέρες όσον αφορά τον καιρό, με τον Σάκη Αρναούτογλου να κάνει προειδοποίηση για νέο καύσωνα. Ο καύσωνας στην Ελλάδα είναι ένας από τους χαρακτηριστικούς παράγοντες του καλοκαιριού, καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες και οι ασφυκτικές ζέστες κυριαρχούν κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών κάνοντας δύσκολη την καθημερινότητα μας καθώς μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία και την ευεξία των ανθρώπων, αλλά και στο περιβάλλον με αυξημένο και τον κίνδυνο των πυρκαγιών.

Προειδοποίηση Αρναούτογλου

Ο Γνωστός παρουσιαστής καιρού προχώρησε σε μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό, γράφοντας χαρακτηριστικά : Η μέση μέγιστη θερμοκρασία στα πεδινά ηπειρωτικά έως τις 25 Ιουνίου με μια μόνο ματιά για να μη χάνετε τον… καιρό σας! Έως και το παραπάνω χρονικό διάστημα δεν αναμένεται κάτι ιδιαίτερο από πλευράς βροχών ενώ οι άνεμοι στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα διατηρηθούν εξασθενημένοι και μόνο στο Αιγαίο και κυρίως από το ύψος των Σποράδων και νοτιότερα θα επικρατήσουν μελτέμια εντάσεως 6-7 και τοπικά στις κυκλάδες 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το Σάββατο! Παρακαλώ κάντε κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση και διαβάστε προσεκτικά την επεξήγηση για να υπολογίστε τη θερμοκρασία στην περιοχή σας καθώς αυτή θα διαφέρει από τόπο σε τόπο! Για ότι νεότερο θα υπάρξει φυσικά ενημέρωση από τη σελίδα μου! Καλημέρα σε όλες και σε όλους

Η ανάρτησή του

Καύσωνας: Το πανέξυπνο κόλπο που κάνει τον ανεμιστήρα… air condition και θα σας δροσίσει χωρίς πολλά χρήματα

Κατά τις ημέρες του καύσωνα, καθίσταται ιδιαιτέρως σημαντικό να παραμένουμε σε δροσερά μέρη, να προσέχουμε την ενυδάτωσή μας και να αποφεύγουμε την έκθεση στον ήλιο για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

width=1778

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να διατηρήσουμε τη δροσερή και ενυδατωμένη κατάστασή μας, είτε μέσω ειδικών διατροφικών επιλογών, είτε με έξυπνες τεχνικές.

Ένα από τα αποτελεσματικά κόλπα που διευκολύνουν τη ζωή μας κατά τη διάρκεια του καύσωνα είναι αυτό που αφορά τον πάγο και τον ανεμιστήρα και έχει κερδίσει τον ενθουσιασμό των χρηστών στο TikTok.

Όπως παρατηρούμε σε πολλά βίντεο στην πλατφόρμα του TikTok, η μέθοδος αυτή βασίζεται στον πάγο, καθώς ο ανεμιστήρας δημιουργεί μια ροή δροσερού αέρα στον χώρο χάρη σε αυτόν.

Πώς μπορείτε να δημιουργήσετε έναν εναλλακτικό μηχανισμό; Απλώς τοποθετήστε ένα δοχείο με παγάκια, απευθείας από την κατάψυξη, εμπρός από τον ανεμιστήρα σας.

Παρακολουθήστε το σχετικό απόσπασμα:

Για να δημιουργήσετε αυτόν τον εναλλακτικό μηχανισμό, γεμίστε ένα μεγάλο μπολ με πάγο ή χρησιμοποιήστε μια κατσαρόλα και τοποθετήστε την ακριβώς μπροστά από τον ανεμιστήρα, τοποθετημένη σε ένα τραπέζι. Ρυθμίστε τον ανεμιστήρα σας έτσι ώστε να παραμένει σταθερός χωρίς να περιστρέφεται και να διασφαλίσετε ότι η κατεύθυνσή του είναι προς την περιοχή όπου κάθεστε.

Το σκεπτικό πίσω από αυτό το τέχνασμα είναι να μεταφέρετε τον ψυχρό αέρα από το μπολ με τον πάγο απευθείας στο δωμάτιο.

Παρακάτω σας παρέχω μερικές συμβουλές για να διατηρήσετε το σπίτι σας δροσερό κατά την περίοδο των καυσωνίων:

  • Επιλέξτε κουρτίνες σκίασης για τις ώρες που ο ήλιος φωτίζει το σπίτι σας και κρατήστε τις κλειστές.
  • Ανοίξτε τις κουρτίνες τις απογευματινές και βραδινές ώρες για να επιτρέψετε τον αερισμό του σπιτιού.
  • Επιλέξτε υφάσματα από λινά και βαμβακερά υλικά για το κρεβάτι και τον καναπέ, προτιμώντας ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις.
  • Προσπαθήστε να μειώσετε τη χρήση της ηλεκτρικής κουζίνας, ιδίως του φούρνου, κατά τη διάρκεια της ζέστης.
  • Προσθέστε φυτά σε κάθε δωμάτιο, τα οποία μπορούν να λειτουργήσουν ως φυσικά συστήματα κλιματισμού.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: