Άστεγος βρήκε πορτοφόλι με 2.000 ευρώ το παρέδωσε στην αστυνομία και η τιμιότητα του τον αντάμειψε με 34.000 ευρώ

June 26, 2024

Άστεγος βρήκε πορτοφόλι με 2.000 ευρώ το παρέδωσε στην αστυνομία και η τιμιότητα του τον αντάμειψε με 34.000 ευρώ


Διαφ.

Περισσότερα από 34.000 ευρώ για έναν άστεγο.

Μια εκστρατεία στο διαδίκτυο συγκέντρωσε περισσότερα από 34.000 ευρώ για έναν άστεγο στο Άμστερνταμ. Ο άστεγος είχε βρει ένα πορτοφόλι που είχε ξεχαστεί σε τρένο και παρέδωσε στην αστυνομία, περιέχοντας περίπου 2.000 ευρώ.

Μια πράξη κοινωνικής αγωγής “αναστάτωσε εντελώς” τη ζωή του 33χρονου Χατζέρ Αλ-Άλι, όπως σχολίασε ο ιστότοπος συμμετοχικής χρηματοδότησης που κατάφερε να συγκεντρώσει 34.102 ευρώ μέσα σε μία μόνο ημέρα!

Η καλή πράξη που ανταμείφθηκε

Η δράση πήρε το όνομα “Υποστήριξη στον τίμιο Χατζέρ”, κατάφερε να προσφέρει σε αυτόν τον άνδρα που είναι άστεγος εδώ και 18 μήνες, την δυνατότητα να νοικιάσει επιτέλους μια στέγη, σύμφωνα με τον ιστότοπο συμμετοχικής χρηματοδότησης.

Η ‘κίνηση’  που αποθεώθηκε

Ο Χατζέρ Αλ-Άλι, πατέρας δύο παιδιών, έχει λάβει μηνύματα από πολλούς ανθρώπους που του πρότειναν θέσεις εργασίας. Αυτός ο θαμώνας του κεντρικού σιδηροδρομικού σταθμού του Άμστερνταμ ανακάλυψε το πορτοφόλι ενώ βρισκόταν εκεί για να συλλέξει πλαστικά μπουκάλια, τα οποία αργότερα θα αντάλλασσε με χρήματα.

Σύμφωνα με την αστυνομία: «Μέσα στο πορτοφόλι υπήρχαν περίπου 2.000 ευρώ, όμως δυστυχώς δεν υπήρχε ταυτότητα ούτε κάτι που θα μπορούσε να επιτρέψει να βρεθεί ο ιδιοκτήτης του»

«Καθώς πιστεύουμε ότι η τιμιότητα πρέπει να ανταμείβεται, πήρε ένα βραβείο που απονέμουμε μερικές φορές σε πολίτες και ένα καλό δώρο αξίας 50 ευρώ», πρόσθεσαν οι αρχές. Αν κανείς δεν εμφανιστεί να ζητήσει τα χαμένα χρήματα μέσα σε ένα χρόνο, το ποσό θα γίνει δικό του.

Το ‘Ευχαριστώ΄ στο Instagram

ο Χατζέρ Αλ-Άλι σε βίντεο στο Instagram ανέφερε: «Θέλω να ευχαριστήσω τόσο, μα τόσο, όλο τον κόσμο… Δεν μπορώ να περιγράψω αυτό που αισθάνομαι αυτή τη στιγμή… Κατακλύσθηκα από μηνύματα ανθρώπων που έλεγαν τα πιο γλυκά, τα πιο ευγενικά πράγματα».

«Δεν βρίσκω τα λόγια, δεν ξέρω τι να πω, είμαι γεμάτος αδρεναλίνη», πρόσθεσε λέγοντας ότι με τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν του δίνεται μια ευκαιρία για να  μπορέσει να ξαναχτίσει τη ζωή του.

Ακολουθεί η ανάρτηση του

Ήταν άστεγος, μπαινοέβγαινε στη φυλακή: Χαμός στο Dragons Den τον είχαν απορρίψει και τώρα βγάζει εκατομμύρια

Ένας άστεγος άνδρας που η ιστορία του περιελάμβανε πολλές φορές τη φυλακή, βρίσκεται τώρα στην κορυφή μιας επιχείρησης με εκατομμύρια λίρες κερδοφορίας – παρά την απόρριψή του από το Dragon’s Den.

Ο Ben Pearson, πρώην άστεγος με συχνές επαφές με το δικαστικό σύστημα, μεταμορφώθηκε πλέον σε έναν επιτυχημένο επιχειρηματία, ο οποίος διευθύνει μια εταιρεία αξίας εκατομμυρίων.

Ο 30χρονος, με καταγωγή από το Scunthorpe, Lincs., παρουσίασε την επιχείρησή του, τα ΧΧL ρούχα, στο βρετανικό Dragons’ Den, κερδίζοντας την εντύπωση του κοινού με τη συγκλονιστική του ιστορία.

Dragon's Den

Ο Ben ανέφερε την παιδική του ηλικία, που την πέρασε σε ίδρυμα, και αποκάλυψε τις περιπέτειές του σε ιδρύματα και φυλακές για νεαρούς παραβάτες, πριν βρεθεί στο δρόμο.

Οι δυσκολίες του επηρέασαν τον μεταβολισμό του, οδηγώντας σε σημαντική αύξηση βάρους. Αντιμετωπίζοντας τη δυσκολία στην εύρεση ρούχων στο μέγεθος του, αντέδρασε και ξεκίνησε να δημιουργεί ρούχα προσιτά στην κοινότητά του.

Μετά από θεραπεία και διορθωτικά μέτρα το 2015, ο Ben ξεκίνησε την επιχείρησή του, τη Big Clothing 4 U, από το σπίτι του. Από το Ebay και το Amazon πώλησε ρούχα μεγέθους 2XL – 8XL, με τον κύκλο εργασιών του να φθάνει τα 2,9 εκατομμύρια λίρες το 2021, ενώ τα κέρδη του έφτασαν τα 3,5 εκατομμύρια το 2022.

Παρά την απόρριψη του αιτήματός του για χρηματοδότηση ύψους 150 χιλιάδων λιρών από τους επενδυτές στο Dragon’s Den, ο Ben συνέχισε την επιτυχημένη πορεία της επιχείρησής του.

Η απόρριψη αυτή αναδείχθηκε ευεργετική για τον Ben, καθώς αμέσως μετά την προβολή του επεισοδίου, οι πωλήσεις της εταιρείας του αυξήθηκαν δραματικά, κατά 5.000%.

Παρακολουθήστε το σχετικό απόσπασμα:


Πηγή

Διαβάστε επίσης: