Μετανιωμένος ο Αλέξης Κούγιας ζήτησε συγνώμη στον Γιώργο Λιάγκα: ” Δεν έπρεπε να πει αυτό για τα παιδιά μου”

June 26, 2024

Μετανιωμένος ο Αλέξης Κούγιας ζήτησε συγνώμη στον Γιώργο Λιάγκα: ” Δεν έπρεπε να πει αυτό για τα παιδιά μου”


Διαφ.

Ο Αλέξης Κούγιας σε δηλώσεις του έξω από τα δικαστήρια, αναφέρθηκε στη σκληρή ανακοίνωση που είχε εκδώσει εναντίον του Γιώργου Λιάγκα, δηλώνοντας μετανιωμένος για όσα είπε για τον Γιώργο Λιάγκα και τονίζοντας πως κανείς δεν έχει το δικαίωμα να ζητήσει την απόλυση κάποιου άλλου ανθρώπου.

Μετανιωμένος ο Αλέξης Κούγιας

Όπως υπογράμμισε ο ποινικολόγος «θέλω να σας πω κάτι, γιατί μου αρέσει να τιμώ τα παντελόνια που φοράω. Είχα μία πολύ σκληρή ανακοίνωση εις βάρος του Γιώργου Λιάγκα, τον αποκάλεσα σίχαμα και ζήτησα να απολυθεί από τον ΑΝΤ1. Έχω μετανιώσει γι’ αυτό και σας το λέω αυτό. Είχα ενοχληθεί, παραμονές των εκλογών, γιατί δε μπορούσα ποτέ να φανταστώ ότι θα υπάρχει δημοσιογράφος να υποστηρίζει με τέτοιο ακραίο τρόπο τον αρχηγό ενός κόμματος. Επέλεξε να είναι αρχηγός ενός αριστερού κόμματος και το μόνο που πρόβαλε είναι μία χλιδή. Είδα μία επίθεση του Λιάγκα προς τον Μητροπολίτη Κερκύρας για τον αμήχανο τρόπο που επέλεξε να αντιμετωπίσει αυτήν την επιλογή του Κασσελάκη με τις κάμερες. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να ζητήσει από κάποιον να απολυθεί, όσο δυνατός και να είναι. Κι επειδή εγώ πράγματι έχω πολύ στενή σχέση με τον Θοδωρή Κυριακού, δεν τον πήρα ποτέ τηλέφωνο να τον απολύσει. Όμως από την άλλη μεριά δεν είναι σωστά αυτά που κάνει ο Γιώργος και θα πρέπει να αναθεωρήσει πολλά πράγματα. Κι αυτόν τον ξέρω πολλά χρόνια, αλλά θα πρέπει να καταλάβει ότι αν πλήξουμε όπως πλήττουμε αυτόν τον τρόπο ζωής που έχει επιλέξει η ελληνική κοινωνία να ζει, είναι σαν να πριονίζουμε τα πόδια μας».

Μετανιωμένος ο Αλέξης Κούγιας

Η απάντηση του Γιώργου Λιάγκα στις δηλώσεις του Αλέξη Κούγια

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Λιάγκας, σχολιάζοντας τα όσα είπε ο Αλέξης Κούγιας, επεσήμανε «δε μπορεί να μην δεν κάνω κάποιο σχόλιο. Πρέπει να κάνω κάποιο σχόλιο. Τον ξέρω πάρα πολλά χρόνια. Πολλά. Δεν είναι φίλος μου, με την έννοια ότι κανονίζουμε να κάνουμε πράγματα μαζί. Έχει τύχει όμως πολλές φορές να βρεθούμε έξω να κάτσουμε, να φάμε σε κοινή παρέα. Το τελευταίο δίμηνο δεν περνάω από το καφέ που συναντιόμασταν, γιατί δεν θέλω να τον συναντήσω. Δεν θέλω να τον συναντήσω, γιατί τι θα του πω αν τον συναντήσω; Για ελάτε στη θέση μου. Με είπε σίχαμα δημόσια και ζήτησε την απόλυσή μου δημόσια. Δεν πήρε τηλέφωνο, αλλά έβγαλε ανακοίνωση. Αυτό που με πείραξε περισσότερο -δεν είναι το σίχαμα, ούτε η απόλυση από τον Κυριακού- είναι ότι επειδή ξέρει ο Κούγιας, όπως κι εγώ ξέρω την ευαισθησία του για τα παιδιά του, αυτό που με πείραξε που έκανε αναφορά στα παιδιά μου, πώς τα μεγαλώνω εγώ με τι αξίες κλπ… Παλιά λέγαμε δεν πειράζουμε μάνες με παιδιά. Εσύ γιατί μου πείραξες τα παιδιά; Αυτό με πείραξε περισσότερο από όλα».

Και ο Γιώργος Λιάγκας κατέληξε «από εκεί και πέρα, το γεγονός ότι βγήκε μόνος του χωρίς να τον ρωτήσει κανείς και είπε ότι έχει μετανιώσει για τη δήλωση αυτή, τον τιμά και το εκτιμώ».

Αλέξης Κούγιας: “Δε θα ψηφίσω την Εύη Βατίδου στις Ευρωεκλογές. Έμαθα από τα Μέσα ότι κατεβαίνει υποψήφια”

Ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας έδωσε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στην Φαίη Φώτου στην εκπομπή “Πρωινό”. Σε μια συζήτηση που κάλυψε θέματα περιουσίας, οικογένειας και πολιτικής, ο Κούγιας δεν φοβήθηκε να μοιραστεί προσωπικές πληροφορίες και απόψεις.

Η Άποψη του Αλέξη Κούγια:

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο Κούγιας μίλησε ανοιχτά για την περιουσία του και τον τρόπο που διαχειρίζεται τις οικογενειακές του υποχρεώσεις. Επίσης, αναφέρθηκε στα παιδιά του και στην αγάπη και φροντίδα που τους προσφέρει, παρά τις επαγγελματικές του υποχρεώσεις.

Αλέξης Κούγιας

Η Υποψηφιότητα της Εύης Βατίδου στις Ευρωεκλογές:

Μια από τις πιο αναμενόμενες στιγμές της συνέντευξης ήταν όταν ο Αλέξης Κούγιας σχολίασε την υποψηφιότητα της πρώην συζύγου του, Εύης Βατίδου, στις Ευρωεκλογές.

«Σε λίγο θα συμπληρώσω 50 χρόνια δικηγορίας και πολύ περισσότερα χρόνια στα δικαστήρια. Αυτή είναι η ζωή μου. Στα 74 μου χρόνια νιώθω ακμαίος. Εκεί εγώ απολαμβάνω την περιουσία μου. Έχω πει ότι θα φύγω στα δικαστήρια και θα το κάνω πράξη. Κι αυτό είναι ένα θείο δώρο, να κάνω την απόλαυση που είναι η υπεράσπιση επάγγελμα. Απλώς ξεχνιέμαι την ώρα που αγορεύω. Δεν καταλαβαίνω πώς περνάνε οι ώρες» ανέφερε αρχικά ο Αλέξης Κούγιας.

Σχετικά με την περιουσία του, είπε: «Μη νομίζετε, δεν είμαι ούτε ο Ωνάσης, ούτε ο Νιάρχος, ούτε κανένας τρισεκατομμυριούχος. Απλώς εγώ έχω μία συντηρητική άποψη για το πώς θα έπρεπε να αξιοποιήσω αυτά που έβγαζα από τη δουλειά μου. Δηλαδή δεν έβαλα ποτέ λεφτά στην τράπεζα. Θεωρώ ότι η κατάρα στην κοινωνία είναι οι τράπεζες. Εγώ μόλις μάζευα πέντε δεκάρες, αγόραζα ένα οικόπεδο, έφτιαχνα ένα σπίτι, έπαιρνα ένα αυτοκίνητο. Και μη νομίζετε, με 50 ευρώ τη μέρα είμαι γεμάτος. Έχω μεγάλο ΕΝΦΙΑ. Έχω υποστεί μεγάλο φοροκυνηγητό. Η εφορία μου δέσμευσε όλη την περιουσία.

Ένιωσα πολύ άσχημα. Να έχεις δουλέψει 50 χρόνια και ξαφνικά να φοβάσαι ότι αύριο θα βγει σε πλειστηριασμό το γραφείο ή το σπίτι σου. Ευτυχώς δικαιώθηκα στα δικαστήρια αλλά πληρώνω πολλά χρήματα στην εφορία».

«Υπάρχει ενδόμυχα πάντα ένας φόβος μήπως τα παιδιά μου αποκτήσουν πάθη. Όμως είμαι απόλυτος. Όταν κάνεις παιδιά, πρέπει να είσαι πάνω από τα παιδιά σου. Όλα είναι θέμα αγωγής και παιδείας. Όταν διαλύθηκε ο γάμος μου, τα παιδιά μου ήταν 5 και 2 ετών. Είχα μία πολύ μεγάλη αγωνία για το ποιες θα ήταν οι επιλογές ζωής της πρώην συζύγου μου η οποία θα είχε την επιμέλειά τους, παρά το γεγονός ότι θα μπορούσα να την πάρω εγώ. Μου προσφέρθηκε κιόλας» συμπλήρωσε ο Αλέξης Κούγιας.

«Δεν έχω συζητήσει ποτέ με την πρώην σύζυγό μου για το πώς πρέπει να φέρεται. Δεν έχω πει ποτέ στα παιδιά μου ότι έχω ένα παράπονο. Ποτέ τα παιδιά μου δεν μας είδαν να έχουμε έναν έντονο διάλογο κι αυτό είναι ένα από τα μυστικά που εκείνα είναι ισορροπημένα» σημείωσε, επίσης.

Όσο για το αν θα ψηφίσει την Εύη Βατίδου που είναι υποψήφια με το ευρωψηφοδέλτιο του ΛΑΟΣ, αποκάλυψε: «Δεν μιλήσαμε ποτέ. Το έμαθα από τα Μέσα και δεν είχα κανέναν λόγο να τη συμβουλέψω. Κάποια στιγμή με ρώτησε ο Γιώργος Καρατζαφέρης αν έχω αντίρρηση. Όχι μόνο δεν είχα αντίρρηση, αλλά αν μπορούσε να είναι κάθε μέρα στην τηλεόραση γιατί είναι μορφωμένη κοπέλα. Έχει τελειώσει κλασικό μπαλέτο στο Λονδίνο, είναι καθηγήτρια κλασικού μπαλέτου και μιλάει ξένες γλώσσες. Είναι παρεξηγημένη, είναι πολύ πιο αξιόλογη από αυτό που φαίνεται. Δε θα την ψηφίσω, έχω πολιτικές επιλογές με βαθιές ρίζες από το παρελθόν».


Πηγή

Διαβάστε επίσης: