Έπεσαν έξω οι προβλέψεις: Η απόλυτη ανατροπή με τον καιρό, αλλάζει άρδην από την επόμενη εβδομάδα

June 27, 2024
Οι προβλέψεις απέτυχαν: Απόλυτη ανατροπή στις καιρικές συνθήκες αναμένεται από την επόμενη εβδομάδα.

Έπεσαν έξω οι προβλέψεις: Η απόλυτη ανατροπή με τον καιρό, αλλάζει άρδην από την επόμενη εβδομάδα


Διαφ.

Φαίνεται ότι από την επόμενη εβδομάδα θα αλλάξει ο καιρός, με μείωση των ανέμων και αύξηση της θερμοκρασίας. Η  κατάσταση θα παραμείνει αίθρια τις επόμενες μέρες, αλλά σύμφωνα με την πρόγνωση του windy αναμένεται να μειωθούν οι άνεμοι από την Κυριακή και να αυξηθεί η θερμοκρασία την επόμενη εβδομάδα.

Καιρός: Κάτι φαίνεται να αλλάζει

Συγκεκριμένα, στην Αττική αυτό το Σάββατο θα έχουμε μέγιστη θερμοκρασία 33 βαθμούς Κελσίου με ανέμους 6 μποφόρ. Προχωρώντας στην Κυριακή, οι άνεμοι θα μειωθούν στα 3-4 μποφόρ και ταυτόχρονα η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 37 βαθμούς Κελσίου.

Τη Δευτέρα η θερμοκρασία θα αυξηθεί σημαντικά, φτάνοντας τους 37 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα είναι ασθενής με μόλις 2 μποφόρ. Την Τρίτη, σύμφωνα με το windy, ο άνεμος θα μειωθεί περαιτέρω ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει τους 39 βαθμούς Κελσίου.

Παρόμοιες συνθήκες αναμένονται και την Τετάρτη, ενώ ανακούφιση από τη ζέστη προβλέπεται για την επόμενη Τετάρτη, όπου η θερμοκρασία αναμένεται να μειωθεί κατά 2 έως 3 βαθμούς Κελσίου.

width=834

Ο καιρός τις επόμενες μέρες

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 27-06-2024

Στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη Μακεδονία αρχικά αίθριος καιρός, ενώ από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και στη Μακεδονία σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες θα σταματήσουν πρώτα στο βόρειο Ιόνιο και την Ηπειρο και αργότερα στη Μακεδονία.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στα πελάγη 5 με 6, και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια και θα φτάσει στα δυτικά και βόρεια τους 33 με 34 βαθμούς, στα κεντρικά ηπειρωτικά τους 35 με 36 και κατά τόπους τους 37 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου πλην της νότιας Κρήτης που θα φτάσει τοπικά τους 36 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28-06-2024

Στη Μακεδονία αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός και τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ηπειρωτικά όπου και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες θα σταματήσουν πρώτα στη Μακεδονία και αργότερα στις υπόλοιπες περιοχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί, στο Ιόνιο 5 με 6 και πρόσκαιρα έως το απόγευμα 6 με 7 μποφόρ. Στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ με βαθμιαία ενίσχυση από τις βραδινές ώρες.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση σε όλη τη χώρα.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 29-06-2024

Γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, καθώς και το νοτιοανατολικό Αιγαίο θα αναπτυχθούν νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ, στα ανατολικά 6 με 7 και τοπικά στο κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 30-06-2024

Γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, στο Ιόνιο τοπικά 5 και στο Αιγαίο 7 και πρόσκαιρα στα νοτιοανατολικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά.

Αν φεύγετε διακοπές, αυτό που έρχεται από βδομάδα…: Έτσι θα πάει ο καιρός μέχρι το επόμενο ΣΚ, λέει ο Αρναούτογλου

Ο Σάκης Αρναούτογλου, με ανάρτησή του στο Facebook, ενημερώνει για τον καιρό την τρέχουσα εβδομάδα, μέχρι και το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Η πρόγνωση από τον Σάκη Αρναούτογλου

Όπως υπογραμμίζει ο μετεωρολόγος στη λεζάντα: Η μέση μέγιστη θερμοκρασία στα πεδινά ηπειρωτικά έως τις 30 Ιουνίου με μια μόνο ματιά για να μη χάνετε τον…καιρό σας! Παρακαλώ κάντε κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση και διαβάστε προσεκτικά την επεξήγηση για να υπολογίστε τη θερμοκρασία στην περιοχή σας καθώς αυτή θα διαφέρει από τόπο σε τόπο! Για ό,τι νεότερο θα υπάρξει φυσικά ενημέρωση από τη σελίδα μου! Με εκτίμηση, Σάκης Αρναούτογλου.

Διευκρινίσεις για τον καιρό δίνει ο Σάκης Αρναούτογλου

Μάλιστα, ο μετεωρολόγος διευκρίνισε ότι στη Δυτική και Νότια Ηπειρωτική Ελλάδα, όπως και στην Αττική και Κρήτη μακριά από τη θάλασσα υπολογίστε έως και 1-2 βαθμούς υψηλότερη τη θερμοκρασία. Στις ορεινότερες περιοχές (π.χ. 500-1000 μέτρα υψόμετρο) 3 με 6 βαθμούς χαμηλότερη θερμοκρασία αντίστοιχα. Στα παραθαλάσσια και τα νησιά υπολογίστε 3-5 βαθμούς χαμηλότερη θερμοκρασία αντίστοιχα, αλλά με πιο αυξημένη τη σχετική υγρασία.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: