Έτσι έγινε η τραγωδία: 13χρονη νεκρή από κεραυνό σε γνωστή παραλία μπροστά στο πατέρα της – Η κατάσταση της μητέρας

June 29, 2024

Έτσι έγινε η τραγωδία: 13χρονη νεκρή από κεραυνό σε γνωστή παραλία μπροστά στο πατέρα της – Η κατάσταση της μητέρας


Διαφ.

Η σημερινή αδιανόητη τραγωδία στη Χαλκιδική, όπου ένα κοριτσάκι μόλις 13 ετών έχασε τη ζωή του από κεραυνό στην παραλία του Ποσειδίου, είναι ένα γεγονός που υπερβαίνει τα όρια της ανθρώπινης κατανόησης. Λίγο πριν τις 5:00 το απόγευμα, μια ξαφνική καταιγίδα με βροντές και αστραπές έσπευσε τους λουόμενους να εγκαταλείψουν την παραλία, αλλά το κορίτσι δεν πρόλαβε να απομακρυνθεί και χτυπήθηκε από τον κεραυνό.

Διασώστες του ΕΚΑΒ και πολίτες άμεσα προσπάθησαν να παράσχουν βοήθεια, αλλά κατά τη μεταφορά της στο Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας διαπιστώθηκε η τραγική απώλεια της ζωής της.

Τα όσα ανέφερε ο πατέρας:

Σύμφωνα με τον πατέρα της 13χρονης κοπέλας, η ηρεμία και η απόλαυση μιας οικογενειακής στιγμής στην παραλία μετατράπηκαν απότομα σε τραγωδία, όταν ο κεραυνός έπληξε την κόρη του και τη σύζυγό του, καταλήγοντας στον ακαριαίο θάνατο της 13χρονης. Σύμφωνα με τον ίδιο, είχαν αποφασίσει να βγουν από τη θάλασσα όταν άρχισε να βρέχει και, μολονότι παρέμειναν στην αμμουδιά για λιγότερο από δέκα λεπτά, ο κεραυνός έπεσε μπροστά τους, προκαλώντας την τραγωδία.

«Η γυναίκα μου ήταν προπορευόμενη, η κόρη μου ήταν 1,5 μέτρο πίσω της. Έπεσαν και οι δύο στο έδαφος, στην άμμο. Είχαμε προλάβει ήδη να βγούμε στην ακρογιαλιά. Είχαμε βγει από τη θάλασσα. Έπεσε ο κεραυνός και το κορίτσι μου δεν ξανασηκώθηκε» λέει στο newsit.gr ο πατέρας του 13χρονου κοριτσιού.

«Δεν είχε περάσει πολλή ώρα που είχε ξεκινήσει η καταιγίδα. Βγήκαμε από τη θάλασσα για να πάμε κάπου να προστατευτούμε. Είχαν περάσει 5-10 λεπτά που είχαμε βγει έξω και τότε χτύπησε ο κεραυνός. Στην ακρογιαλιά έπεσε. Ο κεραυνός που έσκασε την βρήκε πίσω τη γυναίκα μου και έπεσε κάτω και αυτή, όμως είναι καλά. Ήρθαν διασώστες να βοηθήσουν, όμως δυστυχώς δεν τα κατάφεραν» περιγράφει ο πατέρας της 13χρονης.

Η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά, σε επικοινωνία με το iefimerida.gr, εξέφρασε το σοκ και τη θλίψη της για το απότομο χαμό του ανυπέρβλητου κοριτσιού. Σύμφωνα με τις δηλώσεις της, οι γονείς του κοριτσιού βρίσκονται σε απόλυτο απόγνωσης, ενώ η τοπική κοινότητα δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει την απώλεια του αγγελικού αυτού πλάσματος.

Τα όσα ανέφερε:

«Οι γονείς με το κοριτσάκι είχαν ξεκινήσει από τα Μουδανιά, γιατί το κοριτσάκι ήθελε να κάνει μπάνιο. Έπιασε η βροχή και ένα κεραυνός την ώρα που έβγαιναν από τη θάλασσα χτύπησε το κορίτσι. Ήταν 13 ετών, μια κούκλα. Δεν το χωρά ο ανθρώπινος νους. Παγώσαμε. Δεν υπάρχουν λόγια, μια τραγωδία. Οι άνθρωποι είναι χαμένοι. Είμαστε εδώ στο Κέντρο Υγείας», αναφέρει στο iefimerida.gr η δήμαρχος Κασσάνδρας.

«Είμαι πολύ πικραμένη, είμαι σοκαρισμένη, δεν έχω λόγια. Λυπάμαι πολύ για αυτό που έγινε. Πήγα στο Κέντρο Υγείας Κασσανδρειάς και το είδα και δεν ξέρω τι να πω. Οι γιατροί έκαναν ο,τι μπορούσαν αλλά δεν τα κατάφεραν. Μέχρι και οι γιατροί έκλαιγαν με αυτό που έγινε» είπε νωρίτερα στο newsit.gr η Αναστασια Χαλκιά, δήμαρχος Κασσάνδρας.

Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, η μητέρα του κοριτσιού που έχασε τη ζωή της σήμερα έχει υποστεί ελαφρά τραύματα, χωρίς ωστόσο να βρίσκεται σε κίνδυνο. Ενώ οι γιατροί είναι έντονα φορτισμένοι από την τραγωδία και κατέβαλαν κάθε προσπάθεια για να διασφαλίσουν τη ζωή του 13χρονου κοριτσιού, η οικογένεια έχει ακόμη δύο παιδιά που βρίσκονται στην κατασκήνωση της περιοχής.

Συντονιστής του ΕΚΑΒ αναφέρει:

«Το κορίτσι απ’ ό,τι πληροφορήθηκα ήταν σε ανακοπή, είχε ασυστολία από την πρώτη στιγμή», επισήμανε ο συντονιστής του ΕΚΑΒ.

«Ξεκίνησε το πρώτο διαθέσιμο ασθενοφόρο από την Κασσανδρεία … Ταυτόχρονα υπήρχε μια εθελοντική ομάδα στο σημείο οι οποίοι έκαναν ΚΑΡΠΑ. Όταν φτάσαμε το παιδί ήταν σε ασυστολία, συνεχίστηκε η ΚΑΡΠΑ, παραλάβαμε για το Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας, ταυτόχρονα έγινε ανταπόκριση και με το όχημα ταχείας επέμβασης», δήλωσε στο ΣΚΑΪ.

«Έφτασε στο Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας, και μετά από κάποια ώρα ανακοινώθηκε ότι το κορίτσι είχε καταλήξει. Όταν φτάσαμε, ήταν σε ασυστολία, το δουλέψαμε όσο γίνεται, αλλά δυστυχώς η κατάληξη ήταν τραγική. Υπήρχε ένα σμαρτάκι, όχημα ταχείας επέμβασης που δουλεύει ένας διασώστης. Έχει πάνω όλα τα συστήματα που χρειάζεται για πρώτες βοήθειες, το σύστημα κάνει μαλάξεις από μόνο του χωρίς να δουλεύει διασώστης. Ούτε αυτό βοήθησε», καταλήγει ο συντονιστής του ΕΚΑΒ.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: