Τα κατάφεραν επιτέλους: Γονείς βρήκαν το “χαμένο” κοντέινερ από τα Τέμπη: Που το είχαν και οι πρώτες εικόνες – εκτιμήσεις

June 29, 2024

Τα κατάφεραν επιτέλους: Γονείς βρήκαν το “χαμένο” κοντέινερ από τα Τέμπη: Που το είχαν και οι πρώτες εικόνες – εκτιμήσεις


Διαφ.

Υπάρχουν νέες εξελίξεις στις έρευνες σχετικά με το κοντέινερ της εμπορικής αμαξοστοιχίας που εμπλέκεται στην τραγωδία στα Τέμπη. Το εν λόγω αντικείμενο αναζητούνταν τόσο από ιδιώτες εμπειρογνόμωνες όσο και από τον εφέτη ανακριτή.

Σύμφωνα με αναφορές της ΕΡΤ, το κοντέινερ εντοπίστηκε σε ιδιωτική επιχείρηση στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης.

Με επιστολή του προς τις Αστυνομικές Διευθύνσεις Πιερίας και Λάρισας, ο εφέτης ανακριτής διατάσσει την ασφαλή μεταφορά σήμερα στο Κουλούρι Λάρισας ενός σημαντικού αποδεικτικού στοιχείου. Πρόκειται για ένα από τα εμπορευματοκιβώτια της εμπορικής αμαξοστοιχίας, ειδικότερα το 4ο σε σειρά κοντέινερ με αριθμό OOLU 6870319, το οποίο περιείχε ζωοτροφές και μεταφέρθηκε από τον τόπο του δυστυχήματος χωρίς προηγούμενη εξέταση ή λήψη των απαραίτητων δειγμάτων.

Η εντολή για τη μεταφορά του κοντέινερ δόθηκε μετά από πιέσεις από συγγενείς των θυμάτων, οι οποίοι υποστήριξαν ότι το εν λόγω κοντέινερ, σύμφωνα με τον ειδικό πραγματογνώμονα Βασίλη Κοκοτσάκη, μπορεί να παρέχει σημαντικά στοιχεία για την έρευνα.

Η αναφορά του ανακριτή για το ουσιώδες πειστήριο

Αναφέρει ο ανακριτής στην έγγραφη παραγγελία του:

«ΕΠΕΙΔΗ το εν λόγω εμπορευματοκιβώτιο (container) αποτελεί ουσιώδες πειστήριο, ως εντασσόμενο στο αποδεικτικό υλικό της ανακριτικής δικογραφίας που χειριζόμαστε, είναι αναγκαίο να μεταφερθεί με ασφαλή αστυνομική συνοδεία, από τις εγκαταστάσεις της εν λόγω εταιρείας, όπου είναι αποθηκευμένο, στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, στη θέση “ΚΟΥΛΟΥΡΙ” Λάρισας, όπου έχουν συγκεντρωθεί και φυλάσσονται τα υπόλοιπα συντρίμμια – υπολείμματα των αμαξοστοιχιών, που ενεπλάκησαν στο διερευνώμενο σιδηροδρομικό δυστύχημα, καθώς και τα αδρανή υλικά από το σημείο της σύγκρουσης.»

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κοντέινερ της εμπορικής αμαξοστοιχίας, κατόπιν εντολής του εφέτη ανακριτή, μεταφέρεται σήμερα στην τοποθεσία “ΚΟΥΛΟΥΡΙ” Λάρισας, όπου έχουν συγκεντρωθεί και φυλάσσονται τα υπόλοιπα ερείπια των αμαξοστοιχιών, καθώς και άλλα αδρανή υλικά. Το συγκεκριμένο κοντέινερ παρουσιάζει επίσης φθορές από τη σύγκρουση, κάτι που επιβεβαιώνεται από διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα, συγγενείς των θυμάτων είχαν ζητήσει την ανάθεση ειδικών μεταλλουργών εμπειρογνωμόνων για την εξέταση των κοντέινερ της εμπορικής αμαξοστοιχίας, αλλά και των επιβατικών.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: