Δεν το ξέρουν πολλές νοικοκυρές: Ο τρόπος που καθαρίζει τέλειο το πλυντήριο πιάτων και εξαφανίζει οσμές και λίπη

June 29, 2024

Δεν το ξέρουν πολλές νοικοκυρές: Ο τρόπος που καθαρίζει τέλειο το πλυντήριο πιάτων και εξαφανίζει οσμές και λίπη


Διαφ.

Η συσκευή που πλένει τα πιάτα και τα ποτήρια μας χρειάζεται και αυτή καθαρισμό, όχι μόνο για την απομάκρυνση των βακτηριδίων, αλλά και για την αποτελεσματική λειτουργία της στο μακροπρόθεσμο. Καθώς περνά ο χρόνος, στο πλυντήριο πιάτων συσσωρεύονται λίπη και υπολείμματα σαπουνιού και τροφών, τα οποία επηρεάζουν αρνητικά την απόδοση της συσκευής. Επομένως, είναι σημαντικό να τη διατηρούμε καθαρή για να λειτουργεί αποτελεσματικά και να παρέχει αποτελεσματικό καθαρισμό στα πιάτα μας.

Οι δυσάρεστες οσμές

Για να αποφύγουμε τις δυσάρεστες οσμές στο εσωτερικό του πλυντηρίου μας, ο βασικός τρόπος είναι η τακτική καθαριότητα, καθώς και η χρήση κατάλληλων προϊόντων καθαρισμού. Συγκεκριμένα, προτείνεται η καθημερινή συντήρηση του πλυντηρίου και η εφαρμογή βαθιών καθαρισμών του τουλάχιστον μία φορά τον μήνα.

Τι χρησιμοποιούμε για τον καθαρισμό του

Για τον καθαρισμό του, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φυσικά προϊόντα όπως ξίδι και μαγειρική σόδα, τα οποία είναι αποτελεσματικά στην απομάκρυνση των υπολειμμάτων και των δυσάρεστων οσμών. Επιπλέον, υπάρχουν ειδικά απορρυπαντικά που σχεδιάστηκαν ειδικά για την καθαριότητα και την απολύμανση των πλυντηρίων πιάτων, προσφέροντας εκτεταμένη καθαριότητα και προστασία από την εμφάνιση δυσάρεστων οσμών.

Τα βήματα του καθαρισμού μιας συσκευής

Για να διατηρήσουμε την αποτελεσματικότητα και την αποστράγγιση του πλυντηρίου πιάτων, είναι σημαντικό να ακολουθούμε ορισμένα βήματα καθαρισμού και συντήρησης. Αρχικά, αφαιρούμε την κάτω σχάρα των πιάτων και επιθεωρούμε την αποχέτευση, απομακρύνοντας οποιαδήποτε σκουπίδια ή τρόφιμα έχουν πιαστεί εκεί. Αυτό το μέτρο βελτιώνει την αποστράγγιση και ενισχύει την αποτελεσματικότητα του καθαρισμού, αποτρέποντας τυχόν μακροπρόθεσμες ζημιές.

Στη συνέχεια, για να καθαρίσουμε ενδεδειγμένα το πλυντήριο πιάτων, χρησιμοποιούμε ξίδι. Τοποθετούμε ένα φλιτζάνι λευκό ξίδι σε ένα δοχείο που είναι κατάλληλο για χρήση στο πλυντήριο πιάτων και το τοποθετούμε στην επάνω σχάρα της συσκευής. Ενεργοποιούμε έναν κύκλο ζεστού νερού για να εξασφαλίσουμε την επιμήκυνση της ζωής της, καθώς και την απομάκρυνση της βρωμιάς και των λιπών που μπορεί να συσσωρεύονται με τον καιρό. Αυτή η διαδικασία αποτρέπει την ανάπτυξη μυρωδιών και μούχλας, ενισχύοντας την γενική καθαριότητα της συσκευής.

Τέλος, για ένα πιο λειτουργικό και φρεσκάδας εσωτερικό του πλυντηρίου, εφαρμόζουμε ένα ξέπλυμα με μαγειρική σόδα. Ρίχνουμε ένα φλιτζάνι μαγειρική σόδα στο κάτω μέρος της συσκευής και ενεργοποιούμε έναν σύντομο κύκλο ζεστού νερού. Αυτή η διαδικασία αποτελεί επίσης μια αποτελεσματική μέθοδο για την απομάκρυνση της βρωμιάς και των υπολειμμάτων, προσφέροντας έναν φωτεινό και χωρίς λεκέδες εσωτερικό χώρο στο πλυντήριο πιάτων.

Πώς καθαρίζουμε το φίλτρο του πλυντηρίου;

Πότε ήταν η τελευταία φορά που εκτέλεσατε τη διαδικασία καθαρισμού του φίλτρου στο πλυντήριο πιάτων σας; Αν το ξεχάσατε, μην ανησυχείτε, καθώς αυτή η διαδικασία είναι εύκολη και απαραίτητη για την απρόσκοπτη λειτουργία της συσκευής σας. Σύμφωνα με τις συστάσεις, προτείνεται η καθαριότητα του φίλτρου κάθε τρεις έως έξι μήνες, ακολουθώντας τα ακόλουθα απλά βήματα:

Αρχικά, εντοπίζουμε το φίλτρο και το απομακρύνουμε από το μηχάνημα. Αυτό γίνεται αποσπώντας πρώτα την κάτω σχάρα για να αποκαλυφθεί η περιοχή κάτω από το μηχάνημα.

Έπειτα, προχωρούμε στον καθαρισμό του φίλτρου. Αυτή η διαδικασία είναι απλή και περιλαμβάνει τον προβολή νερού στο φίλτρο για την απομάκρυνση του λίπους. Εάν παρατηρηθούν βρωμιές ή υπολείμματα τροφών που δεν αφαιρούνται εύκολα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια μαλακή βούρτσα μαζί με λίγο απορρυπαντικό πιάτων. Σημειώνεται ότι πρέπει να αποφεύγουμε τη χρήση σύρματης βούρτσας, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει ζημιά στο φίλτρο.

Τέλος, επανατοποθετούμε το φίλτρο στη θέση του και επιβεβαιώνουμε ότι έχει ασφαλιστεί σωστά. Αυτές οι ενέργειες βοηθούν στη διατήρηση της αποτελεσματικότητας του πλυντηρίου πιάτων και εξασφαλίζουν τη μακροχρόνια αξιοπιστία της συσκευής.

Πώς καθαρίζουμε σε βάθος τη συσκευή μας;

Η διαδικασία αυτή είναι απλή και εύκολη εφόσον χρησιμοποιούμε είτε ξίδι και μαγειρική σόδα είτε ειδικό καθαριστικό για πλυντήρια πιάτων, και με την προϋπόθεση ότι η συσκευή είναι άδεια. Πρώτον, εστιάζουμε στον καθαρισμό του φίλτρου που βρίσκεται στον πάτο της συσκευής. Στη συνέχεια, ρίχνουμε δύο φλιτζάνια λευκού ξιδιού σε ένα γυάλινο δοχείο και το τοποθετούμε όρθιο στη χαμηλότερη σχάρα. Έπειτα, εκκινούμε έναν απλό κύκλο λειτουργίας χωρίς να προσθέσουμε απορρυπαντικό.

Αφού ολοκληρωθεί ο κύκλος με το ξίδι, ρίχνουμε ένα φλιτζάνι μαγειρικής σόδας στο κάτω μέρος του πλυντηρίου και ενεργοποιούμε έναν ακόμη κύκλο με ζεστό νερό. Με αυτόν τον τρόπο η διαδικασία ολοκληρώνεται με επιτυχία.

Καθαρισμός με ειδική ταμπλέτα

Η διαδικασία ξεκινά με τον καθαρισμό του φίλτρου της συσκευής μας. Αν επιλέξουμε να καθαρίσουμε το πλυντήριο πιάτων όταν είναι άδειο, τότε τοποθετούμε μία ή δύο ταμπλέτες στην ειδική υποδοχή του απορρυπαντικού. Εναλλακτικά, μπορούμε να πραγματοποιήσουμε τον καθαρισμό με πιάτα μέσα στο πλυντήριο προσθέτοντας το συνηθισμένο απορρυπαντικό στην αντίστοιχη θήκη και μια ταμπλέτα καθαρισμού στο βάθος της συσκευής. Τέλος, ενεργοποιούμε έναν κανονικό κύκλο πλύσης και η διαδικασία ολοκληρώνεται.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: