Πανελλήνιες 2024: Ο αριστούχος μπαμπάς δυο παιδιών που σάρωσε με 18.450 μόρια και έδωσε το παράδειγμα σε όλους τους νέους

June 29, 2024

Πανελλήνιες 2024: Ο αριστούχος μπαμπάς δυο παιδιών που σάρωσε με 18.450 μόρια και έδωσε το παράδειγμα σε όλους τους νέους


Διαφ.

«Ποτέ δεν είναι αργά να κάνεις τα όνειρά σου πραγματικότητα». Αυτό ήταν το σύνθημα του 38χρονου Μανώλη Βρέζα, που αναδείχθηκε αριστούχος των Πανελληνίων 2024. Πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, κατόρθωσε να αποσπάσει 18.450 μόρια και να εισαχθεί στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών στο ΕΛΜΠΕΠΑ Ηρακλείου.

Μετά από σκέψη και επιμονή, αποφάσισε να εγγραφεί στο νυχτερινό τμήμα του ΕΠΑΛ, ενώ η τελική του επιλογή απέδειξε ότι ήταν ο σωστός δρόμος για την προσωπική του εξέλιξη και ανάπτυξη.

«Είχα παρακολουθήσει το τμήμα Ηλεκτρολογίας και το Τμήμα Ηλεκτρονικών. Διακαής πόθος μου ήταν να λάβω την άδεια των Συστημάτων Ασφαλείας, κάτι που απαιτείται να έχεις όταν εργάζεσαι σε επιχειρήσεις με συστήματα ασφαλείας. Ένα εφόδιο το οποίο συμβάλλει σε ένα καλύτερο επαγγελματικό μέλλον. Αποτελούσε μεγάλο απωθημένο μου, οπότε και με την παρότρυνση και των καθηγητών μου έλαβα την απόφαση να επιστρέψω στα σχολικά θρανία. Γενικότερα όμως μου αρέσει να διαβάζω και να διευρύνω συνεχώς τις γνώσεις μου» δηλωσε μιλώντας στο neakriti.gr.

«Ως πατέρας δύο ανήλικων κοριτσιών, το δύσκολο κομμάτι για εμένα ήταν η θυσία του πολύτιμου χρόνου που θα μπορούσα να περνάω μαζί τους, προκειμένου να διασφαλίσω ένα καλύτερο μέλλον για εκείνες. Ειδικά εκείνες τις απογευματινές ώρες που έπρεπε να αφιερώνω για κάποιες ώρες στις σπουδές μου, τα παιδιά μου μου έλεγαν: “μπαμπά μην φύγεις”, οι στιγμές αυτές ήταν ένα μεγάλο βάρος στην καρδιά.» Όμως, όπως είπε «αναγκάζεσαι να θυσιάσεις πάρα πολλά πράγματα όπως στη δική μου περίπτωση την οικογένεια. Πραγματικά δεν μπορώ να πιστέψω ακόμα πώς βρήκα την δύναμη να το κάνω όλο αυτό, αλλά το αποτέλεσμα μας δικαίωσε όλους. Και εμένα και την οικογένειά μου».


Πηγή

Διαβάστε επίσης: