Η παραλία – επίγειος παράδεισος 2,5 ώρες από την Αθήνα με το σπάνιο φαινόμενο τα καταγάλανα νερά – Ιδανική για οικογένειες

June 30, 2024

Η παραλία – επίγειος παράδεισος 2,5 ώρες από την Αθήνα με το σπάνιο φαινόμενο τα καταγάλανα νερά – Ιδανική για οικογένειες


Διαφ.

Η αναζήτηση μιας ιδανικής παραλίας για την Κυριακή μπορεί να μετατραπεί σε μια πρόκληση, καθώς οι περισσότεροι αναζητούν έναν τόπο που να ανταποκρίνεται σε αυστηρά κριτήρια για να απολαύσουν πλήρως την ημέρα τους.

Συνήθως προτιμούν μια παραλία εκτός Αττικής, αλλά όχι πολύ μακριά, με καθαρά νερά και ήσυχο περιβάλλον, αποφεύγοντας τις υπερσυνωστισμένες περιοχές. Έτσι, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και οι ιστοσελίδες αναζητήσεων «παίρνουν φωτιά», ενημερώνοντας ψηφιακά το κοινό για την καλύτερη επιλογή.

Η Εύβοια αναδεικνύεται ως μια από τις πρώτες επιλογές, με την ομορφιά της να προβάλλεται με διάφορους τρόπους. Τα τελευταία χρόνια, η παραλία της Δάφνης, όπου τα πεύκα αγγίζουν τη θάλασσα, έχει κατακτήσει τις καρδιές των επισκεπτών, αν και δεν είναι η μοναδική επιλογή.

Η Βυθούρη είναι επίσης αγαπημένη στη λίστα των παραλιών της Εύβοιας για όσους απολαμβάνουν μια ημέρα στη θάλασσα σαν να είναι διακοπές. Απέχει περίπου 2,5 ώρες από την Αθήνα και διακρίνεται για την ηρεμία της.

Η πρόσβαση στην παραλία Βυθούρη είναι σχετικά απλή, αλλά απαιτεί προσοχή στα τελευταία της χιλιόμετρα λόγω του χωματόδρομου που εναλλάσσεται με πέτρες. Ειδικά όταν φυσά βοριάς, δεν συνιστάται να την επιλέξετε, καθώς μπορεί να παρουσιάσει δυσκολίες και να μην απολαύσετε την επίσκεψή σας στο έπακρο.

Η παραλία Βυθούρη είναι ανοργάνωτη, επομένως είναι σημαντικό να έχετε μαζί σας τα απαραίτητα εφόδια, όπως ομπρέλα, καθώς δεν παρέχονται οργανωμένες υπηρεσίες. Ένα ψυγείο με νερά, φρούτα και ελαφρύ φαγητό θα σας επιτρέψει να απολαύσετε όσο το δυνατόν περισσότερο τη θάλασσα.

Όταν φτάσετε εκεί, θα αντικρίσετε έναν παραθαλάσσιο κολπίσκο με ψιλό βοτσαλάκι και αμμουδιά. Δύο μεγάλοι βράχοι, που αγκαλιάζουν τα γαλάζια νερά αριστερά και δεξιά, προσδίδουν στο τοπίο μια εντυπωσιακή άγρια ομορφιά.

Τα νερά αποπνέουν όλες τις αποχρώσεις του μπλε, καθώς ο ήλιος τα φωτίζει με το παιχνίδι του. Είναι κρυστάλλινα και δροσερά, κερδίζοντας κάθε επισκέπτη με την καθαρότητά τους. Ετοιμάστε τη μάσκα σας για να εξερευνήσετε τον βυθό, και στη συνέχεια χαλαρώστε στην πετσέτα σας, διαβάζοντας ένα βιβλίο και απολαμβάνοντας ένα φρέσκο ροδάκινο.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: