Φωτιά τώρα στην Κερατέα – Ηχεί το 112 ήδη σε 4 οικισμούς Κοντά σε σπίτια οι φλόγες

June 30, 2024

Φωτιά τώρα στην Κερατέα – Ηχεί το 112 ήδη σε 4 οικισμούς Κοντά σε σπίτια οι φλόγες


Διαφ.

Το πρωί της Κυριακής, μία νέα πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή της Κερατέας, κοντά στον οικισμό Πλάκα. Η πυρκαγιά καίει χαμηλή βλάστηση στην περιοχή.

Η πυρκαγιά φαίνεται να είναι εκτεταμένη, ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι με ταχύτητα 9 μποφόρ.

Παρακολουθήστε τα πρώτα στιγμιότυπα:

Στον τόπο του συμβάντος επιχειρούν 56 πυροσβέστες, στη συνολική διάθεσή τους 17 οχήματα πυρόσβεσης, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, καθώς και 8 αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Σημειώνεται ότι προχθές και το προηγούμενο Σαββατοκύριακο είχε εκδηλωθεί φωτιά στην Κερατέα.

Συνεχίζουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις να είναι σε επαγρύπνηση και στην Πάρνηθα, όπου δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο μετά τη φωτιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Κατσιμίδι προχθές. Παρ’ όλα αυτά, οι φόβοι για αναζωπύρωση παραμένουν υψηλοί λόγω των ισχυρών ανέμων, και οι πυροσβέστες παραμένουν σε επαγρύπνηση.

Ταυτόχρονα, στον κάμπο της Δαδιάς στη θέση Κορνοφωλιά του δήμου Σουφλίου, ξέσπασε πυρκαγιά το πρωί της Κυριακής. Οι ισχυροί άνεμοι καθιστούν δύσκολη την κατάσβεση της φωτιάς. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στο σημείο επιχειρούν 26 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 7ης Ειδικής Μονάδας Πυροσβεστικής Διάσωσης, 9 οχήματα, 3 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. Επιπλέον, συνδράμουν μηχανήματα έργου των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: